Widgets Magazine

Η Σελήνη  είναι το φως που μας συντροφεύει τη νύχτα.  Είναι το φωτεινότερο σώμα στην ουράνια σφαίρα μετά τον Ήλιο, επειδή είναι το κοντινότερο στη γη ουράνιο σώμα γι’αυτό ασκεί ισχυρή βαρυτική επίδραση στη γη προκαλώντας φαινόμενα όπως οι παλίρροιες.

Πάντα η θέση της Σελήνης στον αστρολογικό χάρτη συμβολίζει τον ψυχισμό του  ατόμου καθώς και τα γυναικεία πρόσωπα Μητέρα-Σύζυγος, είναι η κύρια εκπρόσωπος του μητρικού αρχέτυπου.

Άτομα με Σελήνη στα ζώδια της φωτιάς έχουν ανάγκη από μια ζεστή εξωστρεφή μητέρα, με Σελήνη στα ζώδια της γης είναι πιο εξαρτημένα και έχουν ανάγκη από ρουτίνα και ασφάλεια μέσα στο σπίτι, άτομα με Σελήνη στον αέρα έχουν ανάγκη από μια  μητέρα που θα τους ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση, άτομα με Σελήνη στο νερό έχουν ανάγκη από μια μητέρα που θα δίνει έμφαση στις συναισθηματικές εμπειρίες και θα είναι ικανή να διεγείρει τη φαντασία τους. Όταν η Σελήνη έχει καλή θέση στο ωροσκόπιο, το άτομο απολαμβάνει ένα αρμονικό σπίτι και είναι ευχαριστημένο. Όταν η Σελήνη δεν έχει καλή θέση μπορεί να προκύψουν προβλήματα μέσα στην οικογένεια  ή το άτομο να νιώθει λιγότερο ευχαριστημένο.

Επίσης μία από τις σημαντικές ανάγκες του ανθρώπου είναι η ανάγκη για ασφάλεια.

Η θέση της Σελήνης στο χάρτη δείχνει τον τομέα της ζωής δηλαδή τον οίκο στον οποίο η ανάγκη για ασφάλεια είναι επιτακτική, ενώ το στοιχείο δείχνει τον δρόμο μέσα από τον οποίο θα την κατακτήσουμε. Σε ζώδια του νερού πρωταρχική σημασία παίζει η συναισθηματική ασφάλεια. Άτομα λοιπόν με Σελήνη στη γη ή στο νερό έχουν ανάγκη από υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Για τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς η ασφάλεια σχετίζεται με την ελευθερία τα επιτεύγματα και την ανάγκη  να είναι ο εαυτός τους.

Σύμβολο της Σελήνης το μισοφέγγαρο, συμβολίζει την ψυχή αλλά και τη μήτρα, το μέρος όπου αναπτύσσεται η ψυχή.

Στο ζώδιο του Καρκίνου η Σελήνη είναι σε κυριαρχία. Στον Αιγόκερο σε αδυναμία, στον Ταύρο σε έξαρση και στον Σκορπιό σε πτώση.
Λέξεις κλειδιά που την αντιπροσωπεύουν: Νερό, συναισθηματικός κόσμος, αισθήματα, ένστικτο, διαίσθηση, μητέρα, οικογένεια, συνήθειες, διαθέσεις, κληρονομικότητα, παιδικά χρόνια, μνήμη και υποσυνείδητο.

Αυτό το δυνατό πλανητικό σώμα δεν κυβερνάει μόνο την ψυχή μας αλλά και τις βαθιές μας επιθυμίες τον έρωτα και την αγάπη.

Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο μπορούμε να δούμε πώς ήταν η σχέση με τη μητέρα και πώς θα συμπεριφερθεί μία γυναίκα ως μητέρα, ενώ σε ένα ανδρικό ωροσκόπιο βλέπουμε τη γυναίκα-σύζυγο που προτιμά ο άνδρας. Η οικειότητα που αναπτύσσεται μέσα σε μία σχέση και η ερωτική ταύτιση που αισθανόμαστε  για το πρόσωπο που αγαπάμε έχει να κάνει με τη Σελήνη.

