Widgets Magazine

ΓΕΝΙΚΑ

Μία έκλειψη συμβαίνει, όταν χάνεται μερικώς ή πλήρως το φως του ήλιου ή της σελήνης. Η έκλειψη του ηλίου είναι πάντα μια νέα σελήνη, ενώ η έκλειψη της σελήνης είναι πάντα μια πανσέληνος. Αστρολογικά, μια έκλειψη είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, που επηρεάζει λίγο ή πολύ τον περισσότερο κόσμο.

Κάθε έκλειψη δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά ανήκει σε μια ομάδα εκλείψεων, που λέγεται Saros. Κάθε Saros, παράγει μια ηλιακή έκλειψη κάθε 18 χρόνια, ενώ η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 1280 έτη. Η πρώτη έκλειψη του Saros επηρεάζει και όλες τις υπόλοιπες.

Οι σεληνιακή έκλειψη είναι πάντα κοντά σε μια ηλιακή έκλειψη, και είναι κατά κάποιον τρόπο «υποπροϊόν» της. Αντίθετα, η ηλιακή έκλειψη μπορεί να συμβεί και μόνη της.

Κάθε έκλειψη έχει ισχύ, συνήθως, 1 μήνα πριν και 3 μήνες μετά την ακριβή ημερομηνία της. Οι εκλείψεις ενεργοποιούνται και από άλλους πλανήτες, σε διαφορετικές ημερομηνίες (πριν ή μετά την έκλειψη), που σημαίνει ότι, εκείνες τις ημέρες, μπορεί να φέρει γεγονότα που σχετίζονται με την συγκεκριμένη έκλειψη.ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ 2018

Οι πέντε εκλείψεις της χρονιάς είναι οι εξής:

 

31 Ιανουαρίου – ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ  στην 11η μοίρα και 17 λεπτά του ΛΕΟΝΤΑ.

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει όσους έχουν Πλανήτες*, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα στις παρακάτω μοίρες:

 • 9η έως 13η του Λέοντα/Υδροχόου
 • 16η έως 20η του Ταύρου/Σκορπιού

Και όσους έχουν Πλανήτες* από τη

 • 10η έως 12η μοίρα του Ταύρου/Σκορπιού.

Γενικά αυτή είναι μια θετική έκλειψη. Μπορεί να φέρει μεγάλους και μοιραίους έρωτες . Μια επαγγελματική επιτυχία είναι δυνατή, ειδικά σε όσους ασχολούνται με καλλιτεχνικά ή πνευματικά θέματα. Η διανόηση και η αντίληψη θα είναι αυξημένες. Θα υπάρχει φιλοδοξία, έμπνευση, πλούτος ιδεών και θάρρος για να εκφραστούν. Από την άλλη, θα πρέπει να προσέξετε, για να μην έχετε νευρική εξάντληση από υπερένταση ή υπερκόπωση. Εκείνοι που έχουν σχέσεις και συνεργασίες με σοβαρά προβλήματα, πιθανόν να μην αντέξουν και να επαναστατήσουν, οπότε θα επέλθει ξαφνικός χωρισμός. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, η αλλαγή θα είναι για καλό.


 

15 Φεβρουαρίου – ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ στην 27η μοίρα και 7 λεπτά του Υδροχόου.

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει όσους έχουν Πλανήτες*, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα στις παρακάτω μοίρες:

 • 25η έως 29η του Λέοντα/Υδροχόου
 • 1η έως 5η του Ταύρου/Σκορπιού
 • 1η της Παρθένου

Και όσους έχουν Πλανήτες* από την

 • 26η έως 28η μοίρα του Ταύρου/Σκορπιού

Ενεργοποιείται ιδιαίτερα στις παρακάτω ημερομηνίες:
-8 Φεβρουαρίου 2018
-16 Φεβρουαρίου 2018

Η έκλειψη αυτή, φέρνει θετικές αλλαγές σε όσους τολμήσουν ένα νέο ξεκίνημα. Υπάρχει επιθυμία για έκφραση νέων ιδεών και μεγάλη προσπάθεια για αυτό το σκοπό. Όσοι έχουν ήδη σχέση, θα σκεφτούν σοβαρά μια επισημοποίηση αυτής, ενώ όσοι είναι ελεύθεροι έχουν πιθανότητες για μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη καινούργια σχέση ή γνωριμία. Αυτή η έκλειψη όμως, μπορεί να φέρει απογοητεύσεις και μελαγχολία σε αυτούς που είναι συναισθηματικά ψυχροί, εγκρατείς και επιφυλακτικοί για μια καινούργια κατάσταση.


