Widgets Magazine

Καλό μήνα! «Μπήκε» ο δεύτερος μήνας του έτους 2019!

Ο Φεβρουάριος παράγεται από το λατινικό ρήμα februare που σημαίνει καθαρίζω, εξαγνίζω, αποβάλλω τα καθάρματα και πήρε το όνομά του λόγω των θρησκευτικών εορτών εξαγνισμού και καθαρμού (Februa ή Februatio) που τελούνταν στη Ρώμη στη διάρκεια του μήνα.

Η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος αυτό το μήνα πραγματοποιούνται σε ζώδια που έχουν σχέση με την καθαρότητα, τον Υδροχόο και την Παρθένο σηματοδοτώντας την καθαρότητα των πραγμάτων μετά από ένα Ιανουάριο εκλείψεων καθαρίζοντας τα απόνερα τους.

Επιπλέον ο Φεβρουάριος τις τελευταίες δεκαετίες εορτάζεται ως μήνας του ρομαντισμού και συνδέθηκε με την έννοια της αγάπης του πάθους και του έρωτα, μοιράζοντας λουλούδια, σοκολατάκια και δώρα. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερο αυτό το μήνα έχει ένα  σοβαρό και ώριμο προφίλ στις διαπροσωπικές σχέσεις και δεν μπορεί να εκφράσει την αγάπη της εύκολα με πολύ γλυκό τρόπο. Ωστόσο καλό θα είναι να μην φοβηθούμε να ζήσουμε την αγάπη αυτό το μήνα με σοβαρότητα αλλά χωρίς αυτοπεριορισμούς.

Ευχές για ένα όμορφο και γλυκό μήνα με σταθερότητα στην αγάπη!!

 Πλανητικά Γεγονότα του μήνα:

