Widgets Magazine

Γεννημένη στις 28 Ιουλίου 1929 στην Νέα Υόρκη, με τον Ήλιο και τον Ερμή στο Λιοντάρι, κόρη ενός χρηματιστή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία, η Τζάκι μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ευνοϊκό οικονομικά.

Με Κρόνο ανάδρομο στον 2ο οίκο, όταν χώρισαν οι γονείς της στην ηλικία των δέκα ετών, ο πατέρας έχασε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε αποτυχημένες επενδύσεις και αυτό στοίχισε πολύ στην Τζάκι που πάντα συνδεόταν πολύ μαζί του και του έμοιαζε. Ο ίδιος αγαπούσε ιδιαίτερα τις γυναίκες και αντιμετώπιζε θέματα αλκοολισμού. Σε αντίθεση με την Αφροδίτη της στον 8ο οίκο στους Διδύμους, φαίνεται όχι μόνο η οικονομική ανασφάλεια που της προκλήθηκε, αλλά και η συναισθηματική. Άλλωστε την εποχή εκείνη ένα διαζύγιο δεν ήταν κάτι συνηθισμένο, ιδιαίτερα όταν μια οικογένεια ήταν Καθολική. Δεν στερήθηκε πάντως την πλούσια ζωή αφού η μητέρα της παντρεύτηκε τρία χρόνια αργότερα έναν πλούσιο επιχειρηματία.

Ως παιδί, με Σελήνη στον Κριό στον 6ο οίκο, ήταν ζωηρή, ιδιαίτερα εκφραστική προς τους δικούς της αλλά ντροπαλή προς τα έξω. Έδειξε από πολύ νωρίς τις ικανότητες της και τα ταλέντα της, με ξεκάθαρο προσανατολισμό στις τέχνες και στο μπαλέτο, στην ιππασία, όπου είχε λάβει και σοβαρές διακρίσεις στην ηλικία των έντεκα ετών, αλλά και στο διάβασμα. Σίγουρα ένα παιδί πολύ πεισματάρικο που είχε την ανάγκη να κάνει τα πάντα σωστά.

Ο πλούσιος 9ος οίκος με κυβερνήτη την “ευαίσθητη” Σελήνη, και με Ήλιο, Ερμή και Κλήρο της Τύχης στο Λιοντάρι δείχνει την έφεση της για τις ανώτερες σπουδές, την αγάπη της για τα μακρινά ταξίδια και τις ξένες γλώσσες. Γι’αυτό και το 1947, αφού αποφοίτησε από το Mrs. Porter’s School στο οποίο είχε μπει εσωτερική, συνέχισε τις σπουδές της στο Vassar College στην Ιστορία, την Λογοτεχνία, την Τέχνη και τα Γαλλικά. Τον πρώτο χρόνο των σπουδών της τον πέρασε στο Παρίσι, και όπως έχει η ίδια πει, ήταν ο καλύτερος της ζωής της. Το 1951 επέστρεψε στην Ευρώπη που λάτρευε για ένα μεγάλο ταξίδι με την αδερφή της.