 

13 Ιουλίου – ΈΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ στην 20η μοίρα και 41 λεπτά του Καρκίνου.

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει όσους έχουν Πλανήτες*, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα στις παρακάτω μοίρες:

 • 18η έως 22η του Καρκίνου/Αιγόκερω
 • 7η έως 11η του Δίδυμου/Τοξότη
 • 5η του Καρκίνου

Και όσους έχουν Πλανήτες* από τη

 • 19η έως 21η μοίρα του Κριού/Ζυγού

Ενεργοποιείται ιδιαίτερα στις παρακάτω ημερομηνίες:
-6 Ιουνίου 2018
-23 Ιουνίου 2018

Αυτή είναι μια δύσκολη έκλειψη, που φέρνει αναστατώσεις, χωρισμούς, κρίση στις διαπροσωπικές σχέσεις και απογοητεύσεις σε σχέδια και στόχους. Θα υπάρχει έλλειψη θάρρους και τα εμπόδια θα μοιάζουν ανυπέρβλητα, λόγω γενικής απαισιοδοξίας. Πολλοί θα πρέπει να προσέξουν το νευρικό τους σύστημα και να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, για να αποφευχθεί η νευρική εξάντληση και η υπερκόπωση. Οι σχέσεις που θα δημιουργηθούν αυτό το διάστημα, θα είναι καταστροφικές και με πολλές εντάσεις. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος για βίαια επεισόδια σε ομάδες ανθρώπων.


 

27 Ιουλίου – ΈΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ στην 4η μοίρα και 44 λεπτά του Υδροχόου.

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει όσους έχουν Πλανήτες*, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα στις παρακάτω μοίρες:

 • 2η έως 6η του Λέοντα/Υδροχόου
 • 23η έως 27η του Ταύρου/Σκορπιού

Και όσους έχουν Πλανήτες* από τη

 • 3η έως 5η μοίρα του Ταύρου/Σκορπιού

Η έκλειψη αυτή έχει αρκετές δυσκολίες, όπως και η προηγούμενη από αυτήν. Θα φέρει πολλές μοιραίες και καταστροφικές σχέσεις, με σκοπό κυρίως την ερωτική επαφή. Θα υπάρχει ένταση, εκνευρισμός και ταλαιπωρία σε όποια προσπάθεια για δραστηριοποίηση, ομαδική ή μη. Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν ή θα δραστηριοποιηθούν αυτή την περίοδο θα έχουν εξτρεμιστικό ή βίαιο χαρακτήρα. Οι σχέσεις, όσο ξαφνικά δημιουργηθούν, άλλο τόσο ξαφνικά θα διαλυθούν, στη διάρκεια επιρροής αυτής της έκλειψης.


 

11 Αυγούστου – ΈΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ στην 18η μοίρα και 41 λεπτά του Λέοντα.

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει όσους έχουν Πλανήτες*, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα στις παρακάτω μοίρες:

 • 16η έως 20η του Λέοντα/Υδροχόου
 • 9η έως 13η του Ταύρου/Σκορπιού
 • 26η του Διδύμου

Και όσους έχουν Πλανήτες* από τη

 • 17η έως 19η του Ταύρου/Σκορπιού

Ενεργοποιείται ιδιαίτερα στις παρακάτω ημερομηνίες:
-30 Ιουνίου 2018
-14 Ιουλίου 2018
-6 Αυγούστου 2018
-29 Αυγούστου 2018

