Widgets Magazine

Ο Δίας εγκαταλείπει το ζώδιο σας στης 10 Οκτωβρίου. Ο χρόνος που πέρασε για τους περισσότερους από εσάς έφερε σημαντικές αλλαγές και παρ’ όλες τις δυσκολίες που μπορεί κατά καιρούς να αντιμετωπίσατε, σίγουρα αισθανθήκατε ότι διανύατε μια δημιουργική περίοδο στη ζωή σας. Επίσης είχατε πολλές ευκαιρίες και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο, ακόμα και αν αυτό σας οδήγησε σε υπερβολική κούραση και εξάντληση. Η αισιοδοξία και το χαμόγελο είναι ένα βασικό δώρο που φέρνει ο Δίας όταν βρίσκεται στο ζώδιο μας, και ένα βασικό εφόδιο για μια καλύτερη και πιο γεμάτη ζωή.

Με την έξοδο του από το ζώδιο σας στις 10 Οκτωβρίου περνάει στον 2ο οίκο του αστρολογικού σας χάρτη, που πραγματεύεται τα οικονομικά σας καθώς και τα αποκτήματα σας και οτιδήποτε γενικά θεωρείτε ότι αξίζει στη ζωή σας, είτε σε υλικό είτε σε πνευματικό επίπεδο.

Ο Δίας λοιπόν από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου ευνοεί το 1ο δεκαήμερο του ζωδίου. Ενώ στη συνέχεια περνάει στο 2ο δεκαήμερο και εκεί θα μείνει έως τις 20 Ιανουαρίου, ακολουθεί το 3ο δεκαήμερο το οποίο θα είναι και το πιο ευνοημένο, αφού εκεί θα παραμείνει έως τα μέσα Μαρτίου όπου γυρνάει ανάδρομος ξανά στο 2ο και από μέσα Σεπτεμβρίου ξανά ευνοεί το 3ο δεκαήμερο μέχρι την αποχώρηση του και την είσοδο στο επόμενο ζώδιο, στο ζώδιο του Τοξότη.

Ο Δίας σε αυτή τη θέση θα σας δώσει την επιμονή καθώς και την τύχη την οποία χρειάζεστε για να βελτιώσετε τα οικονομικά σας κυνηγώντας τα όνειρα σας. Σαφώς είναι μια περίοδος που θα νοιώθετε έντονη αισιοδοξία και πίστη ότι θα πετύχετε τους σκοπούς σας και τους στόχους σας, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο. Είναι μια καλή εποχή για να νοικιάσετε με σχετική ευκολία και σε ευνοϊκή τιμή εκείνο το ακίνητο που έχει μείνει ξενοίκιαστο τόσο καιρό. Επίσης αυτή την περίοδο ευνοούνται και οι αγοραπωλησίες κάθε είδους. Ιδιαίτερα όσοι είναι ιδιοκτήτες κάποιας ατομικής επιχείρησης μπορούν να δουν τα κέρδη τους να αυξάνονται. Προσοχή όμως γιατί υπάρχει η περίπτωση να πέσετε στη σκοτεινή πλευρά του Δια στο σκορπιό. Να σας πιάσει εμμονή με το χρήμα και την εικονική εξουσία που εκείνο χαρίζει (αφού μόλις το χάσετε, εξαφανίζεται και εκείνη). Να γίνετε εμμονικοί, χειριστικοί, να εκμεταλλευτείτε κάθε περίσταση και κατάσταση προς το οικονομικό σας όφελος. Επίσης καμία φορά όταν ξαφνικά μας έρχονται χρήματα στα χέρια μας ιδιαίτερα μετά από πολύ καιρό μας πιάνει μια καταναλωτική μανία! Σκεφτείτε το διπλά πριν αγοράσετε εκείνο το ακριβό αυτοκίνητο ή την υπέροχη μεζονέτα με τζάκι και πισίνα. Ναι, όντως καταφέρατε να τα αποκτήσετε! To θέμα είναι θα τα κρατήσετε; Για πόσο καιρό; και με τι κόστος;

Ο Δίας σε αυτή τη θέση μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτερωθεί το ηθικό σας και να καταφέρετε με μεγαλύτερη ευκολία να δουλέψετε με τον εαυτό σας, ούτως ώστε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση σας. Να πραγματοποιήσετε στόχους και βαθιές σας επιθυμίες. Να αποβάλετε αρνητικές πεποιθήσεις, ίσως και κάποιες βλαβερές συνήθειές σας, που είναι συνδεδεμένες με αυτές. Το μέτρον άριστον ισχύει και σε αυτή την περίπτωση όμως! Θέλει αρκετή προσοχή ο Δίας στον σκορπιό σε αυτό τον οίκο, γιατί δίνει έντονη ροπή προς τις σαρκικές απολύσεις, οπότε ελλοχεύει ο κίνδυνος παχυσαρκίας και όχι μόνο!

