Widgets Magazine

«Με τι ασχολείστε;»… «Είμαι αστρολόγος!»… «Α! δεν πιστεύω σε αυτά»… «Καλά κάνετε, δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω αν και δεν σας ρώτησα»… «Εγώ πάντως είμαι Αιγόκερως (τυχαία η επιλογή), τι λένε τα άστρα για εμάς; Πότε θα δούμε άσπρη μέρα; Άκουσα πως ο Δίας, ο Κρόνος (οι πιο γνωστοί ως συνήθως) μας επηρεάζουν, αυτό είναι καλό ή κακό;»… Και κάπως έτσι περνάμε από την αμφισβήτηση στο παρασύνθημα και μέσα σε μια στιγμή βρίσκομαι στην άβολη θέση να πρέπει να εξηγήσω. Αλλά τι να πρωτοπώ;

Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η ανθρώπινη φύση, μας καθορίζει η δυνατότητα αντίληψης και κατανόησης των όσων βιώνουμε αλλά και την αγωνία του άγνωστου που μας επιφυλάσσει το μέλλον. Για όλα φταίει η Αμυγδαλή, το πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου, το σημείο που πηγάζουν τα συναισθήματα και τα αρχέγονα ένστικτα μας. Κι εκεί φίλοι μου βασιλεύει ο Φόβος!

Πείτε μου την αλήθεια… Θα θέλατε να ξέρετε τι θα συμβεί σωστά; Αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να ξορκίσουμε τον φόβο;  Πόσο όμως είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν αυτό που μας συμβαίνει ή πρόκειται να μας συμβεί είναι στα πλαίσια του «καλού» ή του «κακού»;

Η αγαπημένη μας Αιγόκερως αποφασίζει να μάθει περισσότερα για τον χάρτη της. Και τι ανακαλύπτει; Ότι όλοι Αιγόκεροι δεν είναι ίδιοι, γιατί απλά κάθε οντότητα είναι μοναδική στον χώρο και τον χρόνο. Φυσικά και οι εκπρόσωποι του ίδιου Ηλιακά ζωδίου μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά αλλά υπάρχουν τόσοι άλλοι παράγοντες που καθορίζουν τον τρόπο που το άτομο βιώνει την ατομικότητα του. Δύο όμοια δέντρα δίνουν τους ίδιους καρπούς αλλά ποτέ δεν είναι πανομοιότυπα.

Ο χάρτης μας είναι πολυδιάστατος και σύνθετος: ζώδια, πλανήτες, σημεία, όψεις, οικοθεσίες, ένα πολύπλοκο σύστημα ανάλογο της δικής μας ψυχοσύνθεσης. Μικρά κομμάτια που περιγράφουν μεμονωμένα πως λειτουργούμε στις σχέσεις μας, στα επαγγελματικά μας, στις φιλίες μας, πως παρουσιαζόμαστε στον κόσμο, ποιοι είμαστε στην ιδιωτική μας ζωή, τι μας αρέσει, πως αντιδράμε συναισθηματικά, τι ελπίζουμε, τι κάνουμε, και και και… Η μεγαλύτερη πρόκληση όμως είναι να ενώσουμε τα κομμάτια και να δημιουργήσουμε ένα αρμονικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο. Ο χάρτης μας είναι το σπίτι της ψυχής μας σε αυτόν τον κόσμο.

Τι σχέση έχει αυτό με τις περιοδικές πλανητικές επιρροές; Τα πάντα! Γιατί τίποτα δεν γίνεται που πρωτίστως δεν το υπόσχεται ο γενέθλιος χάρτης μας. Αν για παράδειγμα, το άτομο δεν διαθέτει συγκεκριμένα προσόντα όπως το ύψος, είναι προφανές πως δεν μπορεί να έχει την προσδοκία να γίνει παίχτης του ΝΒΑ. Φανταστείτε όμως παρόλα αυτά να επιμένει να πετύχει κάτι για το οποίο δεν προορίζεται. Αυτό συνεπάγεται χάσιμο χρόνου και πολλές απογοητεύσεις. Το Α και το Ω λοιπόν της επίδρασης ενός αστρολογικού φαινομένου είναι, σε τι φάση μας βρίσκει και γιατί αλλά και το πως συνηθίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις όταν αυτές παρουσιάζονται.  Πιστεύετε ότι είναι αποκλειστικά μέρος του πεπρωμένου μας; Η αυτογνωσία και η σαφή αντίληψη του εαυτού είναι το κλειδί της επιτυχίας, της ευτυχίας και της προόδου μας σε όλα τα επίπεδα.

