Widgets Magazine

Κάθε πλανήτης που κάνει σύνοδο (0º έως 9º μοίρες) με τον Ήλιο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί επηρεάζεται έντονα από το φως του. Γενικά ο πλανήτης εξασθενεί και αδυνατεί να εκφράσει τα χαρακτηριστικά και τη δυναμικότητα του. Εξαίρεση είναι η συνθήκη ”cazimi” (0º έως 0º 17’ λεπτά της μοίρας) , όπου ο πλανήτης θεωρείται ηλιοφώτιστος και είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Ήλιος – Σελήνη

Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι το σημαντικότερο αστρολογικό δίπολο. Συμβολίζουν την αρχετυπική ένωση του αρσενικού και του θηλυκού στοιχείου. Η σύνοδος τους είναι γνωστή ως Νέα Σελήνη. Το άτομο με αυτή τη συνθήκη θα επιχειρεί συνεχώς να κάνει νέα ξεκινήματα ενώ κινείται κυρίως από το ένστικτο και το ορμέμφυτο. Οι σχέσεις του θα είναι έντονες, περίπλοκες και καθοριστικές. Αν ο Ήλιος είναι σε καλύτερη κατάσταση (σε Λέοντα, Κριό ή ημερήσια ώρα γέννησης), η σύνοδος αυτή δίνει δυναμικότητα και ενθουσιασμό. Αν η Σελήνη είναι δυνατότερη(σε Καρκίνο, Ταύρο ή νυχτερινή ώρα γέννησης), θα επικρατήσει η παρορμητικότητα λόγω ισχυρών συναισθημάτων και η προτεραιότητα στις προσωπικές ανάγκες. Γενικά, μπορεί να παρουσιαστούν θέματα υγείας, λόγω υπερέντασης.

Ήλιος – Ερμής

Η σύνοδος είναι η μόνη κύρια όψη που μπορεί να σχηματιστεί ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ερμή, καθώς η μεγαλύτερη δυνατή απόσταση μεταξύ τους είναι 28 μοίρες. Ο Ερμής, λόγω της ουδέτερης φύσης του, εντείνεται ιδιαίτερα από τον Ήλιο. Οι απόψεις, οι ιδέες και οι σκέψεις του ατόμου είναι ζωτικής σημασίας και προσπαθεί να τις μεταδίδει. Υπάρχει η ανάγκη για ανταλλαγή πληροφοριών, για συζήτηση και ανάλυση. Είναι καλός ομιλητής, αλλά όχι ακροατής. Το άτομο είναι αεικίνητο, γεμάτο ζωντάνια και επιδέξιο στις χειρωνακτικές εργασίες. Από την άλλη, ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ήλιο, μπορεί να προκαλέσει νευρική ένταση, δυσκολία στην ομιλία, άκαμπτες απόψεις και προβλήματα με αδέλφια.

Ήλιος – Αφροδίτη

Η σύνοδος είναι η μόνη κύρια όψη που σχηματίζουν, καθώς μπορούν να απέχουν έως 48 μοίρες. Η σύνοδος αυτή δίνει στο άτομο μια χάρη στην εμφάνιση και στους τρόπους του. Το άτομο είναι ιδιαίτερα κοινωνικό και κάνει εύκολα φίλους, ενώ είναι αρκετά διπλωματικό. Έχει ρομαντική διάθεση και εκφράζει τη στοργή και το ενδιαφέρον του. Επίσης, έχει την ανάγκη να βρίσκεται σε αρμονικό περιβάλλον χωρίς εντάσεις, με συνέπεια, να εκθέτει σπανίως τα προβλήματα του. Προτιμά να μένει στην επιφάνεια των καταστάσεων χωρίς να εμβαθύνει. Τέλος, αυτή η σύνοδος, δίνει καλλιτεχνικές τάσεις και ροπή προς την πολυτέλεια και την καλοπέραση.

Ήλιος – Άρης

Αυτή η σύνοδος, δίνει στο άτομο υπερβολική ενέργεια, ανυπομονησία και φιλοδοξία. Επίσης, το άτομο είναι αρκετά ανταγωνιστικό, επιθετικό και εριστικό. Τονίζεται η αλαζονεία και η έπαρση, αλλά όχι η μνησικακία. Μπορεί να δουλέψει σκληρά, με περισσή ζωντάνια και ενθουσιασμό. Υπερασπίζεται τον εαυτό του με πάθος, χωρίς να «μασάει» τα λόγια του. Είναι ταραχώδης τύπος με πολλές εκρήξεις, ενώ ενδιαφέρεται κυρίως για τον εαυτό του. Έχει την τάση να δρα, χωρίς να σκέφτεται. Ο αθλητισμός βοηθά αυτό το άτομο να εκτονώσει την ενέργειά του. Ενδιαφέρεται κυρίως για δυναμικά και επικίνδυνα αθλήματα, που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη.

