Widgets Magazine

Στη μυθολογία ο Ερμής θεωρείται ο αγγελιοφόρος των Θεών. Αστρολογικά συνδέεται με όλες τις συσκευές που βοηθούν στη μεταφορά μηνυμάτων και στα ταξίδια. Αντιπροσωπεύει την επικοινωνία μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, το πώς επεξεργαζόμαστε μια πληροφορία, το γραπτό και προφορικό λόγο. Επίσης ελέγχει το νευρικό και αναπνευστικό μας σύστημα. Είναι σε κυριαρχία στους Διδύμους, σε έξαρση στην Παρθένο, σε αδυναμία στον Τοξότη και σε πτώση στους Ιχθείς.

Ερμής στον Κριό

Το άτομο με Ερμή στον Κριό είναι ευέξαπτο, παρορμητικό, ξεροκέφαλο, ανυπόμονο και απρόβλεπτο στην συμπεριφορά του. Έχει νευρική φύση και θέλει να βρίσκεται συνεχώς σε δράση. Ενθουσιάζεται εύκολα αλλάζει συχνά απόψεις και πολλές φορές μιλάει προτού να σκεφτεί. Ο Ερμής στον Κριό δίνει γρήγορη αντίληψη δεν φοβάται τις αντιπαραθέσεις και συχνά τις προκαλεί. Συνήθως μιλάει προκλητικά σε υψηλούς τόνους και υπερασπίζεται με πάθος τις ιδέες του με αποτέλεσμα να κάνει τους άλλους να δυσανασχετούν μαζί του .

Ερμής στον Ταύρο

Το άτομο με Ερμή στον Ταύρο είναι αργό, συντηρητικό και μεθοδικό. Έχει πολύ καλή μνήμη, είναι πρακτικό, δίκαιο και ξέρει να διαπραγματεύεται. Βασίζεται περισσότερο στις εμπειρίες του και δύσκολα εγκαταλείπει αυτό που ξέρει γιατί θέλει σταθερότητα για να είναι καλά. Συχνά ξεγελά τους άλλους γιατί πίσω από τη νωθρότητα κρύβεται ένα έξυπνο μυαλό που μπορεί να διαπραγματεύεται και να κάνει επιτυχημένες οικονομικές συμφωνίες.  Του ταιριάζουν τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα, έχει κλίση στο τραγούδι γιατί συνήθως διαθέτει ωραία φωνή.

Ερμής στους Διδύμους

Το άτομο με Ερμή στους Διδύμους είναι επικοινωνιακό, εύστροφο, λογικό, έξυπνο με χιούμορ. Έχει ένα υπερδραστήριο μυαλό, αφομοιώνει εύκολα τις πληροφορίες, διαθέτει μεγάλο λεξιλόγιο και είναι ετοιμόλογο. Έχει αστάθεια στο χαρακτήρα, είναι επιπόλαιο, νευρικό και βαριέται εύκολα. Του ταιριάζουν οι δημόσιες σχέσεις και ότι έχει να κάνει με συγγραφή και εκπαίδευση. Ο τρόπος που προσεγγίζει πρόσωπα και καταστάσεις είναι λογικός και όχι συναισθηματικός, με αποτέλεσμα συχνά έλλειψη συναισθήματος.

 

Ερμής στον Καρκίνο

Το άτομο με Ερμή στον Καρκίνο είναι χαμηλών τόνων, μιλάει ήρεμα, εκφράζεται με καλοσύνη και ευαισθησία. Συχνά μιλά με πάθος και πεποίθηση αν αγαπά κάτι. Είναι διπλωματικός,  απεχθάνεται τις εντάσεις και τις συγκρούσεις, διαθέτει δυνατή μνήμη και έχει ισχυρή διαίσθηση. Συχνά εξιδανικεύει πρόσωπα και καταστάσεις με αποτέλεσμα να πληγώνεται. Είναι καλός ακροατής στα προβλήματα των άλλων, λειτουργεί μπαίνοντας στη θέση τους και μαθαίνει από τις εμπειρίες τους, όμως θέλει υπομονή γιατί κατά περιόδους δεν έχει όρεξη για πολύ κουβέντα. Δύσκολα δέχεται παρατηρήσεις και συχνά γίνεται κυκλοθυμικός. Διαθέτει επιχειρηματικά ταλέντα, πλούσια φαντασία και του ταιριάζει η ψυχολογία, το γράψιμο και άλλες μορφές τέχνης.

