Widgets Magazine

Θα ξεκινήσω το κείμενο μου με μια φράση του Καρλ Γιούνγκ «Οτιδήποτε γεννιέται σε μια στιγμή του χρόνου, αντανακλά τις ιδιότητες εκείνης της στιγμής.»

 

Ο ωροσκόπος κάθε ατόμου συνδέεται άμεσα με τη στιγμή της γέννησής του, είναι εκείνη η χρονική στιγμή που αποτελεί το σημείο εκκίνησης για τον κύκλο της ζωής του καθενός από εμάς. Συνδέεται με τον πρώτο οίκο και αποτελεί το ανατέλλον σημείο στο ωροσκόπιο ενός ατόμου, καθώς ανοίγει την «πόρτα», για τους υπόλοιπους οίκους.

Απ τον ωροσκόπο, μπορούμε να αντλήσουμε  πολλά στοιχεία για την προσωπικότητα ενός ατόμου, για τη φυσική του εμφάνιση, για  το σωματοτυπο του , μας δίνει πληροφορίες ,ακόμα  και για το είδος της γέννας που είχε.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ASC είναι το «ρούχο» που φοράμε κάθε πρωι για να βγούμε απ το σπίτι μας. Είναι ο τρόπος που πλασάρουμε τον εαυτό μας στους γύρω. Είναι το προσωπείο μας , η εικόνα μας.

Όταν ο ωροσκόπος ( το «εξω», το πώς μας βλέπουν οι άλλοι)είναι συμβατός με τον ήλιο μας (το «μέσα», την ουσία της ύπαρξής μας),όσον αφορά την ποιότητα (παρορμητική, σταθερή, μεταβλητή) ή το στοιχείο (φωτιά, γη, αέραs, νερό). Το άτομο  θα καταφέρει να εκφράσει  με ευκολία όλα τα χαρακτηριστικά του ήλιου του προς τα έξω.  Σε περίπτωση όμως, που ο ωροσκόπος ενός ατόμου με τον ήλιο του δεν είναι συμβατοί  , η πραγματική ταυτότητα του ατόμου κρύβεται και δεν είναι εύκολο να εκφραστεί με ευκολία. Όταν πάλι, υπάρχει απόλυτη ταύτιση τότε το άτομο είναι αυτό που φαίνεται.

Και το γνωστό ερώτημα:  Γίνομαι ο ωροσκόπος μου μετά το 30 ?

Η απάντηση είναι όχι!

Ο ωροσκόπος είναι το «όχημα», το μονοπάτι που θα ακολουθήσω για να φτάσω στον ήλιο μου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μετά τα 30 χρόνια της ζωής ενός ατόμου, αυτό το μονοπάτι διασχίζεται πιο συνειδητοποιημένα και με μεγαλύτερη ωριμότητα σε σχέση με την περίοδο της νιότης του. Αρα,  δεν γίνομαι ο ωροσκόπος μου μεγαλώνοντας , αλλά συνειδητοποιώ ποιος είμαι και τι θέλω!

Η μελέτη του ωροσκόπου δεν είναι απλή υπόθεση. Λέγοντας π.χ.  ότι κάποιος  έχει ωροσκόπο ζυγο δεν σημαίνει και πολλά πράγματα πέρα απ το γεγονός ότι χρωματίζει ΓΕΝΙΚΑ  την  εικόνα του.

Ενας σωστός ερευνητής της αστρολογίας πρέπει να εξετάσει τους πλανήτες που εμπεριέχονται μέσα στον πρώτο οίκο και κυρίως αυτούς που κάνουν όψη συνόδου με την ακμή του ωροσκόπου, γιατί θα  χρωματίσουν ανάλογα , θετικά ή αρνητικά τις ιδιότητες του.

Π.χ. Αλλιώς θα παρουσιαστεί ένα άτομο εάν έχει ωροσκόπο ζυγό σε σύνοδο με την Αφροδίτη , που θα του δώσει εκ γενετής,  ομορφιά υψηλού επιπέδου ,αλλιώς έαν κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα  που μπορεί το άτομο να  έχει θολή εικόνα για τον εαυτό του αλλά κι υψηλή καλλιτεχνική έκφραση κι αλλιώς εάν κάνει σύνοδο με τον Κρόνο , όπου το άτομο θα παρουσιάζεται πιο απόμακρό αλλά κι  εξαιρετικά πειθαρχημένο.