Η λύση για να τον εκμεταλλευτείτε στο έπακρο απλή. Καταστρώστε ένα σωστό πλάνο για τα επαγγελματικά σας ή την επιχείρηση σας. Σκεφτείτε τι χρειάζεται για να πάρετε εκείνη την αύξηση ή την προαγωγή. Βάλτε στόχους, βασισμένοι σε ηθικές αξίες και ο Δίας θα σας δώσει την επιμονή και την υπομονή που χρειάζεστε. Περιορίστε τις υπερβολικές σπατάλες και αναρωτηθείτε αν την επένδυση ή την αγορά, που θέλετε να κάνετε, την κάνετε για τον εαυτό σας ή για τους άλλους.. γιατί στο τέλος εσείς θα πληρώσετε το λογαριασμό! Τέλος αγαπήστε τον εαυτό σας. Διώξτε κάθε αρνητική πεποίθηση από μέσα σας, με πίστη και αγάπη για τον ίδιο μας τον εαυτό πετυχαίνουμε τα πάντα, ακόμα και αν χρειάζεται κόπος. Και μακριά από το φαγητό!

Με τον Κρόνο στο ζώδιο του Τοξότη και στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τα τελευταία  2,5 περίπου χρόνια, έχετε κατά διαστήματα βιώσει προβλήματα, περιορισμούς και απογοητεύσεις, που έχουν να κάνουν με τα αδέρφια σας ή με το συγγενικό σας περιβάλλον. Σίγουρα δεν έλειψαν οι μέρες που αισθανθήκατε μονοί, δίχως υποστήριξη και στήριγμα από τους οικείους σας. Επίσης πολλά μικροπροβλήματα  μπορεί να προέκυψαν με κοντινά ταξίδια ή και με τις μετακινήσεις σας. Σίγουρα αισθανθήκατε ότι σοβαρέψατε, μεγαλώσατε. Η επικοινωνία σας έγινε πιο ουσιαστική. Σταματήσατε να αναλώνεστε σε ανούσιους ανθρώπους στην καθημερινότητα σας και δώσατε βαρύτητα στις καθημερινές σας συνδιαλλαγές. Όμως βιώσατε και μια εξαιρετική εποχή για επέκταση των σπουδών σας, σεμινάρια, εξειδικεύσεις. Ο Κρόνος ήταν εκεί για σας βοηθήσει να είσαστε πιο συνεπείς με τις υποχρεώσεις σας και τις εργασίες σας. Με σκληρή δουλειά και συνέπεια τώρα που φεύγει από το ζώδιο σας, μπορείτε να εισπράξετε τους καρπούς των προσπαθειών σας ή μια μεγάλη απογοήτευση σε περίπτωση που δεν εργαστήκατε αρκετά για την εκπλήρωση των στόχων σας. Ουσιαστικά μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, όπου ο Κρόνος μπαίνει στον αιγόκερο, στον 4ο οίκο σας, το 3ο δεκαήμερο του ζυγού ακόμα αισθάνεται όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Με αυτή τη διέλευση του Κρόνου θα επηρεαστούν ιδιαίτερα οι ζυγοί του 1ο δεκαήμερου μέχρι αρχές του 2019. Θα αισθανθείτε τις ευθύνες σας, να μετατοπίζονται στο στενό οικογενειακό περιβάλλον σας. Επίσης διάφορα προβλήματα θα προκύψουν με ακίνητη περιουσία ή με οικόπεδα που προέρχονται από την πατρική σας περιουσία. Ξεκαθαρίσματα και ουσιαστικά «ξεμπερδέματα» τα οποία σαφώς έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ήρθε τώρα όμως η ώρα, οι κρίσεις μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον να ξεπεραστούν και με δουλειά, συνέπεια και έλεγχο να τα καταφέρετε και να ξεμπερδεύετε μια και καλή με αυτά. Ο Κρόνος δίνει δομή, στη σκέψη και στη δράση μας. Εκμεταλλευτείτε τον. Για εκείνους που έχουν αφήσει εκκρεμότητες, για παράδειγμα μια κακή οικογενειακή ή προσωπική σχέση, η οποία παραπαίει και δεν έχει υγιείς βάσεις, θα νοιώσουν την ανάγκη, ότι ήρθε η ώρα με κάθε κόστος να αποδεσμευτούν. Μια μετακόμιση μπορεί να προκύψει εξαιτίας προβλημάτων στο υπάρχον σπίτι σας, ουσιαστικά είναι πιθανό να εξαναγκαστείτε σε αυτή την επιλογή. Έχοντας, εκ των πραγμάτων οι περισσότεροι από εσάς, το ζώδιο του αιγόκερου σε αυτό τον οίκο στο γενέθλιό σας χάρτη, είσαστε εξοικειωμένοι με τις ευθύνες που προκύπτουν από το οικογενειακό σας περιβάλλον, καθώς και την πατρική σας περιουσία, άρα ο Κρόνος εκεί δε θα είναι τόσο ζόρικος για εσάς όσο για άλλα ζώδια. Κάποιοι από εσάς μπορεί να αποφασίσουν να δημιουργήσουν δική τους οικογένεια , βάζοντας σταθερά θεμέλια σε μια σχέση που ήδη έχουν. Επίσης για εκείνους τους ζυγούς που έχουν ηλικιωμένους γονείς, είναι πολύ πιθανό να σας χρειαστούν αυτή τη χρονιά περισσότερο από ποτέ και ουσιαστικά να χρειαστεί να αναλάβετε εσείς τη φροντίδα τους. Από αρχές Απριλίου του 2019 το 2ο δεκαήμερο του ζυγού θα αρχίσει να αισθάνεται επίσης πιο έντονα την επιρροή του Κρόνου.