Ερμής στο Λέοντα

Το άτομο με Ερμή στο Λέοντα, έχει μία υπερβολή στην έκφρασή του και στον τρόπο επικοινωνίας του. Εκφράζεται με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια. Υποστηρίζει με πάθος τις ιδέες του και συχνά γίνεται επίμονος και εκνευριστικός. Του αρέσει η διασκέδαση, είναι ευχάριστος στην παρέα έχει χιούμορ και ένα θεατρικό τρόπο έκφρασης. Είναι αισιόδοξος, ρομαντικός και θέλει να εντυπωσιάζει. Η σκέψη του είναι καθαρή και οργανωμένη. Συχνά μιλά για τον εαυτό του και έχει μια δυσκολία στο να ακούει τους άλλους. Είναι όμως αξιοπρεπής, δημιουργικός και έχει δυνατότητες για θέσεις εξουσίας. Συνήθως ασχολείται  με την τέχνη ως ηθοποιός και επίσης γίνεται πολύ καλός εκπαιδευτικός.

Ερμής στην Παρθένο

Το άτομο με Ερμή στην Παρθένο, είναι αναλυτικό, οργανωτικό, έξυπνο και τελειομανής. Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για αυτόν. Διαθέτει γρήγορη σκέψη και μαθαίνει εύκολα. Έχει  επιχειρήματα σε αυτά που λέει και δεν ανέχεται την επιπολαιότητα. Είναι καλός ομιλητής με καθαρό λόγο και έχει χιούμορ.  Έχει μια δυσκολία στις σχέσεις του γιατί στηρίζεται κυρίως στη λογική και όχι στο συναίσθημα. Η κριτική διάθεση, η νευρικότητα και η ψυχρότητα του προκαλεί πρόβλημα με τους άλλους. Ο Ερμής εδώ μας δίνει πολύ καλούς επιστήμονες, λογοτέχνες, ιατρούς.

Ερμής στον Ζυγό

Το άτομο με Ερμή στο Ζυγό, έχει ταλέντο στη διπλωματία, πολλές καλλιτεχνικές ευαισθησίες και επικοινωνιακά χαρίσματα. Είναι κοινωνικός με καλούς τρόπους και όμορφο τρόπο ομιλίας. Άτομο  φιλικό, παρορμητικό, γοητευτικό, με γρήγορη αντίληψη και χιούμορ. Έχει μεγάλες πνευματικές δυνατότητες και θέλει ηρεμία και αρμονία στο περιβάλλον του. Αρκετά συχνά γίνεται αναποφάσιστος και επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων. Ασχολείται με επαγγέλματα μόδας γίνεται πολύ καλός διπλωμάτης, πολιτικός  και ότι έχει να κάνει με ανθρώπινες σχέσεις.

Ερμής στο Σκορπιό

Το άτομο με Ερμή στο Σκορπιό είναι μυστικοπαθή, αποφασιστικό και συχνά εριστικό. Καλός ακροατής ,έχει ανεπτυγμένη διαίσθηση, είναι όμως δύσπιστος και επικριτικός. Μυαλό έξυπνο και διεισδυτικό, διαθέτει την ικανότητα να πληγώνει τους άλλους με μία μόνο λέξη. Ψάχνει την αλήθεια αλλά κρύβει τη δική του. Εσωστρεφή, σκέφτεται πολύ και μιλάει λίγο. Δύσκολα αλλάζει γνώμη και γίνετε απόλυτο. Παλεύει συχνά  στις συνομιλίες του να κατανοήσει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις που λέει ο άλλος και χάνετε σε σκέψεις  μεταξύ συναισθημάτων και λογικής, κάτι που τον κάνει να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά με το περιβάλλον. Σε αρνητικές όψεις, παθαίνει εμμονές, γίνεται καχύποπτος και καταθλιπτικός. Ο Ερμής εδώ μας δίνει επαγγέλματα όπως αστυνομικός, ντετέκτιβ, ψυχαναλυτής, φωτογράφος, ερευνητής.

Ερμής στον Τοξότη

Το άτομο με Ερμή στον Τοξότη θέλει να μιλάει συνέχεια και επιμένει για τα λεγόμενα του. Μυαλό ανοιχτό σε νέες ιδέες, περίεργο, θέλει να ξέρει τα πάντα και γίνεται αδιάκριτο. Έχει επιθυμία για μάθηση όμως του λείπει η συγκέντρωση και συχνά λέει πράγματα χωρίς να ξέρει. Ο τρόπος που εκφράζεται και επικοινωνεί, είναι παιδιάστικος και επιπόλαιος. Όταν μιλάει χειρονομεί, γίνεται φλύαρος και το χιούμορ του πολλές φορές είναι κρύο. Υπάρχει μια τάση μεταβλητότητας στις ιδέες και στις απόψεις του. Θέλει ελευθερία, του αρέσουν οι αλλαγές και οι εμπειρίες. Συχνά είναι απότομος και ασυνεπής και θέλει να γίνεται το δικό του. Του αρέσει πολύ να διδάσκει και τον βλέπουμε σε επαγγέλματα καθηγητή, δημοσιογράφου.

