Widgets Magazine

«γιατί είμαι εδώ κ τι πρέπει να μάθω»

Από την παιδική μου ακόμα ηλικία,αυτή η μεταφυσική ερώτηση του ανθρώπου που υπάρχει από καταβολής του κόσμου,τρύπωνε κατά καιρούς στο μυαλό μου.

Οι σκέψεις πολλές κ οι απορίες άλλες τόσες.Δεν γίνεται, σκεφτόμουν,δεν μπορεί,μια εξήγηση θα υπάρχει.Γιατί να γεννηθώ σε αυτήν την συγκεκριμένη οικογένεια,από αυτούς τους γονείς,σε αυτό το συγκεκριμένο κοινωνικό περιβάλλον κ σε αυτήν την συγκεκριμένη χώρα.

Μήπως γιατί έπρεπε να μάθω κάτι; Μήπως αν γεννιόμουν κάπου αλλού να ήμουν ένας διαφορετικός άνθρωπος;Μήπως η παρούσα μου ύπαρξη δεν είναι τυχαία;Μήπως υπάρχει κάποιο Σχέδιο που αδυνατώ να καταλάβω;Γιατί μου συμβαίνουν τα ίδια κ τα ίδια;

Όταν ήρθα σε επαφή με την φιλοσοφία που πρεσβεύει η εξελικτική αστρολογία,όλες αυτές οι σκέψεις κ απορίες απαντήθηκαν,αλλά μου  έδωσαν  τροφή να πάω λίγο πιο βαθιά σε αυτά τα Γιατί της ζωής μου.

Συνειδητοποίησα τότε,αυτό που γνώριζα διαισθητικά,αλλά δεν μπορούσα να το αντιληφθώ.Μια φράση που άκουγα με πλήρη αδιαφορία από τα γεννοφάσκια μου κ που τελικά δεν ήταν τυχαία στην ζωή μου

«δεν υπάρχει δεν μπορώ,υπάρχει δεν θέλω»

Μια φράση που αν αναλυθεί κρύβει μια απίστευτη δύναμη.

Το «δεν μπορώ» κρύβει μια μοιρολατρική στάση απέναντι στην ζωή κ έχει σαν αποτέλεσμα, να δίνουμε εξουσία σε πρόσωπα κ καταστάσεις.

Το «δεν θέλω» κρύβει μια αδυναμία,έναν φόβο,με το δικό του αποτελέσμα να παίρνει την εξουσία ο εγωϊσμός.

Μεγάλη η δύναμη της εξουσίας,της αδυναμίας κ της μοιρολατρείας, μέγιστη όμως η ανάγκη της αλλαγής.

Παρατηρώντας για αρκετό διάστημα τις σκέψεις κ τα συναισθήματα μου,συνειδητοποίησα πως οι φόβοι,οι αδυναμίες κ οι ελλείψεις που κουβαλούσα στις πλάτες μου,ήταν πάνω από……… 450 ετών.Φανταστείτε πόσο σκληρές ήταν οι ρίζες τους κ πόσο δύσκολο να ξεριζωθούν.Δεν μπορώ να πω ότι τις έχω καταφέρει όλες,αλλά με αυτές που έχουν μείνει γίναμε αρκετά καλοί φίλοι,χαμογελώντας μεταξύ μας συγκαταβατικά,όταν ακούμε ……. «δεν υπάρχει δεν μπορώ,υπάρχει δεν θέλω».

Τι είναι λοιπόν η εξελικτική αστρολογία;

Η εξελικτική αστρολογία είναι σχετικά ένας νέος κλάδος της καρμικής αστρολογίας,που «γεννήθηκε» στα μέσα της δεκαετίας του 80,μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90.

Πολλοί αστρολόγοι,- συγγραφείς,όπως ο Stephen Arroyo,ο AT Man  κ ο Martin Schulman,ερευνούσαν για το αν οι συνθήκες στην ζωή κάποιου,είχαν να κάνουν με τις εμπειρίες από το σύνολο των εμπειριών που είχε βιώσει μια Ψυχή,στο εξελικτικό Της ταξίδι.

