Widgets Magazine

Η Μερική έκλειψη Ηλίου της 13/7/2018,  θα είναι ορατή στη ΝΑ Αυστραλία και στο Βόρειο άκρο της Ανταρκτικής και θα είναι Αόρατη από την Ελλάδα. Κάθε έκλειψη δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά ανήκει σε μια ομάδα εκλείψεων, που λέγεται Saros. Αυτή η έκλειψη ανήκει στην σειρά  «S.S. 2 Old North 117 . Αυτός ο κύκλος ξεκίνησε June 24, 792 O.S., 6:03:26 GMT North Pole και θα ολοκληρωθεί  July 23, 2036.

 Γενικά για την επιρροή των εκλείψεων.

Μία έκλειψη είναι η αλλαγή φωτεινότητας ενός ουράνιου σώματος συμβαίνει δηλαδή , όταν χάνεται μερικώς ή πλήρως το φως του ήλιου ή της σελήνης.

Σε έκλειψη του ηλίου έχουμε  πάντα και νέα σελήνη, ενώ σε έκλειψη της σελήνης έχουμε πάντα πανσέληνος.

Στην αρχαιότητα και στο Μεσαίωνα οι εκλείψεις θεωρούνταν προάγγελοι μεγάλων καταστροφών και αντιμετωπίζονταν με μεγάλο φόβο και δέος από τους ανθρώπους.  Η σύγχρονη αστρολογία όμως αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικά το συγκεκριμένο ζήτημα όσον αφορά στην επίδραση του στη γη και στους ανθρώπους. Οι εκλείψεις θεωρούνται ενεργειακά φορτισμένες και είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, που επηρεάζει λίγο ή πολύ τον περισσότερο κόσμο. Έχουν την τάση να ενισχύουν τις επιδράσεις που απορρέουν από τις θέσεις και τις όψεις των άλλων πλανητών, είτε αυτές είναι δύσκολες είτε είναι εύκολες, δεν είναι απαραίτητο ότι έχουν δυσμενή επιρροή . Αντίθετα μπορεί να αποδειχτούν κάλλιστα πολύ ευεργετικές κι ευμενής ανάλογα την περίπτωση και ανάλογα τον προσωπικό χάρτη του ατόμου, ή μιας χώρας και πως αυτός επηρεάζεται από αυτό. Δηλαδή την ίδια στιγμή που κάποιος κερδίζει τον πρώτο αριθμό του λαχείου, κάποιος άλλος παθαίνει ένα ατύχημα και κάποιος άλλος διασκεδάζει αδιάφορα.

Η Μερική Έκλειψη Ηλίου της 13 Ιουλίου 2018 πραγματοποιείται στην 20ο 41 του Καρκίνου και  ανήκει στην οικογένεια εκλείψεων της σειράς Sarοs 117 η οποία  είναι μια δύσκολη οικογένεια εκλείψεων.

Φέρνει αναστατώσεις, ατυχείς ειδήσεις , κρίση στις διαπροσωπικές σχέσεις και απογοητεύσεις σε σχέδια και στόχους σχετικά με τις φιλίες ή τις σχέσεις. Έχει να κάνει με χωρισμούς ή γενικά με την λήξη μιας ένωσης. Θα υπάρχει έλλειψη θάρρους και τα εμπόδια θα μοιάζουν ανυπέρβλητα, λόγω γενικής απαισιοδοξίας.  Επάνω στη μοίρα της έκλειψης βρίσκεται και ο απλανής Castor και δίνει μια αρνητική χροιά καθώς δηλώνει μια ξαφνική αλλαγή της τύχης και μια βίαια και δύστροπη συμπεριφορά,  φέρνει σοβαρά προβλήματα, ατυχήματα, έλλειψη αυτοπεποίθησης και γενικά δύσκολες καταστάσεις.