  • Ο Ήλιος διανύει το ζώδιο του Υδροχόου εκφράζοντας προσωπική ελευθερία και ανεξαρτησία και στις 19/2 περνά στο ζώδιο των ιχθύων( άνευ όρων και ορίων Αγάπη) αυξάνοντας δημιουργική φαντασία, γινόμαστε περισσότερο ιδεαλιστές, πιστοί στα ιδανικά μας , αυξάνεται η ευαισθησία μας στις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων, νιώθουμε πιο βαθιές συγκινήσεις και την ανάγκη για συγχώρεση αλλά και μια σύγχυση.
  • Ο Ερμής θα κινηθεί μέχρι τις 9/2 στον Υδροχόο (κοινωνική δικτύωση), είναι μια πολύ καλή περίοδος για γνωριμίες , κοινωνικές επαφές και δικτύωση μέσα σε συλλόγους και κοινωνικές ομάδες. Από 10/2 περνά στο ζώδιο του Ιχθύ (καλλιτεχνική έμπνευση). Το επικοινωνιακό κλίμα αλλάζει, καθώς ο Ερμής περνά στους Ιχθύς,  ζώδιο της πτώσης του. Η θέση αυτή τονίζει βέβαια τη δημιουργική έκφραση και η φαντασία ενισχύεται, κάτι το οποίο βοηθά ιδιαίτερα στο να εκφραστούν ταλέντα και να ωφελήσει όσους ασχολούνται με καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Το αρνητικό σημείο αυτής της θέσης είναι ότι η σκέψη είναι μπερδεμένη, αφηρημένη και δεν υπάρχει ιδιαίτερη συνοχή με την πραγματικότητα και αυτό επιφέρει μπερδέματα στην καθημερινότητα.
  • Η Αφροδίτη στις 4/2 περνά στο ζώδιο του Αιγόκερο. Η Αφροδίτη δείκτης ευχαρίστησης και ικανοποίησης περνά σε ένα ζώδιο που εστιάζει στις ευθύνες, στη δουλειά, στην οργάνωση και την πειθαρχημένη στάση απέναντι σε καθετί. Αυτή την περίοδο οι σχέσεις και τα οικονομικά αντιμετωπίζονται με πιο σοβαρό και ώριμο τρόπο και με πιο αυστηρή διάθεση. Είναι μια περίοδος που θα συνειδητοποιήσουμε τα όρια μας μέσα στις σχέσεις και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε μια τάξη στα οικονομικά μας. Οι σχέσεις όμως που θα ξεκινήσουν τώρα και στηρίζονται πάνω σε ρεαλιστικές βάσεις θα έχουν σταθερότητα. Ανεβάζει τη γοητεία στους Αιγόκερους και τους βοηθά να επιτύχουν ερωτικούς στόχους.
  • Ο Άρης στις 14/2 εγκαταλείπει τον Κριό , ζώδιο της κυβέρνησης του και περνά στον Ταύρο.  Ο Άρης είναι ένας θερμόαιμος , εκρηκτικός πλανήτης και αφού δημιούργησε τις αναταραχές του και τα νέα δεδομένα από το ζώδιο της κυβέρνησης του περνά στον Ταύρο για να ταλαιπωρήσει και να πιέσει τα σταθερά ζώδια. Το σκηνικό αλλάζει και το πρώτο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων μπαίνει σε δράση ενώ τις επόμενες μέρες ενεργοποιεί το σημείο της έκλειψης της 27/7/2018 και απαιτεί μια ιδιαίτερη προσοχή και ψυχραιμία.
  • Ο Χείρωνας στις 18/2 εγκαταλείπει το ζώδιο του Ιχθύ και περνά στο ζώδιο του Κριού για τα επόμενα 7 χρόνια. Με το Χείρωνα στον Κριό θα αποδεχτούμε τον εαυτό μας και θα συνειδητοποιήσουμε πως η απογοήτευση και η πικρία που νιώθαμε τα χρόνια που βρισκόταν στον Ιχθύ, θα βρει θεραπεία μόνο μέσα από την αποδοχή του εαυτού μας. Ο Θυμός και τα απωθημένα που κρύβονται μέσα μας θα έρθουν αντιμέτωπα με τον ίδιο μας τον εαυτό. Μέσα από αυτογνωσία και αποδοχή την προσωπική μας ταυτότητας, οι πληγές μας θα είναι πιο εύκολο για να τις διαχειριστούμε.
  • Ο Δίας κινείται αυτό το μήνα από 18ο– 22ο του Τοξότη και  την εύνοια του θα νιώσουν οι Κριοί , Λέοντες, Τοξότες που έχουν πλανήτες σε αυτές τις μοίρες.
  • Ο Κρόνος κινείται από την 15ο -18ο του Αιγόκερο κάνοντας πιο πιεστική την ζωή των Κριών, Καρκίνων, Ζυγών, Αιγόκερων που  έχουν πλανήτες στις μοίρες αυτές.
  • Ο Ουρανός κινείται από την 28ο 53΄-29ο 47 του Κριού ανατρέποντας τα δεδομένα στους παρορμητικούς που έχουν πλανήτες στις τελευταίες μοίρες.
  • Ο Ποσειδώνας αυτό το μήνα θα κινείται από την 14ο– 16ο  των Ιχθύων θα προσφέρει ιδέες και όνειρα για υλοποίηση αλλά και σύγχυση και μπερδέματα.
  • Ο Πλούτωνας από την 21ο-22ο  του Αιγόκερω συνεχίζει να διαμορφώνει τις ζωές και τις συνθήκες στην ζωή των Κριών, Καρκίνων, Ζυγών, Αιγόκερων, που γεννήθηκαν κοντά στο 3ο δεκαήμερο.

Ας δούμε επιγραμματικά τις αστρολογικές όψεις του Φεβρουαρίου 2019.

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ

04/02/2019 στην  15° του Υδροχόου.

Σημαντική στιγμή για ενάρξεις σε θέματα που αφορούν ομάδες και συλλόγους, για συγκεντρώσεις ομοϊδεατών για να προωθηθούν νέες ιδέες. Ευκαιρίες για να αλλάξουμε συνήθειες και να αναζητηθούν νέοι τρόποι ασυνήθιστοι ίσως για τα παραδοσιακά δεδομένα για να προοδεύσουμε, είτε να δοκιμάσουμε νέες τεχνολογικές εφαρμογές και πρωτότυπες ιδέες που θα μας διευκολύνουν τη ζωή. Επηρεάζει θετικά Υδροχόους, Διδύμους, Ζυγούς.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

19/02/2019 στην  00° της Παρθένου.

Ολοκλήρωση θεμάτων και καταστάσεων που ξεκίνησαν στην νέα σελήνη 4/2. Είναι μια απελευθερωτική πανσέληνος εσωτερικής κάθαρσης κυρίως. Η κάθαρση πολλές φορές γίνεται μέσα από θυσίες ή την ανάγκη  της εξισορρόπησης των υλικών και ψυχικών καταστάσεων της ζωής μας για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. Καλούμαστε  να φανούμε  ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αφορά την ψυχική και σωματική μας ισορροπία και να  σεβαστούμε τα προσωπικά όρια των σωματικών και ψυχικών αντοχών μας.