Ήλιος – Δίας

Το άτομο, με αυτή τη σύνοδο, έχει θέληση για εξέλιξη και επέκταση. Έχει τύχη, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση: χαρακτηριστικά που οδηγούν συνήθως σε επιτυχία. Είναι αρκετά διαχυτικός τύπος, γεμάτος χαρά, την οποία μεταδίδει και στο περιβάλλον του. Επιπλέον, είναι δίκαιος, γενναιόδωρος και μεγαλόψυχος. Από την άλλη, θα πρέπει να περιορίσει την μεγαλομανία και την ιδέα πως είναι ανώτερος από τους άλλους. Η υπερβολική αισιοδοξία μπορεί να τον οδηγήσει σε λάθη και απογοητεύσεις. Επίσης μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα υγείας, λόγω έλλειψης μετριοπάθειας. Αυτή η σύνοδος, δίνει στο άτομο το ενδιαφέρον για τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, τα ταξίδια και γενικότερα για οτιδήποτε επεκτείνει τους ορίζοντές του και δίνει τροφή για σκέψη.

Ήλιος – Κρόνος

Με αυτή τη σύνοδο, το άτομο είναι απαισιόδοξο, ψυχρό, αυστηρό αλλά και ευάλωτο. Δεν του αρέσει να ρισκάρει, και για αυτό κινείται πάντα προσεκτικά και με τα υπάρχοντα κοινωνικά δεδομένα. Είναι σκληρός και δεν επιτρέπει λάθη στον εαυτό του ,πράγμα που τον κάνει αρκετά αποτελεσματικό. Είναι πρακτικό, οργανωμένο και πειθαρχημένο άτομο. Μπορεί να εργάζεται ακούραστα μέχρι να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχει αυτογνωσία, σοβαρότητα, και επιμονή. Είναι άτομο με αρχές και αξιοπρέπεια. Έχει ροπή προς τη μελαγχολία και τη λιτότητα. Πολλές φορές, είναι επιφυλακτικός, λόγω της ανασφάλειας και του άγχους που τον διακατέχει. Συνήθως, φαίνεται απόμακρος στους γύρω του, γιατί δε θέλει να δείχνει τα πραγματικά του συναισθήματα.

Ήλιος – Ουρανός

Αυτή η σύνοδος, κάνει το άτομο ανεξάρτητο, ανατρεπτικό, αντικομφορμιστικό και επαναστατικό. Έχει ανάγκη να σπάσει τα δεσμά του παρελθόντος και να απελευθερωθεί από τα κοινωνικά πρότυπα. Το πάθος για ελευθερία είναι τόσο μεγάλο, που δε του επιτρέπει να συμβιβάζεται με τα υφιστάμενα δεδομένα. Δε συμφωνεί με το κατεστημένο και δε συμμορφώνεται με τις νόρμες της πλειοψηφίας. Είναι ένα εκκεντρικό και ανήσυχο άτομο. Στους γύρω του, πολλές φορές φαίνεται παράλογος και προκλητικός, λόγω των ξαφνικών αλλαγών και των εντάσεων που δημιουργεί. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον οδηγούν σε προσωπική μοναξιά, ατομικότητα και ψυχρότητα. Επίσης, είναι η κλασσική όψη του εφευρέτη.

Ήλιος – Ποσειδώνας

Εδώ το άτομο ξεφεύγει από τα στενά όρια της ατομικότητας και ταξιδεύει στον ομιχλώδη κόσμο του ονείρου και της φαντασίας. Αυτή η σύνοδος κάνει το άτομο υπερευαίσθητο, ρομαντικό και συμπονετικό. Έχει την ικανότητα να αφουγκράζεται τα συναισθήματα και τις σκέψεις των άλλων. Είναι αρκετά ανασφαλής και δυσκολεύεται να είναι αυτοδύναμος. Η πραγματική ζωή είναι για αυτόν, πολλές φορές, αβάσταχτη και για αυτό το λόγο είναι επιρρεπής σε ναρκωτικές ουσίες και μεταφυσικές πρακτικές. Από την άλλη, υπάρχουν ιδιαίτερες καλλιτεχνικές και πνευματικές τάσεις, που δημιουργούν μια εκλεπτυσμένη προσωπικότητα.

Ήλιος – Πλούτωνας

Αυτή είναι μια δύσκολη σύνοδος, που δημιουργεί πολλά προβλήματα. Το άτομο χαρακτηρίζεται από δύναμη, ισχυρή θέληση αλλά και από αυτοκαταστροφή. Έχει την ικανότητα να έρχεται σε επαφή με το ασυνείδητο από όπου αναδύει δυνάμεις, οι οποίες τον βοηθούν να αναγεννιέται από τις στάχτες του. Έχει εσωτερική ένταση και ανασφάλεια. Πολλές φορές αυτό το άτομο κτίζει έναν αδιαπέραστο τοίχο γύρω του, οπού κρύβεται και κατασκοπεύει τους άλλους. Επιπλέον, έχει μια σκληρή και στρυφνή συμπεριφορά, που τον κάνει απλησίαστο. Από την άλλη, υπάρχει έντονος μαγνητισμός, που έλκει τους ανθρώπους γύρω του και δημιουργεί οπαδούς. Έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει τον εαυτό του αλλά και τους ανθρώπους στο περιβάλλον του. Είναι απόλυτος και τα θέλει όλα ή τίποτα. Είναι φιλόδοξος και δε συμβιβάζεται.

Widgets Magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here