Widgets Magazine

Δεύτερος οίκος :  «…Money makes the world go around…that clinking-clanking sound…»

Ο δεύτερος οίκος κυβερνάται απ’ την Αφροδίτη και τον Ταύρο. Είναι ένας διαδοχικός οίκος , βρίσκεται μετά τον ωροσκόπο (πρώτο οίκο),  κι οι 3 λέξεις  κλειδιά που τον χαρακτηρίζουν είναι οι ΑΞΙΕΣ, η  ΑΣΦΑΛΕΙΑ κι η  ΚΑΤΟΧΗ!

Στον πυρήνα αυτού του οίκου, κρύβεται η ανάγκη του ανθρώπου για ασφάλεια και σιγουριά.

Ο δεύτερος οίκος έρχεται ως ενδιάμεσος για να σταθεροποιήσει σκοπούς και σχέδια που έχουν ξεκινήσει από τον πρώτο οίκο(γωνιακό).

Περιλαμβάνει τα υλικά αγαθά και το σύστημα αξιών που έχουμε .Εδώ περιγράφονται όλα όσα μας ανήκουν, κι εκφράζει την ανάγκη για αυτοσυντήρηση.

Επίσης, δείχνει τους τρόπους, τις δεξιότητες, και τα ταλέντα που χρησιμοποιούμε για να εξασφαλίσουμε τις υλικές και συναισθηματικές μας ανάγκες . Φανερώνει τις πηγές των εσόδων , τα κέρδη και τις απώλειες .Γενικότερα, δείχνει την οικονομική κατάσταση του ατόμου. Μέσα σε αυτό τον οίκο βλέπουμε και το είδος των σεξουαλικών εμπειριών μας και πως επιβεβαιωνόμαστε μέσα απ’ αυτές .

Ένας «προβληματικός δεύτερος οίκος»  μπορεί να δώσει προσκόλληση  στα υλικά αγαθά και το άτομο να νιώθει σίγουρο και ασφαλές  , μόνο μέσα από την ΥΛΗ, με αποτέλεσμα η αυτοεκτίμηση του  να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μόνο μέσα απ’ το αίσθημα της κατοχής- κτήσης. «ΚΑΤΕΧΩ…..ΑΡΑ ΑΞΙΖΩ…»

Αντίθετα, ένας ισορροπημένος δεύτερος οίκος ,δείχνει, ότι η αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση του ατόμου, προέρχεται, μέσα απ την Ατομική προσπάθεια και την Προσωπική δημιουργία, χωρίς να χάνεται το άτομο, μέσα στους  οικονομικούς λαβυρίνθους κάθε εποχής.

 

Πριν προχωρήσω στην ανάλυση της σημασίας των πλανητών μέσα στον δεύτερο  οίκο,  θέλω  να επισημάνω, ότι όταν μελετάμε έναν αστρολογικό χάρτη, κοιτάζουμε  πάντα τους οίκους σαν ζευγάρια, σαν συγκοινωνούντα δοχεία, που λειτουργούν προβολικά….δηλαδή εξετάζουμε πάντα  τον πρώτο οίκο σε σχέση  με τον έβδομο , που αποτελεί τον άξονα της προσωπικότητας, «εγώ κι οι άλλοι».

Όπως επίσης, τον δεύτερο οίκο σε σχέση  με τον όγδοο , (τον άξονα της άξονα της κληρονομικότητας) που αντικατοπτρίζει τις κτήσεις μου και τις «κληρονομιές»,

Τον τρίτο οικο πάντα σε σχέση με τον ένατο, τον τέταρτο με τον δέκατο κ.τ.λ.

Αλλά ας επικεντρωθούμε  στον δεύτερο οίκο και ας δούμε συνοπτικά πως λειτουργούν οι πλανήτες μέσα σε αυτόν.

 

ΠΛΑΝΗΤΕΣ στον ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟ

Ήλιος-  επιμονή για κατάκτηση!