 

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τη «σοφία» που σας έδωσε ο Κρόνος στον τοξότη, την υπευθυνότητα των λόγων, καθώς και των πράξεων που αποκτήσατε στην καθημερινή σας ζωή. Καθώς και τη συνέπεια που αποκτήσατε στη διεκπεραίωση των καθημερινών σας υποχρεώσεων. Βάλτε προτεραιότητες και ασχοληθείτε με τη μετακόμιση, που έπρεπε να κάνετε ή το ξεκαθάρισμα εκείνου του εξ αδιαιρέτου οικόπεδου, που τόσα χρόνια θέλετε να ξεκαθαρίσετε αλλά ποτέ δεν το κάνατε. Ουσιαστικά βάλτε ένα πρόγραμμα στο σπίτι σας, στα του «οίκου» σας και τηρήστε το! Ο Κρόνος θα σας ανταμείψει με κουράγιο και υπομονή. Και μην ξεχνάτε, δείξτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, ότι τα στηρίζετε και τα αγαπάτε. Τέλος, απομακρυνθείτε από εκείνη την τοξική σχέση που έχετε, ζυγοί είσαστε, θα βρείτε το άλλο σας μισό πολύ γρήγορα . Επιτέλους πάρτε την μεγάλη απόφαση και δημιουργήστε την δική σας οικογένεια, ο Κρόνος είναι εδώ και θα βάλει γερά θεμέλια, αρκεί να είναι βασισμένη η σχέση στην ειλικρίνεια και στην αγάπη και να έχετε διάθεση να προσπαθήσετε για την επιτυχία και τη μακροβιότητα αυτού του γάμου.

Ο Πλούτωνας παραμένει στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας επηρεάζοντας κυρίως όσους έχουν γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σας μέχρι τις 20 Ιανουαρίου ενώ στη συνέχεια επηρεάζει τους γεννημένους το 3ο δεκαήμερο.