Ιδρυτές  της όμως είναι οι Steven Forrest κ Jeffrey Wolf Green,χαρακτηρίζοντας της σαν μια μορφή ψυχολογικής αστρολογίας που συνδέεται με την μεταφυσική.Σαν λοιπόν ένας κλάδος που βρίσκεται ακόμα σε αρκετά πρώϊμο στάδιο,λογικό είναι να εξασκούνται από τους εξελικτικούς αστρολόγους διάφορες τεχνικές στην ερμηνεία ενός χάρτη.’Ολες όμως συγκλίνουν σε ένα κοινό σημείο.

Ότι ένας αστρολογικός χάρτης,τόσο σε υλικό όσο κ σε ψυχολογικό επίπεδο αντανακλά τις εξελικτικές προθέσεις της Ψυχής,με τα γεγονότα που προκύπτουν στην ζωή του ατόμου να μην είναι τυχαία,αλλά ανάγκες της Ψυχής να ακολουθήσει την εξελικτική Της πορεία.

Έτσι στην μεταφυσική ερώτηση του ανθρώπου «γιατί είμαι εδώ κ τι πρέπει να μάθω»,η μεθοδολογία που ακολουθεί στην ανάγνωση του χάρτη,μπορεί να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για να παρατηρήσουμε κάποια επαναλαμβανόμενα μοτίβα της ζωής μας.Μοτίβα που μπορεί να είναι ενοχλητικά ώς επώδυνα,αλλά κ που μας οδηγούν να επιλέξουμε τα επόμενα μας βήματα για την εξελικτική  μας πορεία.

Η εξέλιξη βασίζεται στον Φυσικό Νόμο της αλλαγής κ όταν υπάρχει στασιμότητα η αλλαγή αυτή γίνεται αναγκαία.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.Η Ψυχή δεν είναι τίποτα άλλο από ενέργεια.Βιολογικά κανένας δεν γνωρίζει που εδράζει.Υπάρχει όμως κ εκφράζεται μέσα από την συνείδηση.Η ατομική κ η συλλογική συνείδηση αστρολογικά σχετίζονται με τον ποσειδώνα.

Η εικόνα που δίνει η εξελικτική αστρολογία για την κάθοδο της Ψυχής στην Ύλη,είναι αυτή του κύματος που ξεχωρίζει από τον ωκεανό.Φανταστείτε λοιπόν έναν ωκεανό ο οποίος είναι απέραντος κ κάποια στιγμή «γεννά» ένα κύμα.Αυτό το κύμα αυξάνει σταδιακά κ ανάλογα με την δυναμική του,φτάνει στο ψηλότερο του σημείο,όπου αρχίζει πάλι να πέφτει για να αφομοιωθεί ξανά μέσα στον ωκεανό.

Το κύμα αυτό είναι η ατομική Ψυχή που συμβολίζεται από τον πλούτωνα.Έχει ατομική συνείδηση,αλλά κ δύο ειδών επιθυμίες.Η μία είναι να εξελιχθεί μέσα από την διαφοροποίηση Της από την συλλογική συνείδηση κ η άλλη είναι να ενωθεί ξανά με αυτήν,αφού τελειώσει το γήϊνο Της ταξίδι. Ο πλούτωνας συσχετίζεται επίσης κ με τον γενετικό μας κώδικα,το dna k rna.

Η κάθε λοιπόν Ψυχή,για δικούς Της λόγους,επιλέγει την εμφάνιση Της,το σώμα Της,τους γονείς Της,αλλά κ το κοινωνικό-πολιτισμικό σύστημα που θα ζήσει για να εξελιχθεί.

Πως λοιπόν εξελίσσεται η ψυχή;

Η Ψυχή εξελίσσεται μέσα από το Εγώ,που αστρολογικά σχετίζεται με την σελήνη.Κ όπως η συνείδηση είναι ενέργεια έτσι κ το συναίσθημα,που εκπροσωπείται από την σελήνη, είναι καθαρή ενέργεια.Έχουν όμως μια διαφορά.Η ενέργεια της Ψυχής διατηρείται από την μία ζωή στην άλλη,ενώ η ενέργεια του Εγώ διαλύεται με την ολοκλήρωση της σωματικής ζωής.