Ο ήλιος στον δεύτερο εκφράζει έντονα την ανάγκη του ατόμου για υλική ασφάλεια, μέσα απ την οποία καθρεπτίζεται το κοινωνικό του στάτους !     Τα άτομα με ήλιο στον δεύτερο προέρχονται από οικονομικά εύρωστη οικογένεια με πολλές διασυνδέσεις και επιρροή στην κοινωνία. Εδώ συνήθως, βλέπουμε, άτομα με οικονομική άνεση η οποία τους «φουσκώνει» την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Βέβαια, ένας κακα τοποθετημένος ήλιος εκεί, δείχνει άτομα με έντονες οικονομικές ανασφάλειες που στόχος τους είναι το κυνήγι του χρήματος και της εξουσίας. Ο ήλιος, σε έναν γυναικείο χάρτη σε αυτή τη θέση, δηλώνει γυναίκες ,που αναζητούν συντρόφους  με χρήματα  και δύναμη, εξασφαλίζοντας έτσι, την κάλυψη της δικής τους ανασφάλειας.

 

Σελήνη –  Πότε γεμίζει ….πότε αδειάζει…!

Εδώ ότι η οικονομική κατάσταση του ατόμου είναι  Ασταθής, με αρκετές διακυμάνσεις. Το άτομο αντλεί  τη συναισθηματική του ασφάλεια κυρίως μέσα από τα υλικά αγαθά! Μη ξεχνάμε ότι η σελήνη εκφράζει την  ενστικτώδη ανάγκη του ατόμου για ασφάλεια και σιγουριά, κι αν δεν ικανοποιηθεί αυτό το αίσθημα ,έχουμε συχνά, ψυχολογικές μεταπτώσεις. Η σελήνη σε αυτή τη θέση δείχνει ότι το άτομο θα έχει οικονομικές απολαβές μέσα από τις  γυναίκες ή το  κοινο. Πολλές φορές παρατηρούμε  την προσκόλληση σε αντικείμενα ή άτομα.

 

Ερμής –  ο πολυμήχανος…!

Η θέση του Ερμή στον δεύτερο οίκο δίνει ιδιαίτερη εξυπνάδα στο άτομο να πετύχει τους οικονομικούς του στόχους. Η επικοινωνία είναι το δυνατό του χαρτί για την υλική του εξασφάλιση, κάνοντας συμφέρουσες συμφωνίες και συναλλαγές!

Τα άτομα με Ερμή σε αυτή την θέση μπορεί να ασχοληθούν με το εμπόριο,  τις μετακινήσεις ,και την επικοινωνία , δίνει συγγραφείς και δημοσιογράφους. Επίσης, υπάρχει το ταλέντο  στα οικονομικά ζητήματα πολλές φορές τον συναντάμε σε χάρτες οικονομολόγων. Στην αρνητική εκδοχή, μπορεί να δώσει Απατεώνες «υψηλού επιπέδου» Είναι αυτό που λένε- σε πουλάν και σε αγοράζουν!

 

Αφροδίτη –  η Μεγάλη Οδαλίσκη…!

Όταν μιλώ για την Αφροδίτη στον δεύτερο οίκο ….έρχεται ενστικτωδώς στο μυαλό μου η εικόνα της «μεγάλης οδαλίσκης» πίνακα του Ζαν Ωγκυστ Ντομινίκ Ενγκρ, ο οποίος απεικονίζει μια γυναικεία φιγούρα που ξαπλωμένη, νωχελικά, απολαμβάνει τα αντικείμενα και τα υφάσματα πολυτελείας που την περιβάλλουν!

Έτσι, κι η Αφροδίτη στον δεύτερο οικο αγαπάει την άνεση, τα όμορφα κι ακριβά αντικείμενα. Είναι μια ωραία θέση για την Αφροδίτη από την στιγμή που είναι φυσικός κυβερνήτης του συγκεκριμένου οίκου. Τα χρήματα συνήθως προκύπτουν μέσα απ’ τους χώρους της τέχνης , της αισθητικής-ομορφιάς , της κηπουρικής .Με αυξημένη την τέχνη της διπλωματίας , ξέρει να κατακτά και να έλκει με ευκολία ότι την κάνει να νιώθει όμορφα και ασφαλής.