1/2:  Άρης 21° 40′ Κριού τετράγωνο με Πλούτωνα 21° 40′ Αιγόκερω

Η Όψη αυτή δημιουργεί δυνατές επιθυμίες και έντονη τάση διεκδίκησης, παιχνίδια εξουσίας και υποχθόνιες ενέργειες που μπορεί να αποφέρουν δυσάρεστα αποτελέσματα. Έντονη φόρτιση και τεράστια ποσότητα ενέργειας μπορούν να εκραγούν κυριολεκτικά εάν δεν προσέξουμε τη δύναμη αυτής της ενέργειας. Από την άλλη μπορεί όλη αυτή η δυναμική να λειτουργήσει με ευεργετικό τρόπο και να φέρει επιτυχία σε υλοποίηση στόχων. Προσοχή ιδιαιτέρως στους παρορμητικούς του 3ου δεκαημέρου να διατηρήσουν τα όρια και τον αυτοέλεγχο τους για να μην εκτοξευτεί συσσωρευμένος θυμός με δυσάρεστα αποτελέσματα και καταστροφικές συνέπειες.

2/2: Αφροδίτη 28° 55′ Τοξότη τρίγωνο με Ουρανό 28° 55′ Κριού

Η αρμονική εκδήλωση αυτής της ενέργειας δίνει ώθηση να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα , νέες ιδέες έρχονται να μας δώσουν ικανοποίηση με ένα διαφορετικό και απρόβλεπτο τρόπο. Μια ευχάριστη έκπληξη πιθανόν να δώσει συναρπαστικές εμπειρίες ή  μια νέα γνωριμία μπορεί να προκύψει για τα μεταβλητά και παρορμητικά ζώδια του 3ου δεκαημέρου. Καλή στιγμή  για κοινωνικές επαφές και δημόσιες εμφανίσεις.

3/2: Ερμής 18° 16′ Υδροχόου εξάγωνο με Δία 18° 16′ Τοξότη

Αυξημένη θα είναι η επικοινωνιακή δεξιότητα το πνεύμα ανοικτό και η διάθεση καλή για διεύρυνση γνώσεων ανοίγοντας νέες προοπτικές στη ζωή. Ειδήσεις ευχάριστες και θετική έκβαση σε γραφειοκρατικά θέματα και επικοινωνιακές δοσοληψίες. Μπορεί να προκύψει και ένα ευχάριστο ταξίδι ενώ για τους σπουδαστές είναι μια καλή χρονική στιγμή για πιο εύκολη συγκέντρωση στο διάβασμα.

7/2:Ήλιος 18° 57′ Υδροχόου εξάγωνο με Δία 18° 57′ Τοξότη

Είναι μια στιγμή που η εμπιστοσύνη στον εαυτό και η ισχυρή πίστη βοηθά να επιτύχουν στόχους και να αναπτυχθούν τα  σταθερά και μεταβλητά ζώδια του 2ου δεκαημέρου.

Ερμής 25° 40′ Υδροχόου εξάγωνο με Άρη 25° 40′ Κριού

Αποφασιστικότητα διακρίνει την όψη αυτή και δυνατότητα για διαπραγματεύσεις σε συζητήσεις, η ενέργεια ,  η θέληση , η τόλμη, οδηγούν σε εποικοδομητικές δραστηριότητες. Πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει κάτι σημαντικό με ιδέες έξυπνες που μπορούν να μπουν άμεσα σε εφαρμογή.

9/2: Ερμής 29° 06′ Υδροχόου εξάγωνο με Ουρανό 29° 06′ Κριού

Ερμής –Ουρανός, εξυπνάδα και διάνοια σε αρμονική σχέση, έτσι η διορατικότητα και η δυνατότητα να επεξεργαστούμε  πληροφορίες του διαδικτύου και σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και πληροφορίας θα βοηθήσει να ωφεληθούμε εφαρμόζοντας πρωτότυπες ιδέες και να τις εκφράσουμε σε ένα πιο ευρύ κοινωνικό πλαίσιο από ότι συνήθως. Γενικά είναι μια ημέρα γεμάτη απρόοπτα και εναλλαγές εικόνων και ιδεών.