Καθώς η έκλειψη αρχίζει να ενεργοποιείται και η εικόνα μπορεί να φαίνεται δύσκολη, παρόλα αυτά, η γρήγορη αντίληψη των πραγμάτων και η άμεση δράση  μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Το θέμα αυτής της έκλειψης είναι η δραστηριοποίηση σχετικά με τις προσωπικές σχέσεις. Πολλοί θα πρέπει να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους  και να προσέξουν το νευρικό τους σύστημα καθώς μπορεί να εκδηλώσουν νευρική εξάντληση και η υπερκόπωση. Οι σχέσεις που πιθανόν δημιουργηθούν αυτό το διάστημα, θα είναι αρκετά προβληματικές  με πολλές εντάσεις και με καταστροφικές τάσεις. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος για βίαια επεισόδια σε ομάδες ανθρώπων και κυβερνητικά θέματα που σχετίζονται και με το εξωτερικό.

Η έκλειψη γίνεται στο ζώδιο του καρκίνου συνεπώς αντιλαμβανόμαστε πως θα κουβαλά συναισθηματικό φορτίο και καθώς είναι ηλιακή σημαίνει πως σε προσωπικό επίπεδο θα μας αναγκάσει να ασχοληθούμε με προσωπικές αξίες και τοποθετήσεις σε σχέση με κοντινούς μας ανθρώπους , το σύντροφο τους γονείς και αναμνήσεις και πράγματα από το παρελθόν τα οποία έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη μας.  Θέματα που έχουν να κάνουν με διαχείριση κληρονομικών θεμάτων και γονικής φύσεως ακίνητη περιουσία, θέματα εσωτερικής και οικογενειακής σταθερότητας.

Η εξέλιξη του ανθρώπου με αυτή την έκλειψη έρχεται μέσα από την ανάπτυξη των συναισθημάτων, μέσα από την συναισθηματική επικοινωνία και προσφορά που δεν δημιουργεί προσκολλήσεις. Δίνεται έμφαση σε οικογενειακά θέματα και γεγονότα που αφορούν γονείς και σχέσεις μαζί τους, οι οποίες θα περάσουν σε νέα φάση και ευθύνες θα πιέσουν σε θέματα οικογένειας.  Κάποιοι μπορεί να ασχοληθούν με την ανακαίνιση και κατασκευή σπιτιού  ή και να μετακομίσουν, για να ικανοποιήσουν  ανάγκες που μπορεί  να τις έχουν καταπιέσει και τώρα κάνουν  την επανάστασή τους, υποκινούμενοι από το συναίσθημα!

Πλανητικές όψεις που συμβαίνουν ταυτόχρονα

Η έκλειψη σε όψη αντίθεσης ακριβείας με τον Πλούτωνα  δημιουργεί ένα άξονα εκρηκτικών συναισθηματικών καταστάσεων και μεταβολών με τα χαρακτηριστικά  της μανίας και καταστροφής του πλανήτη.

Οι αλλαγές που σηματοδοτεί η πανσέληνος με αυτή την επιρροή σημαίνει πως θα είναι πολύ βαθιές και επίπονες.

Μεσοδιαστήματα

Το Μεσοδιάστημα του Άρη / Κρόνου= Πλούτωνας με την έκλειψη δίνει την μανία της καταστροφής και τον κίνδυνο της σωματικής βλάβης ή τραυματισμού μεγάλου αριθμού  ατόμων καθώς ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει τις μάζες. Θα μπορούσε να δείχνει και την παρέμβαση ανωτέρας δύναμης.

Το μεσοδιάστημα  Ερμής = Ποσειδώνας/Πλούτωνας: δείχνει τη δυσκολία που υπάρχει στο να μπορεί να λειτουργήσει κάποιος ανεξάρτητα σε όλη αυτή την επιρροή, καθώς θα νιώθει παράξενες συνθήκες και ένα μηχανισμό ελέγχου και ανημποριάς.

Ενώ το τετράγωνο με το Δία δίνει ένα μπλοκάρισμα σε προσπάθειες για επέκταση  σε εμπορικές υποθέσεις.

