Widgets Magazine

Αυτή η όψη της γυναίκας Αφροδίτης  ενεργοποιείται όταν μια γυναίκα είναι ερωτευμένη. Το άγγιγμα της Αφροδίτης δίνει τη δυνατότητα  με τρόπο μη αντιληπτό σα μια μαγική έλξη  ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, χωρίς καμιά συμβατική ηθική και από τις δυο πλευρές να ενωθούν χωρίς κάτι να μπορεί να τους συγκρατήσει.

Το να νιώσει μια γυναίκα το άγγιγμα του έρωτα τη μεταμορφώνει σε σχέση με τον εαυτό της και τους άλλους. Το σώμα της κινείται πιο αργά και οι αισθήσεις της είναι ευαίσθητες σε ήχους, αρώματα, στο φως και στις σκιές.

Το πρότυπο της λειτουργεί διότι μέσα από τον έρωτα είναι ανανεωμένη και φρεσκαρισμένη.  Η γυναίκα που μέσα της κυριαρχεί η Αφροδίτη λατρεύει να την θαυμάζουν.

Ζει κάθε στιγμή στην πραγματικότητα. Συχνά αφήνει πίσω της ένα πλήθος πληγωμένων αντρών ή εραστών ή και συζύγων.

Σε νεαρή ηλικία βρίσκεται να κοροϊδεύει αρκετούς πληγωμένους ανθρώπους καθώς δεν νιώθουν τους νόμους (πάντοτε για αυτήν) του έρωτα. Μεγαλώνοντας όμως ξέρει να ξεκαθαρίζει τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματά της που την έκαναν να ερωτευτεί.

Κρατάει απόσταση από τους εραστές της βρίσκοντας ενδιαφέροντας όπως η δουλειά ή οι φίλοι.

Στην Αρχαία Ελλάδα οι γυναίκες επικαλούνταν τη Θεά κάνοντας τελετές  για να προσφερθούν στη δύναμή της.

 

Οι όψεις της Αφροδίτης είναι δύο:

 

Η Ουράνια και η Πάνδημος Αφροδίτη

Όταν μιλάμε για την Πάνδημο μιλάμε για τον έρωτα αλλά και την ομορφιά που έχει να κάνει με την ύλη. Εδώ πρόκειται για μια γήινη Αφροδίτη.

Λατρεύει τις πολυτέλειες, την καλή ζωή, τις απολαύσεις, οτιδήποτε λάμπει ή την κάνει να λάμπει. Είναι η Αφροδίτη του Ταύρου.  Έχει εμμονή με όλα τα παραπάνω και είναι ευχαριστημένη με όλα αυτά. Επιτελεί σωστά το καθήκον της καθώς μπορεί να απολαμβάνει και να έχει όσα χρειάζεται. Είναι η ανάγκη της γυναίκας να γονιμοποιήσει και να γονιμοποιηθεί. Αυτή που  διαιωνίζει τη ζωή. Εκφράζει τα ευγενή συναισθήματα.

 

Από την άλλη έχουμε την Ουράνια Αφροδίτη αυτή του Ζυγού. Ψάχνει να βρει τον έρωτα και την ομορφιά σε πιο ουράνια επίπεδα. Εξού και η αρμονία που αναζητά μια ζωή μέσα από τις σχέσεις της, είτε αυτές είναι ερωτικές είτε πρόκειται για φιλικές. Ψάχνει να βρει στην ουσία μια πνευματική ένωση με κάτι ανώτερο που αυτό μπορεί να το πετύχει και μέσα από τέχνη ή γενικότερα μέσα από οποιουδήποτε είδους δημιουργία. Είναι αυτή που εκφράζει τα Ανώτερα συναισθήματα.

Είναι η χαρισματική Αφροδίτη η οποία θα εμπνεύσει έναν άντρα και θα γίνει η μούσα του.

Ωστόσο μυθολογικά βλέπουμε πώς είναι η μόνη ελεύθερη Θεά στο να διαλέξει σύζυγο σε αντίθεση με τις άλλες που ήταν τις αρπάζουν ή τις βιάζουν. (Περσεφόνη, Δήμητρα κτλ).