13 Φεβρουαρίου : Άρης σύνοδο με Ουρανό 29° 12′ Κριού

Η αδρεναλίνη στο φουλ και η βιασύνη του Άρη από τον Κριό με τη ριζοσπαστική και απρόοπτη φύση του Ουρανού είναι σε απόλυτη σύνοδο και αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση εντάσεις και εκπλήξεις. Προκαλεί ισχυρή επιθυμία για οτιδήποτε ασυνήθιστο χωρίς περιορισμούς. Υπάρχει μια επιθετική προδιάθεση και μια βιασύνη που απαιτεί προσοχή. Ξαφνικές αλλαγές απρόσμενα γεγονότα αιφνιδιάζουν τους παρορμητικούς του 3ου δεκαημέρου. Προσοχή σε ατυχήματα και επιθετικές συμπεριφορές.

17/2: Αφροδίτη 15° 30′ Αιγόκερω εξάγωνο με Ποσειδώνα 15° 30′ Ιχθύων

Ο Ποσειδώνας έρχεται να γλυκάνει την Αφροδίτη μέσα στον Αιγόκερο δημιουργώντας αισθησιασμό και δίνοντας κάποιες ρομαντικές πινελιές στις σχέσεις. Δίνετε η δυνατότητα να αναπτυχθούν ταλέντα , ευνοείται η  ενασχόληση με καλλιτεχνικές δραστηριότητες , το χορό τη μουσική και τον καλλωπισμό.

18/2: Ήλιος 29° 22′ Υδροχόου εξάγωνο με Ουρανό 29° 22′ Κριού

Διάθεση αλλαγών και επιθυμία για ανεξαρτησία και απελευθέρωση από ότι μας πιέζει. Κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις μπορεί να ενθουσιάσουν τα σταθερά ζώδια του 3ου δεκαημέρου.

Αφροδίτη σύνοδο με Κρόνο 16° 46′ Αιγόκερω.

Πολλές υποχρεώσεις δημιουργούν μια πιεστική κατάσταση στα οικονομικά και φέρνουν περιορισμούς για τα παρορμητικά ζώδια του 2ου δεκαημέρου. Συναισθηματικά ευνοείται η παγωμάρα στις σχέσεις και το συναισθηματικό ανικανοποίητο μέσα σε σχέσεις που δεν στηρίζονται σε καλές και ρεαλιστικές βάσεις.Ευνοούνται οι σχέσεις σε άτομα με διαφορά ηλικίας. Μια καλή στιγμή για το ξεκίνημα μιας δίαιτας.

19/2: Ερμής σύνοδο με Ποσειδώνα 15° 34′ Ιχθύων

Στιγμή που η καλλιτεχνική δημιουργικότητα μπορεί να φέρει πολύ όμορφα αποτελέσματα. Επειδή η ονειροπόληση είναι εξαιρετικά ισχυρή θέλει προσοχή να μην φτάσει σε απατηλή κατάσταση και σύγχυση. Είναι στιγμή που απαιτεί συγκρότηση της σκέψης και προσοχή καθώς υπάρχει και η προδιάθεση για ψέματα και  εξαπατήσεις. Πολύτιμη οφέλη μέσα από το διαλογισμό και προσευχή. Επηρεάζονται κυρίως τα μεταβλητά ζώδια του 2ου δεκαημέρου.

20/2: Ερμής 16° 56′ Ιχθύων εξάγωνο με Κρόνο 16° 56′ Αιγόκερω

Βοηθά να καθαρίσει το μυαλό και να δούμε τα πράγματα μέσα από ένα πιο ρεαλιστικό πρίσμα βοηθώντας την τακτοποίηση υποθέσεων που μπορεί να είχαν κάποιο μπέρδεμα ή ασάφεια. Ιδανική μέρα για να εκφραστούν ιδέες που θα έχουν τη δυνατότητα υλοποίησης. Επηρεάζει κυρίως μεταβλητά και παρορμητικά ζώδια του 2ου δεκαημέρου.

22/2:Ερμής 21°  Ιχθύων τετράγωνο με Δία 21°  Τοξότη

Μια πλατιά φιλοσοφική αντίληψη για τη ζωή αλλά και μια επιπολαιότητα  μπορεί να χαρακτηρίσει αυτή τη μέρα . Δημιουργούνται ελπίδες για το  μέλλον που μπορεί να έχουν μια μορφή υπεραισιοδοξίας και μπορεί να καταλήξουν άτοπες. Προσωπικό ξόδεμα μέσα από αφηρημένες ιδέες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, ενώ υπάρχει κίνδυνος κάποιοι να εκτεθούν σε φήμες και κουτσομπολιά ιδιαίτερα τα μεταβλητά ζώδια του 3ου δεκαημέρου .

