Widgets Magazine

Ο  Ωροσκόπος εκτός από την εξωτερική εμφάνιση κ συμπεριφορά περιγράφει κ την παιδική ηλικία. Για τον άνθρωπο λοιπόν της παιδικής ηλικίας που ακόμα δεν γράφει και δεν διαβάζει ,το παραμύθι διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην εξελικτική πορεία του ψυχισμού του.

Έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του,με τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού,να τον έχει η Σελήνη.Κύρια υπεύθυνη για το πως καταγράφονται οι εντυπώσεις στο υποσυνείδητο του παιδιού.

Οι «εντυπώσεις» έχουν να κάνουν με τον φυσικό κυβερνήτη του 12ου οίκου,που δεν είναι άλλος από τον άρχοντα του παραμυθιού,τον Ποσειδώνα.

Το παραμύθι λοιπόν,όλος αυτός ο φανταστικός κόσμος,δίνει το περιθώριο στο παιδί, να ταυτιστεί και  να διαχειριστεί κάποια ασυνείδητα του κομμάτια.Το θυμωμένο παιδί μπορεί να ταυτιστεί με ένα τέρας και το καλομαθημένο, με το όμορφο βασιλόπουλο.Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιεί έναν χαρακτήρα, για να προβάλει στοιχεία ενός πραγματικού προσώπου στην ζωή του,που το αντιλαμβάνεται σαν απειλή.

Η βοήθεια που προσφέρει το παραμύθι στο παιδί είναι καταλυτική για την μετέπειτα ενήλικη του ηλικία,γιατί μεταθέτοντας εσωτερικά του στοιχεία σε ένα πρόσωπο ή σε μια ιστορία,μπορεί να διαχειριστεί τον ψυχικό του κόσμο και να βιώσει την αναγκαία αποφόρτιση.

Το παραμύθι λοιπόν αναλαμβάνει τον ρόλο μιας γέφυρας κι ενώνει  την σκοτεινή με την φωτεινή  πλευρά του παιδιού, κ όπως  καταγράφεται στην ιστορία ο  πόλεμος  ανάμεσα στο καλό και το κακό,κ η πάλη  ανάμεσα  στην λογική και  το συναίσθημα,έτσι κ οι εσωτερικές του  εμπειρίες βιώνονται σαν σημαντικές,νόμιμες,θεμιτές και αξιόλογες.

Πολλοί ψυχολόγοι πιστεύουν πως  το αγαπημένο μας παραμύθι ή ιστορία, δεν αποτυπώνονται στην μνήμη μας τυχαία αλλά έχουν άμεση σχέση με την ίδια μας την ύπαρξη,με την σκοτεινή μας πλευρά,με τις ασυνείδητες μας ανασφάλειες φόβους κ ευαισθησίες.Δεν είναι τυχαίο που, όταν τα ξανασυναντάμε στην ενήλικη μας ζωή,διακρίνουμε μηνύματα που μέχρι τώρα δεν είχαμε προσέξει.

Μέσα από τον Ωροσκόπο λοιπόν,που φωτογραφίζει μια αυθόρμητη έκφραση μιας συγκεκριμένης αδυναμίας ή έλλειψης κάποιας προσωπικότητας,μπορούμε να διακρίνουμε από το τόξο του 12ο οίκου προς τον 6ο, με ποια παραμύθια και ιστορίες πιθανόν να ταυτίστηκε ένα άτομο στην τρυφερή του ηλικία.Με ποιο γελούσε ή με ακόμα κ με ποιο θύμωνε.

Σίγουρα δεν υπάρχουν μόνο 12 εκδοχές,όσα  είναι κ τα 12 ζώδια γιατί ο κάθε άνθρωπος που γεννιέται αναμφισβήτητα είναι μοναδικός, κ  εξίσου μοναδικός είναι και ο τρόπος που αναπτύσσει μηχανισμούς άμυνας για να προστατεύσει τον εαυτό του από τις εξωτερικές επιρροές.