Σε προβληματικές όψεις έχουμε , έντονη κτητικότατα, σπατάλη και μερικές φορές αργοπορία στην κατάκτηση των στόχων.

 

 

Άρης –  Επικίνδυνες αποστολές…!

Ο Άρης σε αυτή την θέση κάνει το άτομο ριψοκίνδυνο, του αρέσει να ρισκάρει για να εκπληρωθούν άμεσα οι έντονες οικονομικές του προσδοκίες. Διεκδικεί τα κεκτημένα  και του αρέσει να αυτοπροβάλλεται , δείχνοντας  την οικονομική του δύναμη και υπεροχή! Πολλές φορές, το άτομο γίνεται  σπάταλο, αγγίζοντας τα όρια της υπερβολής .Γενικά, ένα άτομο με Άρη στον δεύτερο ξοδεύει όλη την ζωτικότητα του  για να εξασφαλισθεί οικονομικά. Αυτή η θέση δίνει επαγγέλματα   στρατιωτικών, κυβερνητικών και μηχανικών.

 

Δίας –  ο γαλαντόμος…!

Η θέση του Δια εδώ δείχνει ευκολία και επέκταση, άνεση και τύχη στα οικονομικά ζητήματα. Εδώ έχουμε την όψη του πλουτοκράτη. Το άτομο δεν ξεμένει ποτέ από χρήματα κι έχει πολλές πηγές εσόδων. Ο Διας σε αυτή την θέση λειτουργεί με δυο τρόπους, ο ένας είναι το άτομο να έχει μια στάση αλαζονείας και και να ταυτίζεται τόσο πολύ με τα υλικά αντικείμενα που να παίρνει αξία μόνο μέσα απ’ αυτά. Ο άλλος τρόπος έχει να κάνει με ένα πιο φιλοσοφημένο  σύστημα αξιών…π.χ. νιώθω «πλούσιος» όταν ταξιδεύω…όταν εμπνέω , όταν διδάσκω και καθοδηγώ τους άλλους.  Με τον Δια σε αυτή την θέση, βλέπουμε τραπεζίτες, χρηματιστές, δασκάλους, άτομα που ασχολούνται με τα ταξίδια και τη θρησκεία.

 

Κρόνος – φασούλι ,φασούλι …γεμίζει το σακούλι!

Εδώ ο Κρόνος  λειτουργεί στερητικά. Υπάρχει έντονη ανάγκη για αποταμίευση για αυτό και τα άτομα χαρακτηρίζονται απ έλλειψη γενναιοδωρίας και  είναι καχύποπτα . Παρατηρούμε, ότι τα άτομα με Κρόνο στον δεύτερο οίκο, κοπιάζουν και μοχθούν από νεαρή ηλικία και  για να συσσωρευόσουν  χρήματα  και για να νιώσουν ασφαλή, πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια. Μπορούμε να πούμε  ότι  η οικονομική σταθεροποίηση έρχεται μετά τα 40 τους χρόνια. Εδώ είναι μια καλή θέση για να ασχοληθεί το άτομο με τα κτηματομεσιτικά.

 

Ουρανός – …Η΄ του ύψους ή του βάθους…!

Ο ουρανός στον δεύτερο οικο δίνει κάποια αστάθεια, και λειτουργεί στα άκρα. Μπορεί να έχουμε ξαφνικά κέρδη ή ξαφνικές απώλειες, ανάλογα με τη θέση και τις όψεις που κάνει ο πλανήτης. Πάντως, ο τρόπος για να συσσωρεύουν χρήματα, είναι αρκετές φορές, πρωτότυπος και εκκεντρικός . Δίνει ουράνια επαγγέλματα όπως π.χ. αστρολόγους, κι επαγγέλματα τεχνολογίας.

Με τον ουρανό στο δεύτερο, πολλές φορές παρατηρείται  ψυχρότητα κι έλλειψη ηθικής απ το άτομο  και όλα γίνονται αποκλειστικά και μόνο για το κέρδος.

 

Ποσειδώνας  – …Είναι κακό στην άμμο να κτίζεις παλάτια…!