23/2: Αφροδίτη σύνοδο με Πλούτωνα 22° 17′ Αιγόκερω

Έντονο ερωτικό ενδιαφέρον και μια ασυνήθιστα έντονη ερωτική εμπειρία μπορεί να δώσει αυτή η όψη. Καχυποψία ζήλια και κτητικότητα εκδηλώνονται έντονα και στα  οικονομικά υπάρχουν πιέσεις που προκαλούν προβλήματα.

Ερμής 22° 18′ Ιχθύων εξάγωνο με Πλούτωνα 22° 18′ Αιγόκερω

Αυξημένη παρατηρητικότητα και συγκέντρωση. Η σκέψη πολύ ερευνητική και επίμονη σε ακραίες , εμμονικές απόψεις. Μυστήριο αποπνέει καθετί που εκφράζουμε ενώ ευνοείται η παρακολούθηση μυστικών υποθέσεων με την διαίσθηση μας να είναι ισχυρή. Επίσης μπορεί να βγουν στην επιφάνεια κάποιες μυστικές ενέργειες.

27/2: Ήλιος 9° 13′ Ιχθύων εξάγωνο με Άρη 9° 13′ Ταύρου

Κάποια πρόκληση μπορεί να συμβεί σε προσωπικό επίπεδο που θα κάνει την ημέρα πιο δραστήρια και παραγωγική. Έντονη επιθυμία να αναλάβουν πρωτοβουλία δράσης για τη διεκδίκηση στόχων τα μεταβλητά και σταθερά ζώδια του 1ου δεκαημέρου.  Η αυτοπεποίθηση τους και η ζωτικότητα τους θα είναι αυξημένη και με θάρρος θα δραστηριοποιηθούν για να επιτύχουν στόχους. Καλή φυσική κατάσταση και αυξημένη λίμπιντο.

 

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΑστρολογικές Προβλέψεις για τον μήνα Φεβρουάριο 2019
Επόμενο άρθροΝέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 4 Φεβρουαρίου 2018.
Ράνια Μαρκέλλη
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχω σπουδάσει Πληροφορική και έχω κάνει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση. Η Αστρολογία με έλκυε και μου κινούσε το ενδιαφέρον από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου χωρίς όμως να έχω εμβαθύνει σε γνώση. Μέσα από ένα βαθύ εσωτερικό ψάξιμο αυτογνωσίας άρχισε να αυξάνεται το ενδιαφέρον μου για την Αστρολογία όλο και περισσότερο από το 2009. Άρχισα να διαβάζω διάφορα άρθρα που αφορούσαν γενικά πολιτικές προβλέψεις της χώρας και έβλεπα να επιβεβαιώνονται γεγονότα και καταστάσεις που έφερνε στο πλανητικό σκηνικό η διέλευση του Ουρανού στον Κριό και του Πλούτωνα από τον Αιγόκερο. Ξεκίνησα μόνη μου να διαβάζω και προμηθεύτηκα τα βιβλία της κ.Καλογερά ενώ παρακολουθούσα τα youtube μαθήματα της και εκπομπές . Παρακολούθησα κάποια σεμινάρια και αυτό μου εξίταρε το νου όλο και περισσότερο στο να εμβαθύνω και να ασχοληθώ με αυτό το εργαλείο αυτογνωσίας αρχικά για τον εαυτό μου. Είχα αρκετές ώρες εργασίας είχα ταυτόχρονα το Μεταπτυχιακό μου σε εξέλιξη και παρόλα αυτά ξεκίνησα στα τέλη του 2014 μαθήματα Αστρολογίας με το Χρήστο Άρχο. Με πολύ μεγάλη δυσκολία από θέμα χρόνου και υποχρεώσεων αλλά με απίστευτη δίψα για μάθηση βούτηξα μέσα στη μαγευτική γνώση της Αστρολογίας. Συνεχίζω να διδάσκομαι Αστροψυχολογία από το Χρήστο Άρχο και να παρακολουθώ σεμινάρια από διακεκριμένους δασκάλους. Στόχος μου να συνεχίσω να μαθαίνω , να ερευνώ και να βοηθώ μέσα από την Αστρολογία τον εαυτό μου και τους άλλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here