Επίσης, εξετάζουμε  το είδος των  όψεων που κάνει ο ωροσκόπος με άλλους πλανήτες , γιατί από εκεί θα εξαρτηθεί ανάλογα η αυτοέκφραση του ατόμου.

Και Τέλος, εξετάζουμε  τον  κυβερνήτη του ωροσκόπου και τις όψεις που κάνει. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι ο οδηγός του υπόλοιπου ωροσκοπίου, είναι αυτός που θα διευκολύνει ή θα δυσκολέψει σε ένα βαθμό την εξέλιξη της ζωής του ατόμου, για αυτό πρέπει να μελετούμε αναλυτικά το ζώδιο , τον οίκο που βρίσκεται και τις όψεις που κάνει.

Ο εαυτός μας είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας, που πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ωροσκόπου μας στο 100%. Oπως αναφέρει κι ο Stephen Arroyo “Ο ωροσκόπος αποκαλύπτει τον τρόπο που αισθανόμαστε τον εαυτό μας να είναι ο εαυτός  του “ και δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Για αυτό πρέπει να γνωρίσουμε και να εμβαθύνουμε στον ωροσκόπο μας, κι έτσι, γνωρίζοντας τον εαυτό μας και μαθαίνοντας να τον δεχόμαστε και να τον αγαπάμε, θα  αναζητούμε πάντα, τις απαντήσεις που θέλουμε εντός της δικής μας αλήθειας, κάνοντας βουτιές πάντα εντός μας, κι όχι μέσα από τους άλλους.

 

 

Και τώρα….Λίγα λόγια-λέξεις κλειδιά  για τους ωροσκόπους….

 

Ωροσκόπος ΚΡΙΟΣ- Το άτομο λειτουργεί αποφασιστικά, με υπέρμετρο  ενθουσιασμό και βιασύνη, η φύση  του είναι  αυθόρμητη κι ανταγωνιστική. Χαρακτηριστικό  της εξωτερικής τους εμφάνισης το κεφάλι, η κόμμωση, οι  μεγάλοι κροταφοι, το σώμα είναι αδύνατο και μυώδες.

Ωροσκόπος ΤΑΥΡΟΣ- Φυση σταθερή, υπομονετική ,συνεσταλμένη με έντονη κτητικότατα και ξεροκεφαλιά. Χαρακτηριστικό σημείο στο σώμα τους, ο λαιμός τους, τα αισθησιακά τους χείλη, και το κοντόχοντρο παράστημα.

Ωροσκόπος ΔΙΔΥΜΟΣ- Φυση αέρινη, έξυπνη , φιλική με τάση να μιλάει αρκετά! Εξωτερικό χαρακτηριστικό  ,  το εφηβικό στυλ , τα ανοιχτά χρώματα, τα όμορφα χέρια, το πρόσωπό τους είναι σχετικά μικρό και το σώμα τους αδύνατο.

Ωροσκόπος ΚΑΡΚΙΝΟΣ- Άτομα ντροπαλά, με τάση να κρύβουν τα συναισθήματα τους , υπερβολική ευαισθησία. Εξωτερικό χαρακτηριστικό το baby face , συνήθως έχει στρογγυλό πρόσωπο και υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στο στόμα τους, επίσης το δέρμα τους είναι ευαίσθητο και χλωμό.

Ωροσκόπος ΛΕΟΝΤΑΣ- ΦΥΣΗ επιδεικτική, θεατρική, ανάγκη για θαυμασμό κι αναγνώριση. Χαρακτηριστικό εξωτερικής εμφάνισης, τα πλούσια ξανθά μαλλιά, η ωραία πλάτη, η έντονη μύτη, με δέρμα που κάνει πρόωρα ρυτίδες  και τα σημάδια εκ γενετής.

Ωροσκόπος ΠΑΡΘΕΝΟΣ- Φυση  σχολαστική , υπερ-αναλυτική, με έμφασή στη λεπτομέρεια. Εξωτερικό χαρακτηριστικό το κενό ανάμεσα στα δόντια, η έντονη τριχοφυΐα , οι ελιές , τα μικρά μάτια και τα μικρά χείλη.

Ωροσκόπος ΖΥΓΟΣ- ΦΥΣΗ καλλιτεχνική , έμφυτη ευγένεια, ανάγκη να γοητεύει. Ανάγκη για αρμονία και συχνά αναποφασιστικότητα. Εξωτερικό χαρακτηριστικό η όμορφη γαλλική μύτη, τα λακάκια στο πρόσωπο , γενικά αυτός ο ωροσκόπος δίνει μια όμορφη , συμμετρική εμφάνιση.