Υπάρχουν όμως κάποια κοινά χαρακτηριστικά που μπορούν να μας δώσουν μια εικόνα,για το ποια θα μπορούσαν να είναι τα παραμύθια που βοηθούν τον κάθε ωροσκόπο στην παιδική ηλικία, να διαχειριστεί κάποιες του υποσυνείδητες αδυναμίες κ ελλείψεις.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΡΙΟΣ

Ο «Τζακ κ η φασολιά» είναι ένα παραμύθι που το παιδί με  ωροσκόπο στο ζώδιο του κριού θα το λατρέψει.Από τη μια η απειρία του Τζακ κ από την άλλη η τόλμη του να τα βάλει με τον κακό τον γίγαντα,μπορεί να είναι μια πράξη ηρωϊκή,αλλά θα του διδάξει πόσο σημαντική είναι,η συνεργασία μεταξύ της γενναιότητας κ της σωφροσύνης.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΤΑΥΡΟΣ

Το παιδί με ωροσκόπο στο ζώδιο του ταύρου είναι το ευχάριστο κ καλοδιάθετο παιδί,αλλά αλοίμονο σε αυτόν που θα παραβιάσει τον ιδιωτικό του χώρο.Ο «Εγωϊστής ο Γίγαντας» που με την αγριοφωνάρα του διώχνει τα παιδιά από τον κήπο του,διδάσκει την διπλή έννοια του «μοιράζομαι»,που έχει να κάνει τόσο με την χαρά,όσο κ με την λύπη.Γιατί όταν «μοιράζομαι» ……….η χαρά απλώνεται παντού κ η λύπη φεύγει μακριά.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΔΙΔΥΜΟΙ

Πολυτάλαντος,ευφράδης,πανέξυπνος κ γεμάτος αυτοπεποίθηση το παιδί με  ωροσκόπο στο ζώδιο των δίδυμων.Τον εξιτάρουν ταυτόρονα τόσα πολλά πράγματα μαζί….. που το ένα πιάνει κ το άλλο αφήνει. «Τα τρία χρυσά μήλα» είναι ένα παραμύθι που μπορεί να του μεταφέρει το μήνυμα,πως οαν δεν συνδυαστεί  η εξυπνάδα μαζί με την υπομονή, τίποτα δεν τελειώνει.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τι να πεις για το παιδί με ωροσκόπο στο ζώδιο του καρκίνου.Το ευαίσθητο,τρυφερό,χαδιάρικο κ αξιαγάπητο παιδί που το δέσιμο με την οικογένεια κ ιδιαίτερα με την μητέρα,δύσκολα σπάει.«Τα τρία όμως γουρουνάκια» είναι ένα παραμύθι που βοηθά το παιδί να καταλάβει πως κάποια στιγμή,αυτοί οι ιεροί δεσμοί για εκείνο,είναι κ το θεμέλιο για να «χτίσει» τον δικό του γεμάτο ασφάλεια χώρο.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΛΕΩΝ

Το παιδί με ωροσκόπο στον λέοντα είναι το παιχνιδιάρικο παιδί,το ευγενικό παιδί,το ειλικρινές κ περήφανο παιδί.΄Έχει μια αδυναμία στον πατέρα κ προσπαθεί με κάθε τρόπο να του μοιάσει.Στην προσπάθεια όμως αυτή η δική του η ταυτότητα γίνεται λίγο…….θεατρική.Το «ασχημόπαπο» είναι μια ιστορία που μπορεί να του μεταφέρει το μηνυμα,πως το να είσαι διαφορετικός είναι κάτι μαγικό.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο μύθος του Αισώπου για τον « άχρηστο σκύλο» είναι μια ιστορία που το παιδί με ωροσκόπο στο ζώδιο της παρθένου θα το καθησυχάσει για μια του αποτυχία.Το παιδί αυτό είναι ευσυνειδητο,επιφυλακτικό,προσεκτικό κ ντροπαλό.Θέλει πάντα να είναι χρήσιμο κ το σπασμένο πόδι του σκύλου,μπορεί να του διδάξει πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είσαι δημιουργικός,χρήσιμος κ αγαπητός.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΖΥΓΟΣ

Ένα παιδί με ωροσκόπο στο ζώδιο του ζυγού,είναι το δίκαιο,φιλικό κ ήρεμο παιδί. Οι αγωνίες όμως της αδελφικής αντιζηλίας μπορούν να το εκνευρίσουν με την συμβίωση να είναι κάθε αλλο από αρμονική.Η «σταχτοπούτα» είναι το παραμύθι που μπορεί να το ενθαρρύνει να αποκτήσει μια πιο θετική στάση στην επαφή του με τα αδέλφια του..Αναλαμβάνοντας τις δικές του υποχρεώσεις,μπορεί να κερδίσει κ το «βασίλειο» που του αναλογεί.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το παιδί με ωροσκόπο στο ζώδιο του σκορπιού έχει μια γοητεία που δεν μπορείς να εξηγήσεις.Σχεδόν μαγική.Αγαπημένες του ιστορίες,αυτές της Φρουτοπίας,του Ευγένιου Τριβιζά.Αφάνταστος ηρωϊσμός,κατάπτυστες προδοσίες,υπέροχες θυσίες κ ασίγαστα μίση,όπως αναφέρει κ ο συγγραφέας.Αγαπημενος του ήρωας,ποιος άλλος από τον δαιμόνιο Πίκο Απίκο,που του δίνει την δυνατότητα να συνειδητοποιήσει την δύναμη του ενστίκτου που το κατακλύζει.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΤΟΞΟΤΗΣ

Μια έφεση για μεγάλα κατορθώματα το παιδί με ωροσκόπο στο ζώδιο του τοξότη,την έχει,έχει όμως κ μια αδυναμία.Να πιστεύει πως όλα αυτά τα μεγαλεία να μπορεί να τα πετύχει.Ο «Μαγικός αυλός» των αδελφών Γκριμ,είναι ένα παραμύθι που το μικρό το τοξοτάκι,μπορεί να ταυτιστεί με τον αυλητή του Χαμελίν.Η ιστορία έχει να κάνει με την αθέτηση της υπόσχεσης του δημάρχου της πόλης,για το μεγάλο κατόρθωμα του αυλητή να καθαρίσει την πόλη από τα πολλά τρωκτικά.Μια ιστορία που μαθαίνει στο παιδί,πως κάθε υπόσχεση είναι ιερή.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πρακτικό,επιφυλακτικό,φιλόπονο κ συνετό το παιδί με ωροσκόπο στο ζώδιο του αιγόκερω.Ένας μικρός σοφός που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.Το «λιοντάρι όμως κ το ποντίκι» του μεταφέρει το μήνυμα, πως……που ξέρεις;……. κάποια στιγμή ο καιρός μπορείν να έχει κ γυρίσματα.Κ στα γυρίσματα αυτά η βοήθεια μπορεί να έρθει από εκεί που δεν υπολογίζεις.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο «Μάγος του Οζ» είναι μία ιστορία που συνθέτει αλληγορικά τον δρόμο για την ενηλικίωση.Το παιδί με ωροσκόπο στο ζώδιο του υδροχόου είναι σταθερό στις απόψεις του κ απεχθάνεται τους περιορισμούς-ευθύνες.Ο κόσμος της Σμαραγδούπολης είναι γεμάτος ελευθερία με απρόοπτα κ παράξενα γεγονότα.Η Ντόροθυ λοιπόν,παρέα με τον Τενεκεδένιο,το Σκιάχτρο κ το Δειλό Λιοντάρι,ενθαρρύνουν το παιδί  να αναπτύξει αίσθημα ευθύνης.Το μόνο που χρειάζεται είναι μυαλό,καρδιά κ  θάρρος.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΙΧΘΥΣ

Το πιο εύπλαστο παιδί είναι το παιδί με τον ωροσκόπο στο ζώδιο του ιχθύ.Είναι άστατο,ανασφαλή διαισθητικό κ μεγάλος υπναράς..Η Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων μεταφέρει το μήνυμα στο παιδί αυτό,πως για να βασίζεται στην διαίσθηση του,χρειάζεται πρώτα να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες κ επιλογές της πραγματικότητας που το περιβάλει.

 

 

 

 

 

 

 

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΤο αστρολογικό έτος 2017 -2018 για το ζώδιο του Καρκίνου
Επόμενο άρθροΤι λένε τα άστρα για τον Ιούλιο 2017;
Μαριάννα Μιχαηλίδου
Η αστρολογία μπήκε λίγο αργά στην ζωή μου με κίνητρο την ανάγκη μου να ελέγχω καταστάσεις που δεν μπορούσα να αποφύγω.Αυτοδίδακτη και με παρέα όλη την αστρολογική ελληνική βιβλιογραφία,πέρασα πολύ γρήγορα,στο στάδιο της αναζήτησης της αιτίας των επαναλαμβανόμενων μοτίβων.Το 2009 μπήκε στην ζωή μου η εξελικτική αστρολογία,κ με δάσκαλο μου τον Γιάννη Καλοκύρη,μαθήτευσα τον σχετικά νέο αυτό κλάδο της καρμικής αστρολογίας.Αγαπημένη μου η ψυχολογική αστρολογία κ τα «μηνύματα» που στέλλει τόσο το Συλλογικό όσο κ το Ατομικό Ασυνείδητο.Δραστηριοποιούμαι στην πόλη του Βόλου κ έχω όραμα να συνεχίσω την μαθητεία μου σε όσους ακόμα κλάδους μπορώ,της Αστρολογικής Γνώσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here