Η διέλευση της Σελήνης από τα ζώδια γίνεται κάθε δυόμιση περίπου ημέρες και ανάλογα με τις όψεις που κάνει μας επηρεάζει. Η επιρροή της έχει να κάνει με την ψυχολογική μας κατάσταση, αλλαγές στη διάθεση και στις αντιδράσεις μας.

 

Σελήνη στον Κριό

Δεν θεωρείται καλή θέση γιατί δεν ταιριάζει στα φυσικά χαρακτηριστικά της Σελήνης.Αντιδρά με εγωιστικό τρόπο και δεν υπολογίζει τις ανάγκες των άλλων. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμό και θεωρεί ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αλλά όταν δεν πετυχαίνει αυτό που θέλει οργίζεται και θυμώνει. Ευερέθιστος  χαρακτήρας, παρορμητικός, ανταγωνιστικός, ανυπόμονος. Εδώ η Σελήνη λατρεύει να τη θαυμάζουν και αμφισβητεί την εξουσία των άλλων. Θα πρέπει να καλλιεργήσει την υπομονή και την ανεκτικότητα. Αυτή η σελήνη μας δίνει άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Σελήνη στον Ταύρο

Εδώ βρίσκεται σε έξαρση στην καλύτερη θέση της. Τα αισθήματα είναι σταθερά και όταν αγαπά δίνεται ολοκληρωτικά. Είναι αισθησιακή, τρυφερή, και ευγενική. Αναζητά έναν όμορφο σύντροφο με οικονομική ανεξαρτησία.Τα χρήματα είναι σημαντικά για αυτήν κι εστιάζει στην υλική και συναισθηματική ασφάλεια.  Μπορεί να δώσει καλλιτεχνικές κλίσεις, ξέρει να εκτιμά τη ζωή και έχει αγάπη στο καλό φαγητό, πολλές φορές  δίνει περιττά κιλά. Δεν της αρέσουν οι αλλαγές και σε αρνητικές όψεις δίνει ζήλια και κτητικότητα.

Σελήνη στους  Διδύμους

Το άτομο με Σελήνη στους Διδύμους θέλει να μιλάει συνέχεια και έχει ανάγκη την επικοινωνία. Είναι κοινωνικό, έξυπνο έχει χιούμορ και φαντασία. Του αρέσει να φλερτάρει δεν θεωρείται πιστό και συχνά εμπλέκεται σε συναισθηματικά διλήμματα. Έχει πολλά ενδιαφέροντα, βαριέται εύκολα , δύσκολα μπορεί να δεσμευτεί και να αισθανθεί τις ανάγκες του άλλου. Με αυτή τη Σελήνη άντρες και γυναίκες παραμένουν παιδιά και με νεανική εμφάνιση. Αυτό που πρέπει να προσέξουν είναι οι ψυχικές μεταπτώσεις και τα επιφανειακά αισθήματα.

Σελήνη στον Καρκίνο

Εδώ η Σελήνη βρίσκεται στο σπίτι της είναι στη φυσική της θέση και σε κυριαρχία στο ζώδιο αυτό του νερού. Υπερβολικά ευαίσθητη, ευσυγκίνητη και πονόψυχη. Έχει πολύ καλή μνήμη και της αρέσει η οικογενειακή ζωή. Είναι έντονα διαισθητική και χαρακτηρίζεται από τις  συχνές αλλαγές στη διάθεση. Προσφέρει συναισθήματα αλλά και απαιτεί. Δείχνει μεγάλη κατανόηση στα αισθήματα του συντρόφου και της αρέσει να τον φροντίζει. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει είναι να μη ξεχνά τον εαυτό της για χάρη των άλλων. Αν πληγωθεί δεν ξεχνά εύκολα και δύσκολα συγχωρεί. Το άτομο με Σελήνη στον καρκίνο ξέρει από οικονομία και είναι συντηρητικό. Έχει  καλλιτεχνικές ανησυχίες, είναι δημιουργικό με ταλέντο στη μουσική και την ποίηση.

