Widgets Magazine

Το πρώτο που θυμάμαι είναι δυο λαμπερά καστανά ματάκια να με κοιτούν στον καθρέφτη και να αναρωτιούνται: Τι είμαι; ποιος μιλάει τώρα; τι κάνω εγώ εδώ; Γιατί είμαι μικρή και οι άλλοι μεγάλοι;; Η ενσωμάτωση  στην κοινωνία, η πρώτη μέρα στο σχολείο, οι πρώτες φιλίες, έρωτες, απογοητεύσεις, αγωνίες δυσκολίες. Όλες οι εγκεφαλικές λειτουργίες στο φουλ για την καταγραφή και ταξινόμηση των νέων εξωτερικών ερεθισμάτων.. Νέο περιβάλλον. Ανεξερεύνητο!

Το αυγό έχει ήδη σπάσει, μια προσωπικότητα αρχίζει και ξετυλίγεται. Όλα τα ερεθίσματα όλες οι αισθήσεις! Το ορμέμφυτο διδάσκει και διδάσκεται! Εγώ, ο εαυτός  μου και όλα τα άλλα…  Γενετικές προδιαγραφές και επίκτητες εμπειρίες.. Η Ζωή είναι μια εξελίξιμη διαδικασία που δεν σταματά ποτέ…. Καθώς ερχόμαστε σε αυτήν την ζωή χωρίς εγχειρίδιο χρήσης από κάπου που δεν γνωρίζουμε,  πηγαίνοντας κάπου που δεν γνωρίζουμε, είναι απολύτως λογικό να μην γνωρίζουμε και το αληθινό νόημα της!  Ο άνθρωπος και τα αιώνια ερωτήματα του…. Σκοπός ζωής η απλά μια αυταπάτη; Στον απλό μικρό τρισδιάστατο κόσμο μας ανά τους Αιώνες ουκ ολίγοι λαοί  πρόσθεσαν  μικρά ή μεγάλα λιθάρια… Δάδες γνώσης αναμμένες και καλά τοποθετημένες  σε στροφές και σκοτάδια που άλλοι βρεθήκανε πριν από εμάς. «Οποίος ψάχνει, βρίσκει» λέει η  παροιμία και μέσα κάπου εκεί Έλαμπε  και η Αστρολογία….

Μα φυσικά, σκέφτηκα, εφόσον το  Συν-Παν, οι Γαλαξίες , το Ηλιακό μας σύστημα είναι φτιαγμένα από αστερόσκονη τότε είμαστε και εμείς παιδιά των Άστρων.. Είναι αυτή η ασυνείδητη συνειδητή  Στοχαστική  Ματιά που ρίχνουμε στον ουρανό κάποιες νύχτες, αλλά  ποτέ την μέρα, που για κάποια δευτερόλεπτα σταματάει τον Εγκέφαλο…. Είναι ο διαμαντένιος ουρανός που Κρύβει απαντήσεις και από κάτω όλοι  εμείς περιορισμένοι στα σαρκία,  να αναζητούμε διακαώς απαντήσεις… Πατήρ Ουράνιε, Μητέρα Γαία….! Οι ρίζες μας…. και ενώ  τα  κάτω άκρα μας  είναι κολλημένα πάνω της σαν το βρέφος  στον μαστό της  μητέρας,  μια άλλη δύναμη  έλκει το βλέμμα μας  ψηλά!  Άνω  Θρώσκω – Θωρήσω  –  Άνθρωπος!  Η Γαία  χαρίζει  τα προς το Ζην, ο Ουρανός όμως το ΕΥ ΖΗΝ και αυτό μέσα από την γλώσσα της αστρολογίας .

