Widgets Magazine

Ο Ήλιος είναι ο κεντρικός αστέρας και η καρδιά του ηλιακού συστήματος. Οι πλανήτες είναι σε τροχιά γύρω από αυτόν και είναι ορατοί εξαιτίας της αντανάκλασης του φωτός που πηγάζει από αυτόν.

 

Στην αστρολογία το σύμβολο του Ήλιου, είναι το σχήμα ενός κύκλου με μια τελεία στο κέντρο του. Ο κύκλος αντιπροσωπεύει το Πνεύμα του ανθρώπου και η τελεία τη σπίθα της ζωής. Ο Ήλιος είναι το αιώνιο πνεύμα και η ενέργεια που δίνει τη ζωή στον καθένα από μας. Είναι η συνείδηση της ύπαρξης μας.

 

Συμβολίζει τη ζωτικότητά μας.  Όταν ο Ήλιος μας είναι δυνατός, αισθανόμαστε γεμάτοι ενέργεια και ζωντάνια. Στην αντίθετη περίπτωση είμαστε αδύναμοι και μελαγχολικοί.

Οι Ιχθύες, η Παρθένος και οι Δίδυμοι έχουν συνήθως χαμηλή ζωτικότητα. Το τρίγωνο ή το εξάγωνο του Άρη και του Δία με τον Ήλιο ενισχύουν τη ζωτική μας ενέργεια. Επιβλαβής είναι η αντίθεση και το τετράγωνο του Άρη, του Κρόνου και του Ποσειδώνα. Κάθε όψη χιαστί επηρεάζει αρνητικά τη ζωτικότητα.

 

Εκπροσωπεί τη συνειδητή αίσθηση της ατομικότητά μας και της ακεραιότητάς μας. Συμβολίζει τη μοναδική ταυτότητα που έχει το κάθε άτομο, όπως αυτή ορίζεται από τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου στο οποίο έχει θέση. Είναι η θέληση και η αίσθηση του σκοπού που έχουμε στη ζωή. Η προσωπική μας δύναμη και το «εγώ». Για να εκφράσουμε αυτή τη δυναμική και να ενισχύσουμε την προσωπικότητα μας, θα πρέπει να κάνουμε συνειδητές επιλογές και να επιδιώξουμε νέες δραστηριότητες και εμπειρίες.

Η αυτογνωσία του κάθε ατόμου εξαρτάται από το ζώδιο του Ήλιου, τον οίκο που βρίσκεται και τις όψεις του.

 

Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητα και το φως. Εκφράζει τον τρόπο που θέλουμε να επιτύχουμε, να αναγνωριστούμε και να λάμψουμε.

Ως ο απόλυτος ημερήσιος πλανήτης δε μπορεί να κρυφτεί η να μεταμφιεστεί παρά μόνο να εκφράσει το πραγματικό εαυτό. Η ενέργεια του Ήλιου μπορεί να εκφραστεί μόνο στον παρόντα χρόνο και προς τα έξω. Είναι ευθύς και εξωστρεφής. Η φύση του είναι εκδηλωτική και επιβλητική.

Για να είμαστε υγιής και ευτυχισμένοι, θα πρέπει να φέρουμε το φως (μεταφορικά και κυριολεκτικά)  στη ζωή μας, όπως αυτό αντιπροσωπεύεται από τον καθένα μας. Η έκφραση που χαρακτηρίζει τον Ήλιο είναι: «Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε». Αν σκεφτόμαστε άσχημα για τον εαυτό μας, ότι είμαστε ανάξιοι και χωρίς κανένα σκοπό και στόχο, αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Ενώ αν έχουμε θετικές και ωραίες εικόνες για τον εαυτό μας, θα έχουμε αυξημένη χαρά και θα είμαστε γεμάτοι αυτοεκτίμηση.

 

Στο σώμα ο Ήλιος κυβερνά: την καρδιά, την άνω πλάτη, τη σπλήνα, το κυκλοφορικό σύστημα, το σπέρμα, το δεξί μάτι για τους άνδρες, το αριστερό μάτι για τις γυναίκες, τη σπονδυλική στήλη, τον θύμο αδένα και γενικά την υγεία και τη σωματική διάπλαση.

 

Επίσης εκπροσωπεί την αρσενική και πατρική αρχή. Συμβολίζει τον πατέρα ως γονιό, τους ηγέτες καθώς και τους άνδρες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Ο Ήλιος εκφράζει τον ήρωα μέσα μας. Το αρχετυπικό ταξίδι του Ήλιου είναι το ταξίδι του ήρωα με τέσσερις κύριους σταθμούς, όπου είναι οι άξονες του ωροσκοπίου. Ο ήρωας γεννιέται στην ανατολή, όταν ο Ήλιος είναι στον ωροσκόπο. Καθώς ταξιδεύει στον έξω κόσμο, φέρνει την τάξη μέσα από το χάος με τη δύναμη της θέλησης, όταν ο Ήλιος είναι στο μεσουράνημα, το μεσημέρι. Θα υποστεί δίκες, ώστε να αποδείξει την αξία και τη δύναμή του, όταν ο Ήλιος φτάσει στο κατερχόμενο, όπου θα πεθάνει με τη δύση του. Ύστερα ο ήρωας θα κατέβει στον κάτω κόσμο, όπου θα διεκδικήσει το δικαίωμά του  να ξαναγεννηθεί, όταν ο Ήλιος θα είναι στο ναδίρ ή Imum Coeli.

 

Ο Ήλιος κυβερνά τον Λέοντα και έχει έξαρση στον Κριό, ενώ έχει αδυναμία στον Υδροχόο και πτώση στο Ζυγό. Εκφράζεται καλύτερα στα ζώδια της φωτιάς, στα οποία η ανάγκη για ηγεσία είναι πρωταρχικής σημασίας και μετά στης γης. Στα ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) εκφράζεται αυθόρμητα, δυνατά και ενεργητικά, δίνοντας μορφή στην ίδια τη ζωή. Στα ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) η ενέργεια εκφράζεται πρακτικά και παραγωγικά. Στα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος), η δημιουργικότητα εκφράζεται μέσω της έμπνευσης και της διανόησης. Τα ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς) αναλώνουν πολύ συναισθηματική ενέργεια, προσπαθώντας να δώσουν μορφή σε αυτά που νιώθουν.

Τα παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) σχετίζονται με την αρχή της δράσης προς μια ορισμένη κατεύθυνση. Τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) σχετίζονται με την αρχή της αδράνειας και τις μεγάλες δυνάμεις συγκέντρωσης και επιμονής. Τέλος, τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύς) σχετίζονται με την αρχή της αρμονίας.

 

Λέξεις κλειδιά:

Δύναμη, θέληση, επιθυμία, ηρωισμός, ζωντάνια, αυτοπεποίθηση, ανέκφραστη, αυτογνωσία, αυτονομία, αρχηγός, καθοδηγητής, διδάσκαλος, αρχές, κύρος, αναγνώριση, αξιοπρέπεια, ισχύς, γενναιοδωρία, ευγένεια, περηφάνια, ανωτερότητα, αλτρουισμός, σαφήνεια.

Εγωκεντρισμός, εγωισμός, ατομικότητα, αλαζονεία, επίδειξη, αναισθησία, τυραννία, ματαιοδοξία, ακαμψία, αυταρχικότητα.

 

 

 

 

 

 

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here