Η Αφροδίτη στο μεσοδιάστημα Κρόνος/Ουρανός:  Χρωματίζει με επιπλέον ένταση ή και καταπίεση σχέσεις ερωτικές που δεν πατούσαν σταθερά ή δεν εκφράζονταν λειτουργικά και σε ειλικρινή πλάνα  και οδηγούνται σε χωρισμό επιδιώκοντας μια  πιο απελευθερωμένη συμπεριφορά. Ταυτόχρονα σχηματίζει και ένα μεγάλο τρίγωνο που διευκολύνει την έκφραση ανεξαρτησίας. Ξαφνικές ερωτικές επιτυχίες.

Άρης = Δίας/Ουρανός: Δίνει γρήγορη αποφασιστικότητα και Αγάπη για την ελευθερία ή ανεξαρτησία έτσι ωθεί σε γρήγορες αποφάσεις την καίρια στιγμή που θα μπορούν να φέρουν επιτυχία.

Ο Άρης ανάδρομος και εκτός ορίων μέσα στον Υδροχόο σε αντίθεση με το Βόρειο Δεσμό της έκλειψης, είναι μια επιπλέον δύσκολη επιρροή. Δυσαρμονία σε συνεργασίες  και επιθυμία για συγκρούσεις και τσακωμούς, φασαρίες σε οργανισμούς και συνεταιρισμούς ατόμων. Παλιές διαμάχες μπορεί να επανέλθουν. Προσοχή χρειάζεται στον  καταπιεσμένο θυμό ο οποίος μπορεί να σιγοβράζει και η έκρηξη να γίνει ανεξέλεγκτα.

Ο Σχηματισμός Τ-Τετραγώνου που σχηματίζει ο Άρης με τον Βόρειο και τον Ουρανό από τον Ταύρο , θα δώσει ακόμα πιο έντονη αναστάτωση, θα ξεσηκώσει τον κόσμο με επαναστατική και αλλοπρόσαλλή προοπτική στην κατάσταση με ρήξεις και διακοπές σε συνεργασίες.

 Ποιοι επηρεάζονται

Η συγκεκριμένη έκλειψη  έχει διάρκεια επιρροής, 1 μήνα πριν και 3 μήνες μετά την ακριβή ημερομηνία της. Μια έκλειψη μπορεί να πυροδοτηθεί από το πέρασμα κάποιου πλανήτη από τις αντίστοιχες μοίρες του σημείου της έκλειψης σε διαφορετικές ημερομηνίες (πριν ή μετά την έκλειψη), που σημαίνει ότι  εκείνες τις ημέρες, μπορεί να φέρει γεγονότα που σχετίζονται με την συγκεκριμένη έκλειψη..

Η έκλειψη ενεργοποιείται λίγες μέρες πριν με το πέρασμα της Αφροδίτης στις 6/6/2018  και του Ερμή στις 23/6/2018, από μοίρα έκλειψης.

Από την Έκλειψη επηρεάζεται έντονα ο παρορμητικός σταυρός από τα τέλη 2ου και αρχές του 3ου  δεκαημέρου και όσους έχουν πλανήτες και ωροσκόπο σε αυτές τις μοίρες. Συγκεκριμένα από την 19ο των παρορμητικών έως την 22ο  του Καρκίνου/Αιγόκερω, Κριού/Ζυγού  και επίσης όσοι από αντισκιά επηρεάζονται και έχουν πλανήτες στην 9ο του άξονα του Δίδυμου/Τοξότη.

Για τους Κριούς από τέλη 2ου και αρχές του 3ου δεκαημέρου ο άξονας ενδιαφέροντος σπίτι/δουλειά είναι που  τους υποχρεώσει να αναζητήσουν τις ισορροπίες σε οικογενειακά θέματα θα τους προβληματίσουν.

Θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε άτομα της οικογένειας που μπορεί να χρειαστούν την στήριξη τους σε  θέματα υγείας , είτε καταστάσεις που πιθανόν προκύψουν θα τους πιέσουν και θα αναγκάσουν να αλλάξουν τις συνθήκες και συνήθειες μέσα στην οικογένεια. Πιθανόν να θελήσουν να αλλάξουν κατοικία, είτε να επισκευάσουν και να ανακαινίσουν.