Η έκλειψη αυτή χαρακτηρίζεται από σύγχυση, μεταμόρφωση και μεταρρύθμιση. Υπάρχει αλλαγή κατεύθυνσης και τρόπου ζωής. Τα παλαιά σχέδια θα καταρρεύσουν. Η προσαρμογή στις νέες συνθήκες θα είναι ξαφνική και επίπονη. Τα αποτελέσματα από αυτές τις αλλαγές, δε θα φανούν άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου. Γενικά, υπάρχει επιθυμία και φανατισμός για κάτι μοναδικό και ξεχωριστό. Από την άλλη, υπάρχει κίνδυνος για εξαπάτηση και δολιότητα.
Αυτή την περίοδο, θα είστε αρκετά ευαίσθητοι, θα έχετε πολλές εναλλαγές διαθέσεων και θα επηρεάζεστε εύκολα από το περιβάλλον. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να προσέξετε το νευρικό σας σύστημα, γιατί ο κίνδυνος της εξάντλησης θα είναι αυξημένος. Επίσης, τα άτομα με κάποια εξουσία, θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν την άποψη και τα θέλω τους.
Στις σχέσεις θα υπάρχουν δυσκολίες, συναισθηματικές αναστολές, ανικανοποίητη επιθυμία, ξαφνικές αναστατώσεις και παιχνίδια εξουσίας. Ο χωρισμός θα συνοδεύεται από πόνο, κατάπτωση, εσωτερική μοναξιά και καταπίεση.

*Πλανήτες: Ήλιος- Σελήνη- Ερμής- Αφροδίτη- Άρης- – [Δίας- Κρόνος-Ουρανός- Ποσειδώνας- Πλούτωνας (μετά τον Δία, επηρεάζονται κυρίως, οι πλανήτες που κυβερνούν τους οίκους: 1, 4, 7& 10)] 

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΜΩΝ
(Γενέθλιων ή Προοδευμένων)

 

ΉΛΙΟΣ:

Μπορείτε να περιμένετε σημαντικές αλλαγές, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Κάποιοι θα μετακομίσετε, θα αλλάξετε εργασία και τη συνολική σας εικόνα, γενικότερα. Μπορεί να αποκτήσετε ένα παιδί ή μια καινούργια σχέση. Ο,τι και να συμβεί, είναι σίγουρο πως, θα επιδράσει καταλυτικά στην προσωπικότητά σας. Θα ανακαλύψετε, τι είναι σημαντικό στη ζωή σας και θα βάλετε προτεραιότητες.
Ειδικά για αυτούς που έχουν γενέθλια, 3 ημέρες πριν ή μετά την έκλειψη, θα είναι μια μοιραία χρονιά με πολλά γεγονότα και σημαντικά θέματα.

 

ΣΕΛΗΝΗ:

Εγείρονται θέματα συναισθηματικής ασφάλειας και φροντίδας. Θα θελήσετε να αξιολογήσετε το παρελθόν σας και τα θεμέλια, στα οποία έχετε χτίσει τη ζωή σας. Μπορεί να συμβούν αλλαγές σε κάποιο μεγαλύτερο μέλος της οικογένειάς σας. Επίσης, μία έκλειψη που αφορά τη Σελήνη, μπορεί να επηρεάσει μια συναισθηματική σχέση ή της σχέση σας με το κοινό.

 

ΕΡΜΗΣ:

Αυτή η επιρροή, αφορά αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεστε και τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους γύρω σας. Σχετίζετε με τη νοητική επίγνωση. Θα πρέπει να προσέξετε οτιδήποτε σχετίζεται με σημαντικά έγγραφα. Επίσης, μπορεί να εγείρει θέματα που αφορούν τα παιδιά ή τα αδέλφια σας. Κατά περίπτωση, θα υπάρχουν νέα δεδομένα που αφορούν τις σπουδές σας. Επηρεάζει περισσότερο, όσους ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων ή της Παρθένου.

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ:

Θα επηρεάσει τις ερωτικές σχέσεις και τις οικονομικές σας απολαβές. Αν η έκλειψη είναι θετική, υπάρχει περίπτωση να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας. Αν η έκλειψη είναι αρνητική, θα χωρίσετε με τον έρωτα της ζωή σας. Αντίστοιχα, μπορεί να κερδίσετε ή να χάσετε χρήματα. Επηρεάζει περισσότερο, όσους ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου ή του Ζυγού.