Ωροσκόπος ΣΚΟΡΠΙΟΣ- ΦΥΣΗ δυναμική , έντονη, με ισχυρή δύναμη θέλησης κι επιμονής. Εξωτερικά χαρακτηριστικά, τα έντονα φρύδια ,τα μάτια με το διαπεραστικό βλέμμα ,η  γαμψή μύτη , οι ωραίοι γλουτοί.

Ωροσκόπος ΤΟΞΟΤΗ- ΦΥΣΗ φωτεινή, αισιόδοξη, η χαρά της ζωής. Με τεράστια θέληση κι έντονες αναζητήσεις. Εξωτερικά χαρακτηριστικά, τα ωραία πόδια (μηροί),  έντονες γωνίες στο πρόσωπο πολλές φορές με τάση  για προγναθισμό, οι μεγάλες πλάτες.

Ωροσκόπο ΑΙΓΟΚΕΡΩ- ΦΥΣΗ αυστηρή, επικριτική, συντηρητική . Δείχνει ότι το άτομο είχε δύσκολή γέννα και δύσκολη παιδική ηλικία , όσο μεγαλώνει ο χρόνος θα λειτουργεί ως σύμμαχος του. Εξωτερικά χαρακτηριστικά τα σχιστά μάτια, η γαμψή μύτη, κι η τάση για καμπούρα.

Ωροσκόπος ΥΔΡΟΧΟΟΣ- ΦΥΣΗ απρόβλεπτη, αντίθετη στο κατεστημένο, ελάχιστα συναισθηματική, έχει την ανάγκη να εκφράζεται μέσα από ομάδες με καινοτόμους τρόπους. Εξωτερικά χαρακτηριστικά, η ψυχρή ομορφιά με ανοιχτά χρώματα, τα όμορφα λαμπερά μάτια, γεμάτα «ουρανό»!

Ωροσκόπος ΙΧΘΥΣ- ΦΥΣΗ συνεσταλμένη, ήπια , με μια απ τις παρακάτω τρεις μορφές εκδήλωσης , α. αυτή του καλλιτέχνη β. του θεραπευτή γ. του θύματος. Εξωτερικά χαρακτηριστικά, τα όμορφα πόδια-πέλματα , το ανάλαφρο- αέρινο βάδισμα, με μεγάλα , υγρά- βελούδινα μάτια , γεμάτα καλοσύνη.

Widgets Magazine
Προηγούμενο άρθροΒασικοί Πλανητικοί Σχηματισμοί στον Γενέθλιο Χάρτη
Επόμενο άρθροΜύθοι και πραγματικότητες στην Αστρολογία
Ελένη Σκόρδου
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1997 αποφοίτησα με άριστα από το Akto College στο τμήμα αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και διακόσμησης και στην πορεία απέκτησα τον τίτλο του bachelor of arts degree στο interior design από το Middlesex University. Μετά το πέρας των σπουδών μου δραστηριοποιήθηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας στον χώρο της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και διακόσμησης. Επίσης, δίδαξα στο πρώτο έτος του Αkto College γραμμικό, αξονομετρικό και προοπτικό σχέδιο. Τον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι συστηματικά με τη φωτογραφία και κάθε μορφής σχέδιο και χειροτεχνία. Από τότε που ήμουν μικρό παιδί, ένιωθα, πάντα, μια απροσδιόριστη έλξη προς την επιστήμη της αστρολογίας. Η ανάγκη να σπουδάσω αυτό το αντικείμενο μεγάλωνε καθώς μεγάλωνα κι εγώ… Εξαντλώντας όλη την ελληνική βιβλιογραφία αποφάσισα ότι πρέπει να πάω ένα βήμα παρακάτω και να σπουδάσω αυτό που τόσο αγαπώ! Έτσι παρακολούθησα μαθήματα σύγχρονης αστρολογίας με τον Χρήστο ΑΡΧΟ, και πλήθος άλλων σεμιναρίων. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να μελετώ και να μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα, για να εμβαθύνω σε αυτή την επιστήμη, που έχει να κάνει με το καταστάλαγμα της ΣΟΦΙΑΣ στα βάθη των αιώνων και της «κρυφής» σύνδεσης του αέναου χορού, μεταξύ του μακρόκοσμου (σύμπαν) με τον μικρόκοσμο (άνθρωπο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here