Οι Ταύροι Θα πρέπει να προσέξουν την υγεία προσώπων από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, θα έχουν αλλαγές σε σχέση με τα αδέλφια, ενώ θα έχουν πιέσεις σε θέματα εκπαίδευσης και σπουδών που πρέπει να τελειώσουν  και θέματα μετακινήσεων  που θα τους δυσκολέψουν.  Μια διαφορετική προσέγγιση  σε νοοτροπία και απόψεις  για την αντίληψη και φιλοσοφία ζωής τους η όποια μπορεί να φέρει σε κόντρα με άτομα που διαφέρουν σε απόψεις.

Στους Δίδυμους φαίνεται να επηρεαστεί  ο συναισθηματικός κόσμος τους και να μπουν σε διαδικασία να μετρήσουν  υλικά και οικονομικά αποκτήματα αλλά και ως προς τα αισθήματα τους. Η ανάγκη να περάσουν  χρόνο με άτομα στενού περιβάλλοντος εντείνεται. Έντονη ανάγκη να μετρούν τις επιλογές τους.  Οικονομικά τα οποία έχουν να κάνουν με κληρονομικά και επενδυτικά θέματα ή οικονομικά που μοιράζονται με άλλους θα πάρουν άλλη μορφή.

Οι Καρκίνοι πρωταγωνιστές της έκλειψης, επηρεάζονται κυρίως οι εκπρόσωποι του τέλους του δευτέρου και αρχές του τρίτου δεκαημέρου. Φαίνεται να ξυπνούν και να θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη της δικής τους ζωής και των αποφάσεων τους σε σχέση με τους όποιους άλλους συναναστρέφονται  είτε προσωπικά είτε σε συνεργασίες τους. Η προσωπική τους ζωή περνά στο μικροσκόπιο και περνούν σε μια νέα φάση στην οποία μπορεί και να επισημοποιήσουν μια σημαντική τους σχέση. Όσοι βρίσκονται σε γάμο θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους για να αποφύγουν εντάσεις και διαπληκτισμούς με συντρόφους και συνεργάτες καθώς υπάρχει έντονη διαμάχη και καταστροφική προδιάθεση.

Οι Λέοντες Θα αισθανθούν κάποιο εγκλωβισμό και κάποιο αδιεξόδου και την ανάγκη της διαφυγής από αυτό. Μια σχέση πιθανόν να τους  πιέζει σε κάποιο συμβιβασμό και κάποιες δομές λειτουργίας παραδοσιακές και  θα νιώσουν την ανάγκη να αποβάλλουν τέτοιες πιέσεις για να μπορούν να  αναγεννηθούν και να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Οι Παρθένοι θα βρεθούν στην στιγμή που θα αισθανθούν  να διαφοροποιούνται οι  στόχοι και οι προσδοκίες τους, θα νιώθουν να αλλάζει μια ερωτική σχέση , τα συναισθήματα του άλλου ή και τα δικά τους , πιθανόν να έχουν εντάσεις και με τα παιδιά τους. Ίσως να υπάρχουν εξελίξεις στην προσωπική τους ζωή ή  να έρθει ένα παιδί, εάν βρίσκονται σε αυτή τη φάση ζωής.

Οι Ζυγοί επηρεάζονται έντονα από αλλαγές και καταστάσεις που αφορούν την ιδιωτική και δημόσια ζωή τους, θέματα και εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν στο οικογενειακό και εξωτερικό περιβάλλον και μέσα τους. Στα επαγγελματικά τους , είτε θα αναζητήσουν νέες καταστάσεις σε εργασιακά ,είτε θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τις εργασιακές τους δομές βγαίνοντας από κάποιες συνεργασίες που δεν τους ικανοποιούν , ακόμα και από οικογενειακές καταστάσεις που είναι καταστροφικές και φέρουν ένα τέλος αναπόφευκτο.