 

ΆΡΗΣ:

Επηρεάζει τη φυσική δραστηριότητα και γενικότερα την ενεργητικότητα σας. Η σεξουαλική σας ζωή θα έχει αλλαγές, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Μπορεί να γίνεται περισσότερο οξύθυμοι και να συγκρουστείτε με ανθρώπους από το περιβάλλον σας. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, για να αποφύγετε ατυχήματα, λόγω βιασύνης ή παρορμητικής συμπεριφοράς.

 

ΔΙΑΣ:

Θα γίνετε περισσότερο αισιόδοξοι και θα έχετε υπερβολική αυτοπεποίθηση. Για αυτό, θα πρέπει να είστε όσο πιο συνετοί μπορείτε, για να μην απογοητευτείτε. Επίσης, θα πρέπει να μην υπερβαίνεται τα όρια, σε οποιονδήποτε τομέα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ταξιδέψετε ή να έρθετε σε επαφή με άτομα από το εξωτερικό. Μπορεί να συμβούν αλλαγές σε ό,τι αφορά ανώτερες σπουδές ή στον τρόπο που φιλοσοφείτε τη ζωή. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να νιώσετε πως είστε στο περιθώριο και δε συμμετέχετε στα όσα συμβαίνουν γύρω σας.

 

ΚΡΟΝΟΣ:

Θα έχετε αρκετές αναστολές και περιορισμούς, που θα σας κρατάνε πίσω στη ζωή. Έτσι, θα πρέπει να εργαστείτε με υπομονή, πειθαρχεία και οργάνωση, ώστε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν.

 

ΟΥΡΑΝΟΣ:

Να περιμένετε δραματικές ανατροπές και εκπλήξεις. Μπορεί να εγερθούν προβλήματα σε σχέση με τον ηλεκτρισμό ή τα ηλεκτρονικά μηχανήματα. Επίσης, μπορεί να έχετε ασυνήθιστες ιδέες και εμπνεύσεις.

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ:

Ό,τι θεωρούσατε σταθερό, μπορεί να διαλυθεί. Τίποτα δε θα είναι όπως φαίνεται. Θα είστε περισσότερο ευάλωτοι και μπορεί εύκολα να εξαπατηθείτε. Εγείρονται πνευματικά ή καλλιτεχνικά θέματα. Δώστε προσοχή σε ό,τι έχει σχέση με το νερό.

 

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ:

Θα έχετε ευκαιρίες πνευματικής εξέλιξης, αλλά η διαδικασία θα είναι επίπονη. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τη σκοτεινή πλευρά, τη δική σας ή των άλλων. Μπορεί να έχετε αρκετές και σημαντικές αναστατώσεις και αποχωρήσεις.

 

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ:

Σημαντικές αλλαγές σε διαπροσωπικές σχέσεις, όπως ένας γάμος ή διαζύγιο. Θα έχετε μοιραίες γνωριμίες. Μπορεί να αλλάξετε την ταυτότητά σας ή την εμφάνισή σας.

 

ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ:

Σημαντικές αλλαγές στην καριέρα ή στο σπίτι σας. Μπορεί να αλλάξει η δομή της οικογένειά σας και η κατάσταση στην εργασία σας. 

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ

Σε κάθε χρονιά, οι εκλείψεις λαμβάνουν χώρα, κυρίως, σε δύο διαμετρικά αντίθετους οίκους, στον αστρολογικό χάρτη. Οπότε, θα έχετε σημαντικές αλλαγές, που αφορούν αυτούς τους οίκους.

1ος /7ος :Ταυτότητα, Σχέσεις.
2ος/8ος: Χρήματα- αποκτήματα (δικά σας ή του συντρόφου), Σεξουαλικότητα, Γέννηση.
3ος/9ος : Αδέλφια, Επικοινωνία, Μετακινήσεις, Εκπαίδευση, Ταξίδια.
4ος/10ος : Αναγνώριση, Καριέρα, Οικογένεια.
5ος/11ος : Παιδιά, Έρωτες, Φιλίες, Ομαδικές δραστηριότητες.
6ος/12ος : Εργασία, Υγεία, Συνήθειες, Ιδρύματα. 

Καλή και δημιουργική Χρονιά σε όλους!

Widgets Magazine

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here