Ερμής στον Αιγόκερω

Το άτομο με Ερμή στον Αιγόκερο είναι λογικό, πειθαρχημένο, εργατικό, με δυνατό μυαλό. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια εδώ. Διεκπεραιώνει όλες τις υποθέσεις πρακτικά και οργανωμένα με αυστηρό ύφος. Τον διακρίνει η σοβαρότητα είναι φιλόδοξος και έχει επιχειρηματικό μυαλό. Του λείπει ο αυθορμητισμός και έχει μεγάλη αυτοσυγκράτηση. Συχνά γίνεται ψυχρός, καταθλιπτικός, συμφεροντολόγος και μπορεί να έχει προβλήματα μάθησης στο σχολείο. Επαγγελματικά ασχολείται με την οργάνωση επιχειρήσεων, την πολιτική και γίνεται πολύ καλός χειρούργος και αρχιτέκτονας.

Ερμής στον Υδροχόο

Το άτομο με Ερμή στον Υδροχόο έχει ελεύθερη και εκκεντρική σκέψη, ανεξάρτητο και εφευρετικό μυαλό. Είναι έξυπνο με ταλέντο στον γραπτό και προφορικό λόγο. Του αρέσει η μελέτη και θέλει να ενημερώνεται συνεχώς. Είναι καλοί συζητητές με ανοιχτό μυαλό, βλέπουν μπροστά και έχουν την τάση να διαχωρίζουν, τη λογική από το συναίσθημα. Είναι αρκετά εύθικτος και μερικές φορές εκκεντρικός. Ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των άλλων και προσπαθεί να βρει τρόπο αντιμετώπισής τους. Του αρέσει να ασχολείται με την τεχνολογία, την  ψυχολογία, την αστρολογία και ότι έχει να κάνει με έρευνα.

Ερμής στους Ιχθείς

Το άτομο με Ερμή στον Ιχθύ είναι ευαίσθητο, αφελής, ονειροπόλος και του λείπει η πρακτική αντίληψη. Έχει μεγάλη φαντασία, δυσκολεύεται να βάλει όρια στα ταξίδια του μυαλού και μπερδεύει τις σκέψεις με τα συναισθήματα. Δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα της καθημερινότητας και συμπάσχει με τα προβλήματα των άλλων. Έχει ένα δικό του τρόπο να επικοινωνεί και να εκφράζεται. Είναι αφηρημένος, καλόκαρδος, ευμετάβλητος και κάνει συχνά λάθος επιλογές γιατί δεν εκτιμά σωστά την κατάσταση. Πέφτει συχνά σε μελαγχολία, έχει ψευδαισθήσεις  και αναζητά διέξοδο σε ουσίες. Είναι ρομαντικός και πολύ συναισθηματικός. Έχει καλλιτεχνική φύση, γίνεται ηθοποιός, τραγουδιστής, ζωγράφος. Επίσης ασχολείται με εναλλακτικές θεραπείες, την μεταφυσική και την ψυχολογία.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΟ 2ος οίκος και η εξασφάλιση των οικονομικών και συναισθηματικών αναγκών
Επόμενο άρθροΟι Σύνοδοι του Ηλίου
Η Τζένη Λατσώνα έχει κάνει σπουδές πάνω στην πληροφορική. Η καλλιτεχνική της φύση την ώθησε να παρακολουθήσει μαθήματα πάνω στο σχέδιο και την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων,όπου και ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από νεαρή ηλικία ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για την αστρολογία και τη μεταφυσική, οπότε μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά και σε βάθος. Από το 2007 κάνει έρευνα και έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια αστρολογίας και ψυχολογικής αστρολογίας από καταξιωμένους αστρολόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μαθήτευσε κοντά στον διακεκριμένο αστροψυχολόγο Χρήστο Άρχο κλασσική και μοντέρνα αστρολογία και συνεχίζει να μελετά την ψυχολογική αστρολογία. Πιστεύει ότι η αστρολογία είναι ένα τέλειο σύστημα μελέτης με το οποίο μπορεί να επιτευχθεί η κατανόηση της αρχαίας ρήσης, άνθρωπε «γνώθι σ’ αυτόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here