Οι Σκορπιοί φαίνεται να υπάρχουν ανατροπές και ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα τους, καλούνται να βρουν τρόπους για  την εκπλήρωση των ονείρων τους,   θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις διαδρομές και τις μετακινήσεις τους, σε ότι έχει να κάνει με σπουδές μπορεί να θελήσουν να αλλάξουν ενδιαφέροντα και πορεία. Νομικά θέματα που μπορεί να έχουν να διαχειριστούν θα τους δυσκολέψουν.

Για τους Τοξότες φαίνεται να ανακινηθούν θέματα που σχετίζονται με οικονομικά συντρόφου , είτε με δάνεια και υποχρεώσεις προς τρίτους που θα τους πιέσουν, θέματα κληρονομιάς και οικονομικού περιεχομένου. Φαίνεται να ανακινούνται θέματα συναισθηματικού περιεχομένου και φόβοι σχετικά με την ασφάλεια και εμπιστοσύνη, τη σωματική και πνευματική αναγέννηση.

Οι Αιγόκεροι θα βρεθούν σε μεγάλα διλλήματα για το τι θα κάνουν για να προχωρήσουν παρακάτω στη ζωή τους εάν βρίσκονται μόνοι θα θελήσουν να διαφοροποιήσουν τη ζωή τους, είτε να χωρίσουν μετά από μια έντονη μεταβολή των συνθηκών στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Καβγάδες και εντάσεις που θέλουν προσοχή για να αποφευχθούν βίαιες καταστάσεις, σε σχέσεις ή οποιαδήποτε μορφής συνεταιρισμούς καθώς θα έχουν έντονες ανταγωνιστικές συμπεριφορές με δύσκολες ισορροπίες.

Οι Υδροχόοι επηρεάζονται σε θέματα αναζήτησης εργασίας, είτε σε συνθήκες εργασιακές και καθημερινότητας οι οποίες θα υποστούν μεταβολές . Κάποια θέματα υγείας και ισορροπίας απαιτούν προσοχή. Μπορεί να είναι εξαντλητικά τα ωράρια εργασίας και να υπάρχει θυμός, θλίψη και οργή που καταπιέζεται αλλά και λύτρωση από καταστάσεις που φέρουν τέλος και τη συνειδητοποίηση της ζωής τους. Θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε διατροφή και υγεία και θα πρέπει να ανακαλύψουν νέα  πρακτικά εργαλεία για ισορροπήσουν στη καθημερινότητα.

Οι Ιχθύες σε θέματα δημιουργικότητας και παιδιών θα εστιάσουν με αυτή την έκλειψη ενώ θα είναι πιο απαιτητικοί σε ζητήματα καρδιάς και σε ότι ζητούν μέσα από την αγάπη θα αισθάνονται έντονη την ανάγκη διεκδίκησης. Μία νέα γνωριμία μπορεί να έρθει και να αγγίξει  την καρδιά τους και να αισθανθούν όμορφα συναισθήματα να πάρουν και να δώσουν αγάπη. Η εξέλιξη σε υπάρχουσα σχέση τους μπορεί να τους φέρει ένα παιδί. Καλούνται να δοκιμάσουν και να εμπιστευτούν τον εαυτό τους , τα ταλέντα τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης της δημιουργικότητας τους.

Επιγραμματικά η έκλειψη σε όψη με προσωπικούς πλανήτες.

Όταν η έκλειψη βρίσκεται σε όψη με τον γενέθλιο Ήλιο μας τονίζει και επηρεάζει την δυναμική της προσωπικότητας μας και δίνει ένα σκούντημα για επιστροφή στον αληθινό εαυτό μας, σε αυτή την έκλειψη με την συμμετοχή του Πλούτωνα μπορεί να γίνεται θύμα εμμονών και εκμετάλλευσης .

Σε όψη με Σελήνη η ανάγκη για ασφάλεια διαταράσσεται με τρόπο που προξενεί αντιδράσεις, ξεχείλισμα των συναισθημάτων μας, έντονα συναισθήματα ζήλειας και αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Σε όψη με Ερμή ουσιαστικά επηρεάζει και  αλλάζει η σχέση επικοινωνίας με τους ανθρώπους και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε εμείς τα πράγματα, επηρεάζεται το νευρικό σύστημα, μπορεί να νιώθετε νευρική εξάντληση, ενώ προβλήματα εξαπατήσεων και εκμετάλλευσης πιθανόν να προκύψουν.