Ένα μοναδικό εργαλείο αυτογνωσίας γεμάτο ζωτική Ενέργεια που λειτουργεί σαν βροχή άυλων σωματιδίων από την στιγμή που σχηματιζόμαστε στη  μήτρα… Εννέα μήνες ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή και το πλέξιμο του νήματος της συγκεκριμένης  ενσάρκωσης. Οι Ενέργειες μας διαπερνούν από την στιγμή της Σύλληψης έως και την τελευταία,  υφαίνοντας  ένα μοναδικό πέπλο για τον κάθε έναν  από εμάς!!   Μαγικό όπως και το Μυστήριο της Ζωής! Το Πάνσοφο σύμπαν ωσάν πίνακες ζωγραφικής δημιουργεί τον ένα άνθρωπο μετά τον άλλον ανά τους Αιώνες των Αιώνων. Όλοι  εμείς μια εικόνα σε έναν πλανήτη σε ένα άπειρο, που κινείτε με ταχύτητα φωτός  καθώς απολαμβάνουμε τον καφέ μας χωρίς να χύνεται σταγόνα, αφήνοντας την βαρύτητα να κάνει την δουλειά της! …Ποια δύναμη κρατάει τους πλανήτες στον ουρανό;  Και ποιος την Δύναμη;  Ποιοι είμαστε τελικά;  Τι Ωθεί την Φύση που ξέρει ακριβώς τι να κάνει  για να επιβιώσει; Τι είναι τα Ένστικτα και ποιος τα ορίζει;

Την στιγμή αυτήν που ο Άνθρωπος  Απαντήσει στο Αιώνιο Ερώτημα, τότε θα έχει αυτόματα περάσει και στο επόμενο Επίπεδο κατανόησης και συμπόρευσης  με τον Cosmos κατά την αρχαιά Ελληνική έννοια! Κόσμος – κοσμεί – κόσμημα, η πρώτη ονομασία του διαμαντένιου ουρανού…  Ό,τι πάνω και κάτω….. Η αστρολογία μας μιλάει με την μοναδική Κωδικοποιημένη γλώσσα της. Σαν την Αριάδνη με τον μίτο της μας ξετυλίγει το πιθανό σενάριο ζωής… Μας δείχνει με τι φορεσιά ήρθαμε στον κόσμο τούτο στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή της Ύπαρξης μας, πάντα όμως στο βαθμό που την γνωρίζουμε και την αντιλαμβανόμαστε…. Δυνάμεις, αδυναμίες, γούστα,  βίτσια και φετίχ….  Εμφάνιση, στυλ αλλά και ομιλία….. ύψος,  στυλ και  φυσιογνωμία. Μοιραία ή τυχαία γεγονότα που κατά κάποιον τρόπο όλα επηρεάζονται από τον μαγικό χορό των πλανητών μεταξύ τους, την μια και μοναδική στιγμή της γεννήσεως στον κόσμο της ΜΑΓΙΑ…..  την Γαία μας .

Λέοντες μετρίου αναστήματος με ρωμαλέο sex appeal¨, ψιλόλιγνοι υδροχόοι με γαλανά ματιά, Αέρινοι ζυγοί τύπου ¨femme fatale¨, σκληροτράχηλοι αιγόκεροι είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα των χαρακτηριστικών των ανθρώπων! Μέσα σε έναν τεράστιο ωκεανό γνώσης, εμείς μόλις που καταφέρνουμε να δούμε  μια μικρή λίμνη και αυτό μας αρέσει πολύ!!!

Μας αρέσει, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι ζωντανό και ακτινοβόλο  υπάρχει που προσπαθεί να επικοινωνήσει σε κάποια άλλη γλώσσα μαζί μας και εμείς να την αποκωδικοποιήσουμε… Είναι το μαγικό κρυφτό του Θείου Νου με την Σπίθα -Αλήθεια  Μέσα μας!  Η Αστρολογία είναι μια Ενδεικτική Συμπαντική Γλώσσα, που όμως  δεν μπορεί να γίνει Απόλυτη  γιατί  έχει  Χαμαιλεόντια  Φύση που εξαρτάται και αλληλοεπηρεάζεται και από άλλες παραμέτρους… Μπορεί να μας δημιουργεί, αλλά και να την δημιουργούμε και εμείς… Έχει δική της δύναμη αλλά όταν την παντρέψουμε με την ανθρώπινη Σοφία έχουμε πλέον αγγίξει τον ¨παρεξηγημένο¨ Νόμο της Ελευθέρας Βούλησης!

