Widgets Magazine

 

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η δεύτερη έκλειψη για το 2019 και είναι Ολική Έκλειψη Σελήνης και  Πανσέληνος στην  0° 51΄ στο ζώδιο του Λέοντα. Η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 4.35 πμ. και θα τελειώσει 7.30 πμ. και θα είναι ορατή από την Ελλάδα.
Το ματωμένο φεγγάρι του λύκου όπως λέγεται, θα είναι και Σούπερ Σελήνη γιατί θα  βρεθεί  πολύ κοντά στην Γη και  γι αυτό θα φαίνεται μεγαλύτερο. Το κοκκινωπό  χρώμα που θα έχει, δημιουργείται γιατί το φως του ήλιου περνάει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης και η ατμόσφαιρα της Γης το κάνει κόκκινο.
Αυτή η έκλειψη θα είναι και η τελευταία στον άξονα Λέοντα- Υδροχόου και έτσι θα κλείσει αυτός ο κύκλος των εκλείψεων που ξεκίνησε το 2017.

Τι να περιμένουμε

Σεληνιακή έκλειψη έχουμε όταν η Γη παρεμβάλλεται μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης και είναι μια περίοδος εναλλαγής συναισθημάτων που δρα σε ασυνείδητο επίπεδο.
Το διάστημα λοιπόν που διανύουμε είναι σημαντικό, εφόσον η Ν. Σελήνη και Ηλιακή έκλειψη που προηγήθηκε στις 6 Ιανουαρίου είναι ενεργή και η Πανσέληνος είναι η συνέχειά της.
Είναι μια δυναμική Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης σε σταθερά ζώδια που η επιρροή της έχει ήδη ξεκινήσει και θα φέρει μόνιμες αλλαγές και η επίδραση της θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη έκλειψη στις 2 Ιουλίου. Οι εκλείψεις γενικά, φέρνουν το κλείσιμο κάποιων κύκλων και την έναρξη κάποιων άλλων και αυτό αφορά τις συνεργασίες μας, τα επαγγελματικά μας θέματα αλλά και τις αισθηματικές μας σχέσεις. Μια Πανσέληνος είναι η αντίθεση του Ήλιου-Σελήνης, που έρχεται να φωτίσει τι χρειαζόμαστε και τι είναι αυτό που θέλουμε από τις σχέσεις μας.
Η Σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα αντιπροσωπεύει το Εγώ και έχει ανάγκη τη χαρά, τη διασκέδαση και επιζητά το θαυμασμό και την διάκριση.
Ο  Ήλιος στον Υδροχόο είναι απρόβλεπτος, επαναστάτης απέναντι στο οτιδήποτε, του αρέσουν οι αλλαγές, η ελευθερία, είναι κοινωνικός και θέλει να βρίσκεται σε ομάδες.
Σε αυτή την Πανσέληνο με την Σελήνη στον Λέοντα και τον Ήλιο στον Υδροχόο θα πρέπει να παντρέψουμε το Εγώ και οι άλλοι, την ατομικότητα με την συνεργασία και την ομαδικότητα.
Το μήνυμα της έκλειψης είναι ότι ο ‘’καθένας μόνος του μπορεί… αλλά όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε την διαφορά’’.
Ο πλανήτης της επανάστασης και των ξαφνικών γεγονότων ο Ουρανός θα σχηματίσει αρνητική όψη με τον Ήλιο και την Σελήνη και αυτό θα φέρει για το επόμενο διάστημα, αναταραχή, αστάθεια, αβεβαιότητα για το μέλλον και προβλήματα σε συναισθηματικό επίπεδο.  Ο Ερμής σε αντίθεση με την Πανσέληνο και τετράγωνο με τον Ουρανό, θα προκαλέσει άγχος, νευρική ένταση, κακή επικοινωνία, σκάνδαλα θα έρθουν στο προσκήνιο, εξαπατήσεις και προβλήματα στις μετακινήσεις. Για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις θα πρέπει σε ότι κάνουμε να το έχουμε σκεφτεί καλά και να το έχουμε οργανώσει σωστά. Με αυτήν την έκλειψη να είμαστε ψύχραιμοι, να μην πάρουμε μεγάλα ρίσκα και να μην κάνουμε παρορμητικές κινήσεις.
Οι νέες σχέσεις που θα δημιουργηθούν, φιλικές, ερωτικές πιθανόν να μην έχουν μεγάλη διάρκεια. Η σύνοδος του Δια- Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της παραπλάνησης θα δημιουργήσει εξιδανικεύσεις στον έρωτα, λάθος επιλογές με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να απογοητευτείτε.
Σε αυτήν τη έκλειψη με τον Β. Δεσμό στο ζώδιο του Καρκίνου που συνδέεται με την οικογένεια-πατρίδα, θα δούμε πολλές αλλαγές πέρα από τις προσωπικές μας σχέσεις και σε κοσμικό επίπεδο. Η ολική έκλειψη θα είναι ορατή και θα επηρεάσει το επόμενο διάστημα, την Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Β. και Ν. Αμερική. Θα είναι γενικά ένα δύσκολο διάστημα με ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές  και προβλήματα στις μετακινήσεις.

Ποιοι επηρεάζονται

Για το πώς ακριβώς θα επηρεαστεί ο καθένας θα πρέπει να θυμόμαστε πως είναι θέμα προσωπικού ωροσκοπίου.
Κυρίως επηρεάζει τα Σταθερά ζώδια που έχετε γεννηθεί στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου, τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους και όσους έχετε τον ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα παραπάνω ζώδια,  0°, 1ο 2ο μοίρες.
23 έως 25 Ιουλίου
23 έως 25 Οκτωβρίου
20 έως 22 Ιανουαρίου

20 έως 22 Απριλίου

Επίσης επηρεάζει και τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και τους Αιγόκερους που έχετε γεννηθεί τις δυο τελευταίες ημέρες αυτών των ζωδίων, 28ο και 29ο μοίρα.

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΟι κυριότερες όψεις της εβδομάδας από 14 έως 20 Ιανουαρίου 2019
Επόμενο άρθροΟι κυριότερες όψεις της εβδομάδας από 21 έως 27 Ιανουαρίου 2019
Η Τζένη Λατσώνα έχει κάνει σπουδές πάνω στην πληροφορική. Η καλλιτεχνική της φύση την ώθησε να παρακολουθήσει μαθήματα πάνω στο σχέδιο και την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων,όπου και ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από νεαρή ηλικία ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για την αστρολογία και τη μεταφυσική, οπότε μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά και σε βάθος. Από το 2007 κάνει έρευνα και έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια αστρολογίας και ψυχολογικής αστρολογίας από καταξιωμένους αστρολόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μαθήτευσε κοντά στον διακεκριμένο αστροψυχολόγο Χρήστο Άρχο κλασσική και μοντέρνα αστρολογία και συνεχίζει να μελετά την ψυχολογική αστρολογία. Πιστεύει ότι η αστρολογία είναι ένα τέλειο σύστημα μελέτης με το οποίο μπορεί να επιτευχθεί η κατανόηση της αρχαίας ρήσης, άνθρωπε «γνώθι σ’ αυτόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here