Σελήνη στο Λέοντα

Τα άτομο με Σελήνη στο Λέοντα θέλει να τραβά την προσοχή όπου κι αν βρίσκεται.Είναι ρομαντικό και θέλει να αισθάνεται διαρκώς ερωτευμένο. Είναι μια Σελήνη καλόκαρδη, γενναιόδωρη με ζεστά αισθήματα. Έχει ανάγκη τη χαρά, τη διασκέδαση και επιζητά το θαυμασμό. Είναι δημιουργική, φιλόδοξη με καλλιτεχνικές κλίσεις ειδικά στο θέατρο. Άτομο υπερήφανο, προσβάλλεται εύκολα είναι όμως τίμιο και ικανό για διοίκηση.  Έχει μία ροπή προς την καλοπέραση και θα πρέπει να ελαττώσει τον εγωισμό.

Σελήνη στην Παρθένο

Αρκετά συγκρατημένο, πρακτικό και λογικό κάνει το άτομο εδώ η Σελήνη. Στον έρωτα δεν παρασύρεται εύκολα από μια ωραία εμφάνιση. Σκέφτεται πολύ και χρειάζεται επικοινωνία για να καταλάβει την ποιότητα του άλλου ανθρώπου για να δώσει συναίσθημα. Είναι παράξενη και γκρινιάρα. Αναζητά το τέλειο και δεν τις ταιριάζουν οι κεραυνοβόλοι έρωτες.  Είναι όμως τρυφερή και μέσα από τις πράξεις προσπαθεί να δείξει την αγάπη και το ενδιαφέρον. Έχει πρόβλημα με τα νεύρα όταν δεν αισθάνεται καλά και ασχολείται υπερβολικά με την καθαριότητα.

Σελήνη στον  Ζυγό

Η Σελήνη της συντροφικότητας. Λειτουργεί καλύτερα όταν είναι σε σχέση. Είναι κοινωνική έχει γοητεία είναι γλυκιά και ευγενική. Θέλει να περνά το χρόνο της με ανθρώπους γιατί δεν της αρέσει να είναι μόνη. Έχει ταλέντο στη διακόσμηση και η εξωτερική εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο εδώ που υπάρχει η αναπτυγμένη καλαισθησία. Το αρνητικό με αυτή τη Σελήνη είναι ότι αργεί να πάρει αποφάσεις. Η οικογένεια είναι σημαντική για αυτήν και θέλει την αγάπη από όλους. Αναζητά την ηρεμία και απεχθάνεται τις προστριβές. Θέλει μια ήρεμη σχέση γεμάτη αισθησιασμό, διασκέδαση, χαρά, έρωτα και ανέσεις.

Σελήνη στο Σκορπιό

Εδώ η Σελήνη είναι σε πολύ δύσκολη θέση, είναι σε πτώση στο ζώδιο του Σκορπιού. Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη σχέση και να είναι η κυρίαρχη του παιχνιδιού.Είναι αυτοκαταστροφική, ζηλιάρα, καχύποπτη, επιθετική , μυστικοπαθής με τάση στη μελαγχολία και στις ψυχικές μεταπτώσεις. Το άτομο με Σελήνη εδώ αγαπά βαθιά με πάθος αλλά ποτέ δεν εκδηλώνεται συναισθηματικά. Είναι σταθερό στα αισθήματα και μπορεί να διαβάσει τις ανάγκες του άλλου. Πληγώνεται εύκολα και έχει έντονη σεξουαλικότητα. Η μητέρα επηρέασε το άτομο καθόλη τη διάρκεια της ζωής του.