Τα Άστρα κυβερνούν τους Ανθρώπους αλλά οι Σοφοί τα άστρα, είναι και αυτό μέσα στην διαδικασία εξέλιξης και εκμάθησης… Κανείς ποτέ δεν τα καταφέρνει όλα αλλά η Φύση του Ανθρώπου είναι όταν πέφτει να ξανασηκώνεται… Έτσι λοιπόν κάθε μελανό σημείο του χάρτη μας κρύβει ένα  Φως αλλά και ένα Φωτεινό  μπορεί να καίει κάτι δίπλα του…  Μέσα σε όλη αυτήν την διαδικασία έχουμε ευτυχώς ο ένας τον άλλον… Όλοι κουκίδες του ιδίου καμβά!! Η Συμπόρευση και η Ομόνοια είναι επιτακτικές ανάγκες επιβίωσης του Είδους… Μην ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε η πηγή της  Δύναμη μας  και τα υπόλοιπα που αναζητούμε απλά βοηθήματα…

Ο κάθε πλανήτης λοιπόν έχει την δική του σημασία και τον δικό του ρόλο μέσα στον  γενέθλιο χάρτη μας… Ενδεικτικά μαρτυρούν καταστάσεις και συγκύριες που ενδεχομένως θα περάσουμε..  Καλά ή  κακά, αν και ούτε αυτό γνωρίζουμε γιατί δεν έχουμε αντικειμενικό μετρό σύγκρισης, για κάποιον λόγο η Φύση έχει διαλέξει η Εξάγνιση να γίνεται μέσα από πόνο και καταστροφή. Μοναδικός σκοπός η  Αναγέννηση. Γι΄αυτο  λοιπόν  ποτέ μην υποτιμάμε την Ιερή  Αυτήν στιγμή, που μια Αδυναμία μεταλλάσσεται στην  μεγαλύτερη  Δύναμη μας!  Κανείς δεν γνωρίζει γιατί άλλοι γεννιούνται πιο όμορφοι, πιο τυχεροί, πιο ισορροπημένοι, αλλά και κανείς  δεν γνωρίζει γιατί άλλοι γεννιούνται στην μέση ενός πολέμου, χωρίς πόδια ή χέρια. Γι΄αυτο  και οι Αρχαίοι Φιλόσοφοι  είχαν δικαίως καταλήξει σε δυο και μόνο απόψεις. Πρώτον, ή δεν υπάρχει τίποτα και όλα είναι τυχαία, ή Υπάρχει φυσικά Θεός! Θωρώντας όμως την ¨αδικία ¨ τριγύρω, τους  γεννήθηκε το εξής ερώτημα:  Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αδικία, εφόσον ο Θεός δεν νοείται ως  Άδικος;

Πράγματι.. Νοήμονα Όντα οι αρχαίοι, κοιτώντας γύρω τους δεν μπορούσαν να εθελοτυφλήσουν  στην Τέλεια Τάξη που περιλαμβάνει το Χάος και το ¨Τυχαίον¨, ούτε και στην νοημοσύνη που κρύβει ένας μονοκύτταρος οργανισμός που ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να εξελιχθεί, συμπλήρωσαν:  Θεός Υπάρχει, Ως ένας Απέραντος Νους και ως κ τούτου είναι Αδύνατον να είναι Άδικος και Τιμωρός,  διότι  Είναι  ο Μόνος  Ακέραιος, Αδιάσπαστος  και Ολοκληρωμένος!  Ο Θεός  Είναι!  Μήπως λοιπόν  εμείς οι  Άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και την Ειμαρμένη  και ο Θεός δεν έχει σε τίποτα να κάνει με Αυτό; Η Αρχαία Ελληνική γραμματεία – Μυθολογία, ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί σε ότι αφορά την κωδικοποιημένη και ποιητική ανάλυση της Κοσμογονίας Μας… Οι Μοίρες είχαν ιδιαίτερη σημασία στον βίο του Ανθρώπου, καθώς ο Θεός ήταν πολύ ψηλότερα  τοποθετημένος!!