Εδώ ο ποσειδώνας δίνει έμπνευση, και μέσα από πνευματικούς ή καλλιτεχνικούς δρόμους μπορεί να εκφραστεί υπέροχα αυτή η ενέργεια. Όμως, δείχνει και ένα μπέρδεμα όσον αφορά το σύστημα αξιών. Μπορεί να υπάρχουν αυταπάτες , λάθος προσδοκίες, έλλειψη πρακτικότητας, χαοτικές επιθυμίες . Το άτομο μπορεί να εξαπατηθεί ή να εξαπατήσει. Αυτή η θέση  όμως ,μπορεί να δώσει και τα Μυθικά πλούτη!(ανάλογα πάντα τη θέση του ποσειδώνα και τις όψεις που κάνει).

 

Πλούτωνας– …Το άγγιγμα του Μίδα…!

Τα άτομα με τον Πλούτωνα στον δεύτερο οίκο έλκουν τον πλούτο, την εξουσία και την ισχύ  με εντυπωσιακό τρόπο και στην κυριολεξία ότι πιάνουν γίνεται «χρυσάφι». Τον συναντάμε συχνά σε χάρτες εκατομμυριούχων, ειδικά κι όταν υπάρχει  καλή όψη με τον Δια . Η κατάκτηση του χρήματος αποτελεί αυτοσκοπό και πολλές φορές τα άτομα,  χρησιμοποιούν   παράνομες δραστηριότητες για να πετύχουν το σκοπό τους και συχνά έχουν κρυφές πηγές εσόδων. Επίσης ,υπάρχει έντονη κτητικότατα προς τα άτομα του περιβάλλοντος τους  και η ανάγκη να τα χειραγωγήσουν.  Η παρουσία του πλούτωνα  μπορεί να φέρει και μεγάλες οικονομικές καταστροφές αλλά τα άτομα έχουν  την ικανότητα  να αναγεννηθούν μέσα απ τις στάχτες τους και μέσα απ την  ματαίωση και την καταστροφή  να ανακαλύψουν την ΟΥΣΙΑ των αξιών και της ασφάλειας.

Χαρακτηριστική,  είναι η έντονη σεξουαλικότητα τους. Δίνει  επαγγέλματα όπως, τραπεζικούς, ντετέκτιβ , ψυχολόγους, χρηματιστές και … πολλά κληροδοτήματα.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΤι δηλώνουν οι πλανήτες για την εξωτερική μας εμφάνιση;
Επόμενο άρθροΟ Ερμής στα 12 ζώδια και η επικοινωνία μας
Ελένη Σκόρδου
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1997 αποφοίτησα με άριστα από το Akto College στο τμήμα αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και διακόσμησης και στην πορεία απέκτησα τον τίτλο του bachelor of arts degree στο interior design από το Middlesex University. Μετά το πέρας των σπουδών μου δραστηριοποιήθηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και διακόσμησης. Επίσης, δίδαξα στο πρώτο έτος του Αkto College γραμμικό, αξονομετρικό και προοπτικό σχέδιο. Τον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι συστηματικά με τη φωτογραφία και κάθε μορφής σχέδιο και χειροτεχνία. Από τότε που ήμουν μικρό παιδί, ένιωθα, πάντα, μια απροσδιόριστη έλξη προς την επιστήμη της αστρολογίας. Η ανάγκη να σπουδάσω αυτό το αντικείμενο μεγάλωνε καθώς μεγάλωνα κι εγώ… Εξαντλώντας όλη την ελληνική βιβλιογραφία αποφάσισα ότι πρέπει να πάω ένα βήμα παρακάτω και να σπουδάσω αυτό που τόσο αγαπώ! Έτσι παρακολούθησα μαθήματα σύγχρονης αστρολογίας με τον Χρήστο ΑΡΧΟ, και πλήθος άλλων σεμιναρίων. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να μελετώ και να μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα, για να εμβαθύνω σε αυτή την επιστήμη, που έχει να κάνει με το καταστάλαγμα της ΣΟΦΙΑΣ στα βάθη των αιώνων και της «κρυφής» σύνδεσης του αέναου χορού, μεταξύ του μακρόκοσμου (σύμπαν) με τον μικρόκοσμο (άνθρωπο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here