Οι διελεύσεις, τα προοδευμένα, οι εκλείψεις και άλλες επιρροές, ουσιαστικά κινητοποιούν αυτά που ήδη προϋπάρχουν στον χάρτη μας και αντικατοπτρίζουν επιλογές που έχουμε κάνει μέχρι την δεδομένη στιγμή. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως αυτό που δεν μπορεί να δηλώσει ένας χάρτης είναι το επίπεδο συνειδητότητας ενός ατόμου, την συνειδητή του επιλογή δηλαδή να εκμεταλλευτεί όλες τις εμπειρίες προς όφελος του και να εξελιχθεί. Ας πάρουμε δύο άτομα με έντονα Πλουτώνια στοιχεία. Εύκολο; Σίγουρα όχι. Μια προφανή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσουν τον βολικό δρόμο, αυτόν της ζήλειας, της καχυποψίας, του ελέγχου, της αυτοκαταστροφής και την άσκηση εξουσίας προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τα βαθύτερα τους συναισθηματικά συμπλέγματα και φοβίες. Ο άλλος δρόμος όμως και αυτός που ουσιαστικά ζητάει ο χάρτης, είναι να αναγνωρίσει τα τρωτά του σημεία, να επουλώσει τις πληγές και να χρησιμοποιήσει την απίστευτη εσωτερική του δύναμη με τρόπο εποικοδομητικό. Όταν λοιπόν αυτό το σημείο ενεργοποιηθεί, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συμπαντική «τιμωρία» αλλά για μια ευκαιρία να λυθούν θέματα που αντικειμενικά εμποδίζουν το άτομο να ξεπεράσει τον εαυτό του και να μετουσιώσει την ενέργεια σε ένα μελλοντικό θετικό προσόν. Στην ερώτηση λοιπόν «πότε θα περάσει αυτό;» η απάντηση μου είναι «ποτέ, εφόσον δεν κάνεις κάτι για αυτό». Σε μια επόμενη διέλευση ή άλλη ενεργοποίηση, το άλυτο πρόβλημα θα βρεθεί εκ νέου μπροστά μας ακόμα κι αν είναι καμουφλαρισμένο με άλλη μορφή. Η πηγή είναι πάντα η ίδια!

Θετική ή αρνητική διέλευση; Αυτό είναι ένα παρεξηγημένο σημείο και οφείλεται σε μια επικρατούσα αντίληψη που καλλιεργήθηκε από παλαιότερους αστρολόγους που ήθελαν οι αρμονικές όψεις να παράγουν ευνοϊκά αποτελέσματα σε αντίθεση με τις σκληρές όψεις, όπως και τον διαχωρισμό των πλανητών σε «καλούς» και «κακούς». Έτσι η Αφροδίτη και ο Δίας έγιναν οι αγαπημένοι της Αστρολογίας ενώ ο Άρης και ο Κρόνος έγιναν ο φόβος και ο τρόμος (παρεμπιπτόντως αυτά ήταν τα παιδία του Άρη). Εν μέρει κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί αλλά η ζημιά ή αντιστοίχως τα οφέλη μπορούν να αποδοθούν και στις δύο πλευρές. Όταν ο στόχος της Αφροδίτης είναι η καλοπέραση, έχει την δύναμη να μας κάνει να μην σκεφτούμε καθαρά και να αψηφήσουμε τις συνέπειες προκειμένου να ικανοποιήσουμε τα τερτίπια μας. Ο Δίας χαρίζει αισιοδοξία αλλά και υπερβολή, επομένως σε μια λανθασμένη απόφαση τα «κακά» αποτελέσματα υπέρ-μεγεθύνονται. Ο Άρης μπορεί μεν να κουβαλά μεγάλη δόση εγωισμού αλλά είναι η κινητήριος δύναμη για να δράσουμε. Και τέλος ο Κρόνος, μπορεί να είναι σκληρός και άκομψος, είναι αυτός όμως που μπορεί να μας δώσει σύνεση και μακροχρόνια αποτελέσματα. Όσο για τις όψεις, να θυμάστε πως τα τρίγωνα και τα εξάγωνα κινούνται στα πλαίσια του ευνοϊκού αλλά έχοντας την τάση να διευκολύνουν την ενέργεια, αυτό συνεπάγεται πως μπορεί να διευκολύνουν και τις δύσκολες καταστάσεις. Στον αντίποδα, τα τετράγωνα και οι αντιθέσεις είναι σίγουρα πιο άβολες όψεις, όμως μπορούν να βάλουν φρένο, να διορθώσουν και να αναστείλουν δυσμενείς καταστάσεις και ανεπανόρθωτες βλάβες.  Επομένως όλα έχουν την μαγεία τους και κάθε ένα από αυτά μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αυθεντικότητα μας!

 

 

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here