Σήμερα οι Άνθρωποι μεταξύ ουρανού και γης δεν βάζουμε τίποτε άλλο παρά μόνο Εμάς, και έναν Θεό υπεράνθρωπο με μακριά γενειάδα που παίζει σκάκι με τα πιονάκια του. Είναι σαν να λέμε ότι από την στιγμή της γέννησης μέχρι και του θανάτου δεν υπάρχει τίποτα άλλο… Πού πήγαν όμως οι γονείς, η χώρα, η κουλτούρα, οι φίλοι, οι μνήμες, ο έρωτας η τεκνοποίηση τα σχολεία και ότι άλλο κάναμε κατά την διάρκεια; …Μεταξύ ουρανού και γης υπάρχει μια Αστείρευτη Γνώση  που περιμένει τα δικά μας εγκεφαλικά κύτταρα να την ανακαλύψουμε όπως ακριβώς κάναμε από την εποχή που ο ήλιος λατρευόταν ως Θεός μέχρι σήμερα που έχουμε γνώση της κβαντομηχανικής και είμαστε έτοιμοι για να πέτυχουμε την διακτίνιση… Το ότι η Επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει  ακόμη περισσότερα πράγματα, δεν σημαίνει το ότι και δεν υπάρχουν!

Κάθε 2350 περίπου  χρόνια  που αλλάζει η ανθρωπότητα  ζώδιο, σηματοδοτεί μια νέα σπειροειδή και ανοδική ανάπτυξη της Συνείδητοτητας μας  και έτσι το ταξίδι στο άπειρο συνεχίζεται…. Αστρολογία είναι ο Λόγος των Άστρων και Εν Αρχήν είναι ο Λόγος…. Έχει κάτι να μας πει  και να μας διδάξει λοιπόν!  Ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και οι πιθανότητες να γεννηθούμε είναι 1 στα 18,9 εξάκις εκ 1. (18.900.000.000.000.000.000.000).Ας μην ξεχνιόμαστε λοιπόν, και ας μην πετάξουμε αυτήν  την τόση σπάνια και μοναδική ευκαιρία, που κατά τα άλλα όσο σπάνια και αν είναι, εξακολουθεί να είναι  μια σταγόνα στο Άπειρο  Συν- Παν μας!

Ας διευρύνουμε λοιπόν την Αντίληψη μας, και ας υποδεχτούμε τους πλανήτες στην ζωή μας. Ας μάθουμε τι γλώσσα μιλούν, τι κυβερνούν και τι θέλουν να μας διδάξουν! Οι πλανήτες Ηχούν μέσα μας. Ας κλείσουμε λοιπόν τα αυτιά μας στις σειρήνες της καθημερινότητας, και ας στραφούμε στην μουσική εντός μας! Την μουσική των Σφαιρών του Πυθαγόρα!

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΤο αρχαϊκό σύμβολο της Σελήνης
Επόμενο άρθροΑυτογνωσία μέσα από την Αστρολογία
Φλώρα Διώνη
Ονομάζομαι Φλώρα Διώνη, γεννημένη στην Αθήνα κάτω από τον αστερισμό το υδροχόου! Είμαι τελειόφοιτος λυκείου και μιλώ τρεις γλώσσες. Η αγάπη μου για την μεταφυσική, την αστρολογία, και την ψυχολογία, με έκανε να μελετώ τα τελευταία 24 χρόνια, οτιδήποτε αντισυμβατικό και παράξενο με σκοπό να αντιληφθώ περισσότερο τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου, αλλά και την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. Πεπεισμένη για το ότι βρίσκονται πολλά περισσότερα πράγματα μεταξύ γης και ουρανού, και ότι όλοι αποτελούμε ένα μερικό σύνολο ενός ζωντανού οργανισμού, έχω ξεκινήσει σπουδές αστρολογίας και αστροψυχολογιας, με απώτερο σκοπό να μοιραστώ αυτά που αντιλαμβάνομαι και γνωρίζω, με όσους έχουν ερωτήματα έξω από την καθημερινότητα! Λάτρης της γνώσης, της αληθείας, και της φιλοσοφίας, πιστεύω πολύ στον άνθρωπο, στην δύναμή και την Σπίθα που έχει μέσα του, αλλά πολύ περισσότερο στην ικανότητα του να εξελίσσεται θετικά φτάνοντας το υψηλότερο σημείο νόησης που θα μπορούσε! Αγαπημένη φράση Γνώθι Σε Αυτόν !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here