Σε όψη με Αφροδίτη επιδρά στο σύστημα αξιών και οι επιθυμίες μας αποκτούν άλλη αξία , οι προσωπικές μας σχέσεις μπαινουν σε νέα φάση ,αξιολογούνται διαφορετικά , ενδυναμώνονται ή διαλύονται, πιθανόν να προκύψουν παιχνίδια εξουσίας και οι οικονομικές μας υποθέσεις έρχονται στο προσκήνιο.

Με τον Άρη καλούμαστε να διαχειριστούμε τους φόβους μας και να βρούμε νέους τρόπους να τους αντιμετωπίσουμε, γινόμαστε ασυγκράτητοι, διεκδικητικοί και μαχητικοί και θέλει προσοχή, ενισχύεται η θέληση και η διεκδίκηση στα θέλω μας και υπάρχει μια έντονη κινητοποίηση.

Οι εκλείψεις είναι οι οδοδείκτες που μας πηγαίνουν παρακάτω στη ζωή και σχετίζονται με την εξελικτική πορεία του ανθρώπου. Μια έκλειψη Ηλίου από την οπτική της νέας σελήνης υποδηλώνει και ένα πέρασμα της ζωής σε νέα φάση, το πέρασμα πάντα δεν είναι εύκολο ούτε επιθυμητό αλλά απαραίτητο όταν πρέπει να ταράξεις λιμνάζοντα ύδατα. Αυτή την ώθηση θα δώσει η ενέργεια της έκλειψης για το παρακάτω της ζωής….

 

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΑστρολογικές Προβλέψεις Ιουνίου 2018
Επόμενο άρθροΑνάδρομος ‘Aρης για το 2018
Ράνια Μαρκέλλη
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχω σπουδάσει Πληροφορική και έχω κάνει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση. Η Αστρολογία με έλκυε και μου κινούσε το ενδιαφέρον από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου χωρίς όμως να έχω εμβαθύνει σε γνώση. Μέσα από ένα βαθύ εσωτερικό ψάξιμο αυτογνωσίας άρχισε να αυξάνεται το ενδιαφέρον μου για την Αστρολογία όλο και περισσότερο από το 2009. Άρχισα να διαβάζω διάφορα άρθρα που αφορούσαν γενικά πολιτικές προβλέψεις της χώρας και έβλεπα να επιβεβαιώνονται γεγονότα και καταστάσεις που έφερνε στο πλανητικό σκηνικό η διέλευση του Ουρανού στον Κριό και του Πλούτωνα από τον Αιγόκερο. Ξεκίνησα μόνη μου να διαβάζω και προμηθεύτηκα τα βιβλία της κ.Καλογερά ενώ παρακολουθούσα τα youtube μαθήματα της και εκπομπές . Παρακολούθησα κάποια σεμινάρια και αυτό μου εξίταρε το νου όλο και περισσότερο στο να εμβαθύνω και να ασχοληθώ με αυτό το εργαλείο αυτογνωσίας αρχικά για τον εαυτό μου. Είχα αρκετές ώρες εργασίας είχα ταυτόχρονα το Μεταπτυχιακό μου σε εξέλιξη και παρόλα αυτά ξεκίνησα στα τέλη του 2014 μαθήματα Αστρολογίας με το Χρήστο Άρχο. Με πολύ μεγάλη δυσκολία από θέμα χρόνου και υποχρεώσεων αλλά με απίστευτη δίψα για μάθηση βούτηξα μέσα στη μαγευτική γνώση της Αστρολογίας. Συνεχίζω να διδάσκομαι Αστροψυχολογία από το Χρήστο Άρχο και να παρακολουθώ σεμινάρια από διακεκριμένους δασκάλους. Στόχος μου να συνεχίσω να μαθαίνω , να ερευνώ και να βοηθώ μέσα από την Αστρολογία τον εαυτό μου και τους άλλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here