Έτσι λοιπόν το πρότυπο της Γυναίκας Αφροδίτης έχει να κάνει με την ελευθερία και την αγάπη που βρίσκεται μέσα μας αρκεί να βάλουμε βούληση να την εκφράσουμε. Μας λέει πώς όλες οι γυναίκες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  και τις δυο πλευρές της ανάλογα με τις συνθήκες, ώστε να εκπληρώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε το ρόλο μας. Τη θηλυκή αρχή που βρίσκεται μέσα μας και που ενώνει το θνητό με το αθάνατο μέρος μας.

Το σύμβολο της σχετίζεται με ένα κύκλο και ένα σταυρό. Δηλαδή το

πνεύμα το οποίο πρέπει να κυριαρχήσει πάνω στην ύλη. Η ύλη αυτή είναι προσωρινή φθαρτή και όχι αιώνια. Ενώ ο κύκλος το Πνεύμα στον άνθρωπο είναι το αιώνιο στοιχείο αυτό που μένει.

Κατά τον Πλάτωνα στο έργο του ¨ΣΥΜΠΟΣΙΟ” προσεγγίζει την Αφροδίτη ως έννοια την πνευματικότητας . Δηλαδή για να υπάρχει ομορφιά και αρμονία απαιτείται μια κατάσταση κάθαρσης η οποία απαιτεί δουλειά μέσα από τις αρετές μας. Δηλαδή να βρούμε τις  εν δυνάμει αρετές μας και να τις ενισχύσουμε ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε την πραγματική έννοια της Θεάς μέσα μας αλλά και γύρω μας.

 

 

 

 

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΕτήσια Πρόβλεψη 2017-2018 για το Ζώδιο του Ζυγού!
Επόμενο άρθροΕβδομαδιαίες Προβλέψεις 16 έως 22/10/2017
Μελίνα Κλεάνθη
Είμαι η Μελίνα Κλεάνθη έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στο Τει Λογιστικής Σερρών. Από 16 χρονών ασχολούμαι με την αστρολογία προσπαθώντας να κατανοήσω τον εαυτό μου και κατά επέκταση τον κόσμο. Ασχολήθηκα αρκετά χρόνια εθελοντικά με σκοπό τη διάδοση της αστρολογίας και τη μελέτη των άστρων κυρίως μέσα από Φιλοσοφικό οργανισμό με προσφορά-βοήθεια στο συγκεκριμένο έργο. Ότι κάνω ποτέ δεν ξεχνώ το ρητό από το “Κυμβάλειο”. Όπως είναι πάνω είναι και κάτω”. Είμαστε ένας καθρέπτης του μακρόκοσμου και προσπαθούμε να εκφράσουμε το ρόλο μας καλύτερα για αυτό που γεννηθήκαμε. Σε αυτό το κομμάτι με βοήθησε η μελέτη των άστρων. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ -Εβδομαδιαία αστρολογική αρθογραφία στην εφημερίδα “Μetrosport” -Εβδομαδιαία αστρολογική αρθογραφία στο σύλλογο Επιστημών και Τεχνών “Ολκός”. -Εισήγηση ομιλιών αστρολογίας σε σύλλογο “Ολκό”. - Εισήγηση ομιλιών-σεμιναρίων σε Πολιτιστικό-Φιλοσοφικό οργανισμό. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ -Παρακολούθηση σεμιναρίων πρακτικής ψυχολογίας -Παρακολούθηση σεμιναρίων ψυχολογικής αστρολογίας. -Παρακολούθηση σεμιναρίου παραδοσιακής αστρολογίας. -Διήμερη εισήγηση σεμιναρίου με θέμα H Aστρολογία ως τρόπος κατανόησης του Εαυτού μας. -Διήμερη εισήγηση σεμιναρίου με θέμα Η Αστρολογία στους διάφορους πολιτισμούς. -Ειδικές σπουδές πάνω σε πολιτισμούς και αποσυμβολισμός Ανατολικής και Δυτικής φιλοσοφίας. -Ειδικές σπουδές πάνω σε κλασσική φιλοσοφία. -Συμμετοχή σε ομαδική ερευνητική εργασία πάνω σε σεμινάριο με θέμα Ευτυχία και ψυχολογία. -Συνέχεια σπουδών πάνω σε Ωριαία Αστρολογία -Ενασχόληση με ομάδες ΜΚΟ. -Προσφορά σε εθελοντική ομάδα σε νοσοκομεία. -Εθελοντική δράση στην προστασία του Σέιχ-Σου. Είμαι ένα υπεύθυνο άτομο γεμάτο ενθουσιασμό και αγάπη για το αντικείμενο της αστρολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here