Τον τελευταίο καιρό νοιώθετε έντονα την ανάγκη για αλλαγή. Θέλετε να αλλάξετε τα πάντα στη ζωή σας.. αλλαγή εκ θεμελίων. Η αρχή ξεκινάει με τις ρίζες σας, με θέματα που προκύπτουν από τα παιδικά σας χρόνια, με φοβίες και καταστάσεις από το παρελθόν, που συνειδητοποιείτε ότι παρόλο που τα είχατε θάψει και θεωρούσατε ότι τα έχετε αφήσει στο παρελθόν, αυτά είναι εκεί. Και καθορίζουν το σήμερα σας, τις αποφάσεις και τις συνήθειές σας. Ορίζουν πολλές φορές τις επιλογές σας και κατ’ επέκταση τη ζωή σας. Η αλήθεια είναι ότι είναι επίπονο, ψυχοφθόρο και απαιτεί πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη, από την άλλη όμως είναι απελευθερωτικό. Με τον Πλούτωνα εκεί, ξεθάβουμε το παρελθόν, προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε, να το αποδομήσουμε και να απελευθερωθούμε από αυτό. Να αποδεσμευτούμε από οτιδήποτε μας κρατάει πίσω.

Η ρήξη με την οικογένεια μπορεί να μοιάζει μονόδρομος σε αυτή την περίπτωση, αλλά πάντα υπάρχει φως στο τούνελ. Είναι σημαντικό κάποιες σχέσεις να μπουν στο μικροσκόπιο, γιατί ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο θα εξελίχθητε και εσείς, αλλά και οι οικείοι σας. Πρέπει να γκρεμιστεί το παλιό και σαθρό κτήριο προκειμένου να κτιστεί ένα όμορφο και υγιές με γερά θεμέλια, μια σχέση ζωής βασισμένη στην ειλικρίνεια και στην αποδοχή. Τις μεγαλύτερες μάχες και τις πιο ουσιαστικές στη ζωή μας τις δίνουμε με τον εαυτό μας. Είναι οι πιο επίπονες και οι πιο δύσκολες, αλλά μετά από μια τέτοια μάχη βγαίνουμε παντοδύναμοι. Προσπαθήστε αυτή την περίοδο να δώσετε συνειδητά τις μάχες σας, και να είσαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα νοιώσετε αναγεννημένοι.

Ο ουρανός μέχρι τις 15 Μαΐου παραμένει στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας επηρεάζοντας κυρίως το 3ο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Ο ουρανός είναι γνωστό ότι προκαλεί ένταση και εκρήξεις και γενικά ότι έχει μία διασπαστική τάση .Στον 7ο οίκο,  οίκο του γάμου και των συνεργασιών σας, παρατηρείται έντονη κινητικότητα τον τελευταίο καιρό. Ο ουρανός εκεί θα «πιέσει» τις ήδη τεταμένες σχέσεις σας δημιουργώντας ένταση. Εάν έχετε μια σχέση, η οποία δε σας ικανοποιεί, είναι πολύ πιθανόν να έρθει το τέλος της, το οποίο θα είναι εκρηκτικό. Ο ουρανός εκεί μπορεί να σας φέρει και ένα καινούριο έρωτα, ξαφνικό και αναπάντεχο, ίσως και με ένα άτομο άλλης εθνικότητας. Μέτα τις 15 Μαΐου ο ουρανός μπαίνει στον 8 οίκο του ωροσκοπίου σας, επηρεάζοντας κυρίως το 1ο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Πολλοί από εσάς θα νοιώσετε έντονα την ανάγκη για επανεξέταση ουσιαστικά της ερωτικής σας ζωής. Θα αισθανθείτε έντονα την ανάγκη να βουτήξετε στον ψυχισμό σας και να ανακαλύψετε τον πύρινα του «είναι» σας. Δεν θα είναι μια εύκολη διαδικασία και κυρίως δεν θα είναι μια συνειδητή επιλογή . Η απώλεια ενός αγαπημένου σας προσώπου ή ενός ατόμου το οποίο έχει συμβάλει στην ουσιαστικά στην συγκρότηση του εαυτού σας, θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Τα οικονομικά σας μπορεί να βελτιωθούν αρκετά, από μια πιθανή κληρονομιά που θα πάρετε, υπάρχει πάντα όμως και η πιθανότητα όλο αυτό να το δείτε σαν ένα επιπλέον βάρος, το οποίο στο τέλος να σας αφήσει μόνο ευθύνες και κανένα ουσιαστικό κέρδος. Εδώ, σε αυτή τη θέση, ο ουρανός επηρεάζει και τα σεξουαλικά σας. Για εκείνους οι οποίοι είναι υπερσεξουαλικοί, μπορεί να βιώσουν μια περίοδο εγκράτειας, ίσως διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε κάτι πιο πνευματικό, γιόγκα, διαλογισμό… Εκείνοι οι οποίοι γενικά δεν ασχολούνταν με αυτό το σπορ και πολύ μέχρι τώρα.. θα βιώσουν τον έρωτα σε βάθος, ένα έντονο πάθος και την ανάγκη μέσω του σεξ, να έρθουν σε επαφή με τα ένστικτα τους, ανακαλύπτοντας τον πραγματικό τους εαυτό.