Σελήνη στον Τοξότη

Μια Σελήνη αυθόρμητη, ρομαντική και ευχάριστη.Της αρέσει η ελευθερία,η περιπέτεια και θέλει να περνάει καλά. Ερωτικά είναι άστατη δεν μπορεί συναισθηματικά να μείνει πιστή σ’ έναν μόνο σύντροφο και απεχθάνεται τη δέσμευση. Το ιδανικό ταίρι για αυτήν θα ήταν ένα άτομο που θα μοιράζονται μαζί τα ίδια ενδιαφέροντα. Την Σελήνη εδώ την ενδιαφέρει η διάδοση της γνώσης και μπορεί να έχει ως επάγγελμα τη διδασκαλία. Αυτό που πρέπει να μάθει είναι να σκέφτεται πριν μιλήσει, να μην είναι σπάταλη και να αναλαμβάνει τις ευθύνες.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Φιλοδοξία και υπευθυνότητα χαρακτηρίζει την Σελήνη στον Αιγόκερω. Άτομο συντηρητικό, απόμακρο συναισθηματικά με τάσεις μελαγχολίας. Η σελήνη εδώ μπορεί να μην είναι στοργική και τρυφερή αλλά πάντα θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της οικογένειας. Την ενδιαφέρει η κοινωνική καταξίωση και την νοιάζει πολύ το τι θα πει ο κόσμος. Δεν της αρέσει να κάνει επιπόλαιες σχέσεις, προτιμά μακροχρόνιους δεσμούς, είναι πιστή και αφοσιωμένη. Θέλει τον ερωτικό σύντροφο σοβαρό και αξιόπιστο.

Σελήνη στον Υδροχόο

Εδώ όλα μπορούν να ανατραπούν μέσα σε μια στιγμή. Με την Σελήνη στον Υδροχόο το άτομο δεν μπορεί να διαχειριστεί τις προσωπικές του σχέσεις. Είναι ανατρεπτικό στην ερωτική του ζωή, ανεξάρτητο και εκκεντρικό. Χαρακτηρίζεται από φιλικά συναισθήματα και επιθυμία για κοινωνική αναμόρφωση. Είναι  έξυπνο, ευγενικό και ζηλεύει, σπάνια όμως θα  αφήσει αυτό να αποκαλυφθεί. Πολλές φορές μπερδεύεται και δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν τα αισθήματα που έχει για ένα άτομο είναι ερωτικά η φιλικά. Όταν κάποιος πλησιάσει αυτό το άτομο με σελήνη στον υδροχόο θα αισθανθεί μια έλξη περίεργη και διαφορετική, χωρίς να μπορεί να εντοπίσει αυτή την διαφορετικότητα.

 

Σελήνη στους Ιχθείς

Το συναίσθημα και η διαίσθηση είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της Σελήνης. Άτομο  που είναι μονίμως ερωτευμένο. Είναι άστατο συναισθηματικά. Ποτέ δεν αρκείται σε ένα σύντροφο και μονίμως ενδιαφέρεται και για κάποιον άλλον. Μπερδεύεται συχνά ανάμεσα στα συναισθήματα και στις φαντασιώσεις του. Είναι ρομαντικό, ευαίσθητο, πονόψυχο άτομο με τάσεις φυγής από την καθημερινότητα. Καλλιτεχνική φύση, με έντονη την αίσθηση του ρυθμού και των χρωμάτων. Πρέπει να προσέξει να μην είναι αφελής, να μην εμπιστεύεται εύκολα και την τάση που έχει για εξαρτήσεις.

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΑναλύοντας τον αστρολογικό χάρτη ενός παιδιού
Επόμενο άρθροΟι αστρολογικές προβλέψεις των ζωδίων από 31/7-13/8
Η Τζένη Λατσώνα έχει κάνει σπουδές πάνω στην πληροφορική. Η καλλιτεχνική της φύση την ώθησε να παρακολουθήσει μαθήματα πάνω στο σχέδιο και την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων,όπου και ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από νεαρή ηλικία ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για την αστρολογία και τη μεταφυσική, οπότε μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά και σε βάθος. Από το 2007 κάνει έρευνα και έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια αστρολογίας και ψυχολογικής αστρολογίας από καταξιωμένους αστρολόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μαθήτευσε κοντά στον διακεκριμένο αστροψυχολόγο Χρήστο Άρχο κλασσική και μοντέρνα αστρολογία και συνεχίζει να μελετά την ψυχολογική αστρολογία. Πιστεύει ότι η αστρολογία είναι ένα τέλειο σύστημα μελέτης με το οποίο μπορεί να επιτευχθεί η κατανόηση της αρχαίας ρήσης, άνθρωπε «γνώθι σ’ αυτόν».

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here