Καμμιά όμως ενέργεια δεν χάνεται.Αλλάζει μορφή,με την «μνήμη» από τις προηγούμενες ζωές ,να δημιουργεί για την επόμενη μια νέα εξατομικευμένη επιθυμία.

Οι οδηγοί του Εγώ  στο Τώρα,για την εξελικτική πορεία την Ψυχής,συμβολίζονται από τους  Δεσμούς της Σελήνης.Αν τους έδινα εικόνα,θα τους ζωγράφιζα σαν μια γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον,εξοπλισμένη με ένα αλάνθαστο σύστημα GPS που δίνει  σαφείς οδηγίες  για το ταξίδι αυτό.

Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης,συσχετίζεται με τις προηγούμενες «μνήμες» των πολλαπλών Εγώ,οι οποίες καθορίζουν,κατά την γνώμη μου όχι μόνο την γενέθλια θέση της σελήνης,αλλά κ όλες τις θέσεις των πλανητών του χάρτη μαζί με τα σημεία,Ωροσκόπο κ Μεσουράνημα.

Ο Βόρειος τώρα Δεσμός συσχετίζεται με το εξελισσόμενο Εγώ,περιγράφοντας την φύση των εμπειριών που επιθυμεί να βιώσει η Ψυχή.Εμπειρίες που διευκολύνουν την εξέλιξη Της,δύσκολες όμως για το Εγώ.

Έτσι πλούτωνας κ δεσμοί σελήνης μαζί με τους κυβερνήτες τους,αποτελούν στην εξελικτική αστρολογία την βάση για να ξεδιπλώσουμε τα Γιατί της παρούσας ενσάρκωσης,προσεγγίζοντας με μια ερμηνεία όπου τίποτα δεν είναι στατικό.

Τα «πάντα ρεί» κατά τον Ηράκλειτο κ η ανάγνωση ενός ατομικού χάρτη με την μέθοδο της εξελικτικής αστρολογίας,πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εξέλιξης της Ψυχής από ζωή σε ζωή,με το Εγώ να καλείται να αποδεχτεί την συμπόρευση με τις αδυναμίες κ τις ελλείψεις του.Είναι ο μόνος τρόπος για να αξιοποιήσει με επιτυχία  τα χαρίσματα κ ταλέντα του,βοηθώντας έτσι την Ψυχή για το επόμενο εξελικτικό Της ταξίδι.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΟι αστρολογικές προβλέψεις των ζωδίων από 31/7-13/8
Επόμενο άρθροΟι ερωτικές προβλέψεις των ζωδίων για τον Αύγουστο 2017
Μαριάννα Μιχαηλίδου
Η αστρολογία μπήκε λίγο αργά στην ζωή μου με κίνητρο την ανάγκη μου να ελέγχω καταστάσεις που δεν μπορούσα να αποφύγω.Αυτοδίδακτη και με παρέα όλη την αστρολογική ελληνική βιβλιογραφία,πέρασα πολύ γρήγορα,στο στάδιο της αναζήτησης της αιτίας των επαναλαμβανόμενων μοτίβων.Το 2009 μπήκε στην ζωή μου η εξελικτική αστρολογία,κ με δάσκαλο μου τον Γιάννη Καλοκύρη,μαθήτευσα τον σχετικά νέο αυτό κλάδο της καρμικής αστρολογίας.Αγαπημένη μου η ψυχολογική αστρολογία κ τα «μηνύματα» που στέλλει τόσο το Συλλογικό όσο κ το Ατομικό Ασυνείδητο.Δραστηριοποιούμαι στην πόλη του Βόλου κ έχω όραμα να συνεχίσω την μαθητεία μου σε όσους ακόμα κλάδους μπορώ,της Αστρολογικής Γνώσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here