Με τον Ποσειδώνα στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου σας, να επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στις αρχές του 2ου δεκαήμερου, θα βιώνετε ένα χάος στην καθημερινότητα σας. Ένα πανικό. Είσαστε επιρρεπείς σε ιώσεις και γενικότερα σε κολλητικές ασθένειες. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να είσαστε λίγο πιο προσεκτικοί στην καθημερινότητα σας. Επίσης θα έρθουν αρκετές στιγμές, που θα χρειάζεστε μεγάλα αποθέματα ενέργειας, γιατί θα νοιώθετε έντονη σωματική και ψυχική κόπωση. Ο Ποσειδώνας είναι γνωστό, ότι θολώνει τα νερά στη ζωή σας, γι’ αυτό θέλει λίγη προσοχή στα φάρμακα που καταναλώνετε. Να συμβουλεύεστε πάντα γιατρό και να μην κάνετε δικά σας κοκτέιλ, ούτε να ακολουθείτε τη φαρμακευτική αγωγή που πήρε και η φίλη σας, που είχε παρόμοια συμπτώματα με εσάς!  Είναι μια εξαιρετική περίοδος για να βάλετε στην καθημερινότητα σας την τέχνη και τη δημιουργία. Αποφύγετε το αλκοόλ και όλες τις άλλες μορφές εξάρτησης!

Οι δεσμοί της σελήνης από τις 9 Μαΐου του 2017 πέρασαν στον άξονα λέοντα-υδροχόου. Τα οικονομικά σας, οι πεποιθήσεις σας και οι αξίες σας θα δοκιμαστούν, καθώς αντίστοιχα και οι φιλίες και τα όνειρα που κάνατε, καθώς και τα ιδανικά για τη ζωή σας. Ο προβολέας πέφτει σε αυτούς τους τομείς της ζωής σας θετικά ή αρνητικά, αυτό θα το υποδείξει ο ατομικός χάρτης του καθενός. Σίγουρα όμως με θετικές ή αρνητικές όψεις, αυτοί είναι οι τομείς που καλείστε να ασχοληθείτε για την ατομική σας εξέλιξη.

 

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροKρίση στη σχέση! Πως την διαχειρίζονται τα 12 Ζώδια;
Επόμενο άρθροΤο πρότυπο της Γυναίκας Αφροδίτης
Μαρία Σόγια
Η Μαρία Σόγια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και ζει. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Bradford, του Ηνωμένου Βασίλειου, BSc in Beauty Τherapy with Μanagement και διατηρεί το δικό της Εργαστήριο Αισθητικής. Ταξιδεύει στο εξωτερικό για σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις που αφορούν τη εργασία της. Από το 2011 ξεκίνησε την ενασχόληση της με την αστρολογία, αρχικά παρακολούθησε κάποια μαθήματα στην Κρήτη και στη συνέχεια, καθώς την μάγευε η αστρολογία, αποφάσισε να εντρυφήσει σε αυτή. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα με το Χρήστο Άρχο, ενώ συνεχίζει να παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια όταν της δοθεί ευκαιρία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τελευταία παρακολουθεί μαθήματα συμβουλευτικής και life coaching στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πιστεύει ότι η αστρολογία σε συνδυασμό με την ψυχολογία βοηθούν το άτομο να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του, και να ξεπεράσει ότι του συμβαίνει με τον πιο ανώδυνο και εποικοδομητικό τρόπο. Αποκτώντας αυτογνωσία, κάποιος διαχειρίζεται καλύτερα τη ζωή του, τις διαπροσωπικές του σχέσεις και τις επιλογές του. Μεγάλη της αγάπη εκτός από την αστρολογία είναι η ζωγραφική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here