Ο Ποσειδώνας, κυβερνήτης του 5ου, του έρωτα, των αισθηματικών αλλά και της δημιουργικότητας και των παιδιών, βρίσκεται στον 10ο, στην κορυφή του χάρτη, στην Παρθένο. Ο άντρας που χρειαζόταν θα ήταν ασφαλώς κάποιος με υψηλό κοινωνικό status, εξυπνάδα, επικοινωνιακότητα και φιλοδοξία (Ερμής). Η ανασφαλής αλλά και πολύ ζωηρή Αφροδίτη της, κυβερνήτης του 7ου οίκου της, αλλά και του πιο σκοτεινού και εσωτερικού 12ου, σίγουρα έπαιξε ρόλο στην απόφαση του γάμου αλλά και στην κατάθλιψη που ανά περιόδους την ταλαιπωρούσε τόσο, ώστε κάποια περίοδο να νοσηλευτεί. Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη που μόλις περνάει στον 11ο οίκο, μας δείχνει όχι μόνο την δική της δυναμική πάνω σε αυτή τη σχέση, τόσο που μπορεί να έπνιγε έναν Δίδυμο, αλλά και την ανάμειξη του συζύγου με τις ομάδες και τα κοινά. Φαίνεται όμως εδώ έντονα και η δική της ανάμειξη. Με τον Άρη στον χάρτη της σχεδόν πάνω σε κλείδα που τον χρωματίζει με τύχη, εξυπνάδα και δεξιότητες, δείχνει πως μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και τις συνδέσεις με άλλους ανθρώπους, να είναι κοινωνικά δραστήρια αλλά και να αναγνωριστεί. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα μέχρι σήμερα θεωρείται όχι μόνο μια από τις πιο πετυχημένες Πρώτες Κυρίες της Αμερικής, αλλά και fashion icon που επηρέαζε και επηρεάζει ακόμα και σήμερα όσο λίγες.

Ο Ήλιος της, η ουσιαστική της δύναμη και τελικός κριτής του χάρτη της δείχνει τον εγωισμό αλλά και την δύναμη, το πείσμα αλλά και την αγάπη για ζωή. Σε σύνοδο με τον Ερμή στο Λιοντάρι, εκφράζουν με τον ίδιο τρόπο την ανάγκη για επικοινωνία και για αυτοέκφραση αλλά δείχνουν και έντονο υποκειμενισμό. Η όψη του μισού τετραγώνου με την Αφροδίτη φανερώνουν όχι μόνο την μεγάλη της ανάγκη για αισθηματική και οικονομική ασφάλεια αλλά και την τάση για προστριβές και δυσκολία στην επικοινωνία με το αντίθετο φύλο. Το εξάγωνο με τον Δία στους Διδύμους στον 7ο δείχνει την μεγάλη τύχη και πως τελικά, αν και ταλαιπωρημένη, την διέκρινε μια βαθύτερη αισιοδοξία. Δείχνει τον άνθρωπο με το συνεχές χαμόγελο, με το κουράγιο στο πρόσωπο που καταφέρνει να γίνεται αγαπητός. Ήταν σίγουρα μια γυναίκα που στο τέλος κατάφερνε να πάρει αυτό που ήθελε. Το τρίγωνο του Ήλιου με τον ανάδρομο Ουρανό φανερώνουν την αγάπη της για να ζει ελεύθερη, δίχως να έχει κάποιον να την ορίζει αλλά και το ότι ήθελε να είναι ξεχωριστή.

Τέλος, το μεγάλο πύρινο τρίγωνο Κρόνου, Σελήνης, διελαύνοντος μεσουρανήματος αλλά και Ποσειδώνα στους οίκους των πρακτικών, οικονομικών θεμάτων και κοινωνικού status και αναγνώρισης δηλώνουν την άνεση της στην επικοινωνία και την δραστηριότητα της με τις τέχνες. Σίγουρα δείχνουν ταλέντο και μεγάλες ικανότητες. Φανερώνει όμως και εγωισμό, και μια τάση να θέλει να τραβήξει την προσοχή, χωρίς να την ενδιαφέρουν πραγματικά οι άλλοι. Συχνά άτομα με μεγάλο τρίγωνο έχουν την τάση να προσκολλούν σε ανθρώπους πιο δυναμικούς από αυτούς, ίσως γιατί για κάποια πράγματα έχουν σταθεί τυχεροί και δεν έχει χρειαστεί να κουραστούν. Το τρίγωνο όμως αυτό δηλώνει και την οικονομική της κατάσταση. Άλλωστε όχι μόνο ο πρώτος της σύζυγος ήταν ιδιαίτερα πλούσιος και έγινε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και ο δεύτερος ήταν ο πιο πλούσιος εφοπλιστής. Σίγουρα τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here